• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
09:45
Bursa’da birçok bölgede elektrikler kesilecek!
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. İsviçre'de Alperen Ocakları Alperenler Camisi'nin açılışı Destici'nin katılımıyla yapıldı
Haberler
Yayınlanma: 26 Şubat 2023 - 02:48

İsviçre'de Alperen Ocakları Alperenler Camisi'nin açılışı Destici'nin katılımıyla yapıldı

İsviçre Alperen Ocakları Alperenler Camisi'nin açılışı, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'nin katılımıyla yapıldı

Haberler
26 Şubat 2023 - 02:48
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İsviçre Alperen Ocakları Alperenler Camisi'nin açılışı, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'nin katılımıyla yapıldı.

Aargau Kantonu'nda yer alan Suhr bölgesinde yapılan açılışa, Destici'nin yanı sıra, Avrupa Nizam-ı Alem Federasyonu Genel Başkanı Erol Yazıcıoğlu, BBP Genel Başkan Yardımcısı Mikail Şahan, BBP MKYK Üyeleri Ahmet Namık Akdoğan ile Altan Aras, İsviçre Schaffhausende Milletvekili İbrahim Taş, Almanya, Hollanda, Fransa, İsviçre ve Avusturya'dan Nizam-ı Alem Federasyonu ile Alperen Ocakları'ndan temsilciler, İsviçre Alperen Ocakları Başkanı Ceyhan Aydın, çok sayıda STK temsilcisi, Türk vatandaşları, BBP üyeleri ile partiye gönül verenler katıldı.

Program öncesi AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Destici, İsviçre ziyaretlerinin daha önce planlandığını ancak Türkiye'deki depremler nedeniyle bunun ertelendiğini söyledi.

Destici, "Arkadaşlarımız davetiyle burada hem Alperenler Camisi'nin açılışını gerçekleştirmek hem de Türkiye'de yaşadığımız yüzyılın felaketiyle ilgili bir istişarede bulunmak için İsviçre'deyiz." dedi.

Depremde hayatını kaybeden Türk vatandaşları için Allah'tan rahmet dileyen Destici, depremzedelerin yaralarını hep birlikte saracaklarını, evini ve işini kaybedenlerin de yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

Destici, "Buradaki Türk toplumu da aynı Türkiye'deki vatandaşlarımız gibi bu hadiseden büyük bir üzüntü duymuşlar. Üzüntüyle kalmadılar, ellerinden gelen bütün desteği vermek adına da büyük bir gayret gösterdiler. Burada bizim Avrupa Nizam-ı Alem Federasyonumuz başta olmak üzere, İsviçre ve diğer ülkelerdeki teşkilatlarımız, derneklerimiz de büyük kampanyalar başlatarak Türkiye'ye bir yardım seferberliğine giriştiler." dedi.

İsviçre'deki Alperenler Derneği'nin ve diğer teşkilat üyelerinin Türkiye'deki deprem bölgelerine yardım için yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu da kaydeden Destici, Türk toplumuna mensup vatandaşların yanı sıra İsviçre ve diğer ülke vatandaşlarının da büyük bir duyarlılık göstermesinden memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Türkiye'nin Zürih Başkonsolosu Hasan Emre Uygun'u da ziyaret ettiklerini belirten Destici, "Konsolosumuzla yaptığımız istişarelerde de, kendileri burada sadece Türk toplumunun değil, İsviçre vatandaşlarının da bu konuda duyarlılık gösterdiğini ifade ettiler. Biz bundan büyük bir memnuniyet duyduk." dedi.

Destici, asırlar önce Hoca Ahmet Yesevi'nin ocağından çıkan Alperenlerin Avrupa'nın içlerine kadar gelerek Alperenler Tekkelerini kurduğunu anımsatırken, bu zamanın Alperenlerinin de burada hem Türklüğü hem de Müslümanlığı yaşatmak için gayret gösterdiğini ifade etti.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, açılış konuşmaları ile devam etti.

