• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
00:41
İzmir'de silahlı kavga: 5 yaralı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. İstiklal Yolu'nda zafer yürüyüşü
Yaşam
Yayınlanma: 24 Ekim 2021 - 15:16
Güncelleme: 24 Ekim 2021 - 15:21

İstiklal Yolu'nda zafer yürüyüşü

İstiklal Yolu'nda zafer yürüyüşü, başlıklı haberin detayında; Kurtuluş Savaşı'nda cepheye cephane taşımak için kullanılan İstiklal Yolu'nda anma yürüyüşü düzenlendi.

Yaşam
24 Ekim 2021 - 15:16
Güncelleme: 24 Ekim 2021 - 15:21
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İstiklal Yolu'nda zafer yürüyüşü
Kurtuluş Savaşı boyunca İnebolu’ya deniz yoluyla gelen cephanenin kağnılarla cepheye ulaştırılmasında kullanılan İstiklal Yolu’nda şehitleri anmak ve kurtuluş zaferini kutlamak amacıyla yürüyüş düzenlendi. Etkinliğe katılan vatandaşlar, Ilgaz Kıyısın köyünden başlayarak İstiklal Yolu’nda 5 kilometre yürüdü. Yürüyüş sonrasında Kıyısın köyünde anma programı düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda konuşan protokol üyeleri, İstiklal Yolu’nun önemine dikkat çekti.

İstiklal Yolu’ndaki anma yürüyüşlerini 2008 yılından bu yana sürdürdüklerini söyleyen İstiklal Yolu Eğitim Kültür Turizm ve Gençlik Derneği Başkanı İsmail Çam, "Bu yürüyüş 2009 yılında ilk defa 150 kişiyle başladı. 3 yıl süren cephane sevkiyatı sonunda destansı bir zafer kazandık ve cumhuriyeti kurduk anlamında her yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda önce geleneksel olarak yapılmaktadır. Daha sonra 2011 yılında Ilgaz ilçesinin katılımıyla haftada iki güne çıkarıldı. Bütün ilçelerin ve İstanbul ve Ankara’da yaşayan Çankırılıların katılımıyla her geçen yıl arttı. Bugün katılımın bin 500 civarında olduğunu tahmin ediyorum. Bu yürüyüşlerin, etkinliklerin benzerleri Türkiye’de çeşitli yerlerde yapılmaktadır. Kars Sarıkamış’ta kışın, Afyon Kocatepe’de, Çanakkale’de her yıl etkinlikler yapılmakta, Malazgirt’te, Erzurum’da, Polatlı’da benzer etkinlikler yapılmaktadır. Fakat bu etkinliklerin hepsi Türkiye kapsamında yapılmakta ve katılım fazla olmaktadır. Onlarla kıyasladığım zaman bizim bu etkinliğimiz çok azdır. Madem ki İstiklal Yolu milli mücadelenin anayolu, o zaman bu etkinliği biz de Türkiye kapsamında yapmamız lazım. İstiklal Yolu, Kastamonu, Çankırı ve Ankara illerinden oluşmaktadır. Önce bu iller bir araya gelmelidir. Bunu daha sonra milli ölçekte yapmamız lazım” dedi.

AK Parti Çankırı Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ise, "İnebolu-Ankara hattı 1. İstiklal mücadelemizde hem insan sevkiyatı hem de silah sevkiyatı olarak stratejik öneme haiz bir yoldu. Kültür Bakanlığımız tarafından da bu yol İstiklal Yolu olarak tescil edilmiştir. Bu yol münasebetiyle 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetimizi ilan ederek Mustafa Kemal Paşa’nın öncülüğünde dedelerimizin hep beraber vermiş olduğu istiklal mücadelesini zaferle taçlandırarak bağımsız bir devlet kurmayı hep beraber bu yol münasebetiyle gerçekleştirdik. Bu yol istiklale giden yol, bu yol bağımsızlığa, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilelebet payidar olmasına giden yol” diye konuştu.

Yapılan konuşmalar sonrasında Ankara’nın Keçiören Belediyesi Halk Oyunları ekibi bir gösteri sundu.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.



"İstiklal Yolu’nda zafer yürüyüşü" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "24.10.2021" tarihinde "KÜLTÜR SANAT" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "KÜLTÜR SANAT" haberleri kategorisinde yer alan İstiklal Yolu’nda zafer yürüyüşü başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kahvenin kalbe faydası demlenme şeklinde gizli
Kahvenin kalbe faydası demlenme şeklinde gizli
Araştırma ortaya koydu! Kadınlar erkeklerden fazla uyuyor
Araştırma ortaya koydu! Kadınlar erkeklerden fazla uyuyor
İşte dünyanın en yaşlı kardeşleri!
İşte dünyanın en yaşlı kardeşleri!
Yazın bitkileri sulamak için en doğru saat açıklandı! Meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz...
Yazın bitkileri sulamak için en doğru saat açıklandı! Meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz...
Son Haberler
İzmir'de silahlı kavga: 5 yaralı
İzmir'de silahlı kavga: 5 yaralı
Bodrum'da uyuşturucu operasyonları; 3 tutuklama
Bodrum'da uyuşturucu operasyonları; 3 tutuklama
Bakan Çiftçi: Gökyüzünde, Mavi Vatan'da ve uzay çalışmalarımızda Türk bilim insanlarının ve mühendislerinin emeği var
Bakan Çiftçi: Gökyüzünde, Mavi Vatan'da ve uzay çalışmalarımızda...
Marmaris'te orman yangını
Marmaris'te orman yangını
Bursaspor deplasmandan mağlubiyetle dönüyor...
Bursaspor deplasmandan mağlubiyetle dönüyor...
İstanbul'da makinistler ve sporcular 48 tonluk treni çekmeye çalıştı
İstanbul'da makinistler ve sporcular 48 tonluk treni çekmeye çalıştı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.