• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
01:57
Kastamonu'da deniz ortasında kalp krizi geçiren balıkçı hayatını kaybetti
01:32
İzmir'de 7 otomobil, 1 motosikletin karıştığı zincirleme kaza: 4 yaralı
00:29
Cip, iş yerinin bahçe duvarına çarptı: 4 yaralı
00:24
Bursa'da elektrik arızası için çıktığı çatıdan düşen işçi ağır yaralandı
00:22
Bursa'da elektrik panosuna çarpıp devrilen minibüsün sürücüsü kaçtı
00:19
Kamyon devrildi, savrulan karpuzların çarptığı 2 kişi yaralandı
00:13
Kozan'da yıldırım düştü; elektrik direği ve bina zarar gördü, araçlarda hasar oluştu
00:11
Niğde'de hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 ölü, 1 yaralı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Japonya'nın binlerce yıllık kültürü: Yokai
Yaşam
Yayınlanma: 17 Şubat 2022 - 23:00
Güncelleme: 17 Şubat 2022 - 23:02

Japonya'nın binlerce yıllık kültürü: Yokai

Japonya'nın binlerce yıllık kültürü: Yokai, başlıklı haberin detayında; Japon kültüründe büyük öneme sahip Yokai, Ankara'da sanatseverlerle buluştu. Sergiyi gezen Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Kazuhiro Suziki, "Türklerin, Japon kültürüne bakış açısı özgün bir kültür olarak kavradıklarını görüyorum. Oldukça doğru anlıyorlar Japon kültürünü" dedi.

Yaşam
17 Şubat 2022 - 23:00
Güncelleme: 17 Şubat 2022 - 23:02
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Japoncada hayalet anlamına gelen Yokai, bu ülkenin kültüründe binlerce yıldır yaşatılıyor. Farklı kültürlerde bulunan canavar veya hayaletlerin Japonya'daki karşılığı olan Yokai'lerin genellikle şekil değiştirme gibi doğaüstü güçlere sahip olduğuna da inanılıyor. "Yokai Geçit Töreni: Japonya'dan Doğaüstü Varlıklar" Sergisi ise Japonya'nın binlerce yıllık kültürünü Başkentli sanatseverler ile buluşturdu. Yokai kültürüyle tanışan vatandaşlar, kültürün gelişiminin kökenlerini ve tarihini eski materyallerin örnekleriyle öğrendi. Sergide orijinal ve replika parşömenler, baskılar ve çizimlerden oluşan materyaller yer aldı.

Yokai ilgili bahsederken ilk önce Japonya'da Şinto ve Budizm dini olduğunu söyleyebileceğini belirten Büyükelçi Suzuki, "Şinto dininin çok tanrılı bir din olması dolayısıyla 8 milyona yakın tanrı vardır. Bu dini inançta neredeyse her obje ve nesnenin bir tanrısı olduğuna inanılıyor. Bu kadar çok tanrının mevcut olduğu ve hem topluma hem de kültüre etki ettiğini söyleyebiliriz. Yüz yıllar öncesinden bu kültür gelişmiştir ve Yokai tarihçesi de bu kültür içinde oluşmuştur" diye konuştu.

Japonya'da pek çok kişinin çocukluğundan itibaren bu kültürün içinde canavarlar, tanrılarla beraber büyüdüğüne dikkati çeken Suzuki, "Günümüzde de Japon kökenli animeler oldukça yaygındır. Pokemon ve Manga gibi animeler Yokai kültürünün arka planında bulunmaktadır. Yokai kavramını Japonlar için kendilerine yakın ve günlük yaşamın bir parçası olarak söyleyebiliriz. Japon kültürü içinde uzun yıllar var olan ve özdeşleşmiş bir kavramdır. Batı kültüründen örnek verecek olursak Roma, Yunan mitolojilerinde de kavramlar, yaratıklar, tanrılar mevcutsa aynıları Japon kültürü içerisinde de yer almaktadır" açıklamasında bulundu.

Türkiye ve Japonya'nın kültürel ilişkilerini de değerlendiren Büyükelçi Suzuki şunları söyledi:

"Türklerin, Japon kültürüne bakış açısı özgün bir kültür olarak kavradıklarını görüyorum. Oldukça doğru anlıyorlar Japon kültürünü. Tabi ki diğer dünya kültürleriyle Japon kültürü çok farklılık göstermekte ve ilişkilerimiz de potansiyelin çok altında. Karşılıklı etkileşimimizin az olduğu kanaatindeyim. Bu karşılıklı değişimler etkileşimlerin daha da gelişmesini istiyorum. Bu sergi vesilesiyle Japonya'nın geçmişinde mevcut anime kültürünün arka planında ne tür bir kültür olduğunu daha iyi anlayacaklardır. Japonya ile ilgili kültürel anlayışı arttıracağı kanaatindeyim. Bu sergi bundan önce Rusya'da sergilendi. Türkiye'den sonra da Endonezya'ya gidecek. Bu dünyayı dolaşan bir sergidir."




"Japonya'nın binlerce yıllık kültürü: Yokai" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "17.02.2022" tarihinde "KÜLTÜR SANAT" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "KÜLTÜR SANAT" haberleri kategorisinde yer alan Japonya'nın binlerce yıllık kültürü: Yokai başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Araştırma ortaya koydu: Rüya görmek beyin enerjisini tüketiyor
Araştırma ortaya koydu: Rüya görmek beyin enerjisini tüketiyor
Kahvenin kalbe faydası demlenme şeklinde gizli
Kahvenin kalbe faydası demlenme şeklinde gizli
Araştırma ortaya koydu! Kadınlar erkeklerden fazla uyuyor
Araştırma ortaya koydu! Kadınlar erkeklerden fazla uyuyor
İşte dünyanın en yaşlı kardeşleri!
İşte dünyanın en yaşlı kardeşleri!
Son Haberler
Kastamonu'da deniz ortasında kalp krizi geçiren balıkçı hayatını kaybetti
Kastamonu'da deniz ortasında kalp krizi geçiren balıkçı hayatını...
İzmir'de 7 otomobil, 1 motosikletin karıştığı zincirleme kaza: 4 yaralı
İzmir'de 7 otomobil, 1 motosikletin karıştığı zincirleme kaza:...
Cip, iş yerinin bahçe duvarına çarptı: 4 yaralı
Cip, iş yerinin bahçe duvarına çarptı: 4 yaralı
Bursa'da elektrik arızası için çıktığı çatıdan düşen işçi ağır yaralandı
Bursa'da elektrik arızası için çıktığı çatıdan düşen işçi...
Bursa'da elektrik panosuna çarpıp devrilen minibüsün sürücüsü kaçtı
Bursa'da elektrik panosuna çarpıp devrilen minibüsün sürücüsü...
Kütahya'da öğretmenler Remzi Özdemir'e yönelik saldırıyı kınadı
Kütahya'da öğretmenler Remzi Özdemir'e yönelik saldırıyı kınadı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.