- "Devletimiz, ülkemiz ve milletimiz, tüm imkanlarıyla birlikte depremzedelerimizin yanında"

Destici daha sonra açılış programı sırasında yaptığı konuşmada, İsviçre Alperen Ocakları Alperenler Camisi açılışını daha erken yapmayı planladıklarını ancak daha sonra bu gün için karar kıldıklarını söyledi.

Türkiye'de asrın felaketi olarak da anılan depremlerin yaşandığını, binlerce kişinin yaşamını yitirdiğini ve yaralandığını kaydederken, o bölgedeki milyonlarca kişinin bu depremlerden etkilendiğini ifade etti.

Destici, "Devletimiz, ülkemiz ve milletimiz, tüm imkanlarıyla birlikte depremzedelerimizin yanında. Milletimiz büyük bir dayanışma örneği gösterdi ve göstermeye devam ediyor." dedi.

Avrupa'daki Türk toplumunun fertleri ile diğer ülkelerdeki Türk vatandaşlarının da ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiğini belirten, diğer ülkelerden ayni ile nakdi yardımların yanı sıra, arama kurtarma ekiplerinin de Türkiye'ye gönderildiğini belirtti.

Destici, zor günlerde birlik olunması gerektiğini vurgularken, "Şehit Muhsin Yazıcıoğlu ve dava arkadaşları nasıl mücadele ettiyse biz de edeceğiz." dedi.

- "Burada hem Türk hem de İslam varlığına sahip çıkıyorsunuz"

Avrupa'daki Türk ve Müslüman varlığının çok kıymetli olduğuna işaret eden Destici, "Bugün burada hem kendi ailenizin hem Türk hem de İslam varlığına sahip çıkıyorsunuz, Türkiye, Türk dünyası ve İslam alemi ile Avrupa ülkeleri arasında da bir köprü kuruyorsunuz. Bu Türk milletine ve devletine yapılabilecek en büyük hizmetlerine başında gelmektedir." diye konuştu.

Avrupa Nizam-ı Alem Federasyonu Genel Başkanı Yazıcıoğlu ise, "Cenab-ı Allah hepimizi, ülkemizi böylesi güzel hayırlı günlerde ve mekanlarda bir araya getirmeyi nasip eylesin." dedi.

Türkiye'deki depremlerde hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Yazıcıoğlu, yaraların sarılması için ellerinden gelenin fazlasını yapacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Alperenler Cami'nin inşaatından emeği geçenlere plaket takdim edildi.

Program kapsamında, BBP'nin kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu için yazılan şiir de okundu.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Dünyanın en çok aranan 20 mesleği belli oldu
Dünyanın en çok aranan 20 mesleği belli oldu
İşte Türkiye’nin nüfusu
İşte Türkiye’nin nüfusu
Plaka değiştirince hayatı kâbusa döndü!
Plaka değiştirince hayatı kâbusa döndü!
AK Parti'den Fatma Betül Sayan için olay çağrı
AK Parti'den Fatma Betül Sayan için olay çağrı
Son Haberler
Diyetisyen tek tek açıkladı: Tansiyon dengelemeye birebir faydalı 4 besin grubu!
Diyetisyen tek tek açıkladı: Tansiyon dengelemeye birebir faydalı...
Çocuklarda enfeksiyon alarmı! Uzmanından 6 kritik uyarı
Çocuklarda enfeksiyon alarmı! Uzmanından 6 kritik uyarı
Dünyanın en çok aranan 20 mesleği belli oldu
Dünyanın en çok aranan 20 mesleği belli oldu
KAAN ve HÜRJET İçin Bursa’dan kritik hamle!
KAAN ve HÜRJET İçin Bursa’dan kritik hamle!
İşte Türkiye’nin nüfusu
İşte Türkiye’nin nüfusu
Libya'da birleşik bir hükümetin kurulması için çalışmalar sürüyor
Libya'da birleşik bir hükümetin kurulması için çalışmalar sürüyor

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.