• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
09:45
Bursa’da birçok bölgede elektrikler kesilecek!
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İTÜ öğrencileri solar İHA-Anatolia'yı tanıttı
Ekonomi
Yayınlanma: 08 Kasım 2023 - 16:48

İTÜ öğrencileri solar İHA-Anatolia'yı tanıttı

Rektör Prof. Dr. İsmail Koyuncu: - "Öğrencilerimizin tasarladığı, kendi emek ve gayretleriyle çalışıp ürettiği bu projeler, gün gelip tanıtım toplantıları ile duyurulduğunda bizler de öğrencilerimizle gururlanıyoruz"

Ekonomi
08 Kasım 2023 - 16:48
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencileri tarafından oluşturulan İTÜNOM İnsansız Hava Araçları Takımı'nın yeni projesi solar İHA-Anatolia'nın tanıtımı, İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr. İsmail Koyuncu, teknik üniversite olarak en güçlü yönlerinden birinin, öğrenci faaliyetlerinden kulüplere, proje takımlarına her zaman en üst seviyede önem ve değer vermek olduğunu söyledi.

Koyuncu, "Bunu her fırsatta dile getirdiğimiz gibi öğrencilerimizin çalışmalarına elimizden geldiği ölçüde destek vermeye çalışıyoruz. Bu anlamda öğrencilerimizle ve çıkardıkları işlerle gurur duyuyoruz. Öğrencilerimizin deneyim kazanmasının kendi alanları dışında hem sosyal hem de akademik bilgilerini zenginleştirmelerinin çok kıymetli olduğunu düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin hem kendi alanları hem de ilişkide olduğu ekosisteme dahil olmaları ve deneyim kazanmalarının İTÜ olarak öncelikleri arasında yer aldığını dile getiren Prof. Dr. İsmail Koyuncu, "Bizlerin bu noktada akademisyen olarak en güzel ödülü, böyle güzel tanıtım toplantılarına, yeni tasarlanan bir ürün için yapılan lansman toplantılarına katılmak oluyor. Öğrencilerimizin tasarladığı kendi emek ve gayretleriyle çalışıp ürettiği bu projeler, gün gelip tanıtım toplantıları ile duyurulduğunda bizler de öğrencilerimizle gururlanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

THY Teknik AŞ Genel Müdürü Mikail Akbulut da İTÜNOM'un kendi kendine yeten, kendi arkadaşlarını eğiten, bir süre sonra ilerde belki üstat denilecek seviyeye gelecek ve kendini planlamış bir ekip olduğunun altını çizdi.

Akbulut, "Türkiye'de yapılması gereken ağır sanayi hamleleri gerçekleştirilmiş olsaydı milli teknoloji hamlesi çok daha erken başlayabilirdi." açıklamasında bulundu.

Akbulut, "Bugün arkadaşlar, hepimizin göğsünü kabartacak şekilde güzel bir ürün çıkardı. Dünyaya kendilerini tanıtıp teknoloji vasıtalarıyla birlikte göstermiş oldular. THY Teknik olarak 5-6 yıldır İTÜNOM İnsansız Hava Araçları Takımı'nın sponsoruyuz." dedi.

İTÜNOM Takım Kaptanı Hasan Taha Bağcı ise İTÜNOM'un, 2014 yılında öğrencilerin gelişimine katkı sağlamak, Türkiye ve dünyaya bir şeyler katmak, insanlık yararına teknolojiler geliştirerek uluslararası ve ulusal yarışmalarla Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek amacıyla kurulan bir proje takımı olduğunu belirtti.

Bu vizyon ve misyonun yıllardır devam ettiğini belirten Bağcı, "Edindiğimiz birikimler ve tecrübeler yeni nesillere aktarılıyor. Yıllardır ulusal ve uluslararası alanlarda büyük işler başardık. Başarmaya da devam ediyoruz." açıklamasında bulundu.

- İHA-Anatolia AR-GE projesi Türkiye'de ilk

Verilen bilgiye göre, 2014 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde oluşturulan ve İTÜ'lü öğrencilerden oluşan İTÜNOM'un amacı, insansız hava araçlarını inovatif fikirlerle birleştirerek yeni insansız hava araçlarını Türkiye'ye kazandırmak.

Tanıtım toplantısı düzenlenen solar İHA-Anatolia AR-GE projesi ise daha önce dünyadaki birkaç büyük şirket tarafından yapılmış ancak henüz Türkiye'de yapılmamış bir proje.

Sürdürülebilirlik açısından önemli olan söz konusu solar İHA projesi, fosil yakıt kullanmadan uzun süre uçuş yapabilme fikrinden doğdu ve bu fikirden yola çıkılarak güneş enerji destekli insansız hava aracı yapmak hedeflendi. Takım üyeleri tarafından tasarlanan bu sistemde amaç, uçağın seyir halindeki güç tüketimini minimuma indirip güneş panelleri yardımıyla azami uçuş süresi elde etmek.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
2027 yılından itibaren artacak
2027 yılından itibaren artacak
Ödemeyen yola çıkamayacak
Ödemeyen yola çıkamayacak
Altın ve gümüşte sert düşüş! Gram altın 6 bin 338 TL'ye geriledi
Altın ve gümüşte sert düşüş! Gram altın 6 bin 338 TL'ye geriledi
Bakan Şimşek’ten enflasyon yorumu
Bakan Şimşek’ten enflasyon yorumu
Son Haberler
2027 yılından itibaren artacak
2027 yılından itibaren artacak
Ödemeyen yola çıkamayacak
Ödemeyen yola çıkamayacak
Öyle bir fotoğraf çekti ki...
Öyle bir fotoğraf çekti ki...
İran’dan ABD’deki seçim sonuçlarına ilk yanıt
İran’dan ABD’deki seçim sonuçlarına ilk yanıt
Bursa’da birçok bölgede elektrikler kesilecek!
Bursa’da birçok bölgede elektrikler kesilecek!
Beşiktaş-Bodo/Glimt maçına doğru
Beşiktaş-Bodo/Glimt maçına doğru

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.