• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
09:45
Bursa’da birçok bölgede elektrikler kesilecek!
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. İSTANBUL- MURAT KURUM: 600 BİN KONUTU BİR AN ÖNCE DÖNÜŞTÜRMEMİZ GEREKİYOR
Haberler
Yayınlanma: 08 Kasım 2023 - 16:42

İSTANBUL- MURAT KURUM: 600 BİN KONUTU BİR AN ÖNCE DÖNÜŞTÜRMEMİZ GEREKİYOR

Haberler
08 Kasım 2023 - 16:42
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum, Marmara Üniversitesi'nde, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü kapsamında düzenlenen 'Türkiye Yüzyılı'nda Dirençli Şehirler Paneli' ne katıldı. Panelde bir konuşma yapan Murat Kurum, "Tarihin emaneti İstanbul'umuza da baktığınızda 1.2 milyon bina, 6 milyon konuttan söz ediyoruz ve bu binalara baktığımızda 1.5 milyon konutun da riskli olduğu ortada. 600 bin konutu bir an önce dönüştürmemiz gerekiyor. Bu kapsamda 2012 yılında az önce bahsettiğim çalışma çerçevesinde o günden bugüne 39 ilçede 800 bin konutun dönüşümü tamamlandı. Şu an fiilen sahada devam eden dönüşüm konutu sayımız da 171 bin" dedi. 

Marmara Üniversitesi '8 Kasım Dünya Şehircilik Günü'nde 'Türkiye Yüzyılı'nda Dirençli Şehirler Paneli' düzenledi. Panele TBMM Çevre Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum, Marmara Üniversitesi Rektörü Mustafa Kurt, Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki ve üniversite öğretim görevlileri ile öğrenciler katıldı. Panelde Murat Kurum öğrencilere konuşma yaptı. 

"39 İLÇEDE 800 BİN KONUTUN DÖNÜŞÜMÜ TAMAMLANDI"

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum, "Tarihin emaneti İstanbul'umuza da baktığınızda 1.2 milyon bina, 6 milyon konuttan söz ediyoruz ve bu binalara baktığımızda 1.5 milyon konutunda riskli olduğu ortada. Bunların acilen 600 bin konutu bir an önce dönüştürmemiz gerekiyor. Bu kapsamda 2012 yılında az önce bahsettiğim çalışma çerçevesinde o günden bugüne 39 ilçede 800 bin konutun dönüşümü tamamlandı. Şu an fiilen sahada devam eden dönüşüm konutu sayımız da 171 bin. Bunlar da istiyoruz ki örnek projeler olsun. Orada yeşille içiçe insanların içinde yaşadığı, mutlu olduğu, güvenli ısı yalıtımlı ve kendi enerjisini mümkünse üretebilen konutlar olsun istiyoruz.Bu örnekleri İstanbul'umuzun her yerinde artırma gayreti ve anlayışıyla çalışmalarımızı yapıyoruz ve amacımız hedefimiz 2053 yılına geldiğimizde İstanbul'umuzu, finansıyla, kültürüyle, doğal güzellikleriyle, gençleriyle birlikte güvenli hale getirmektir. Bunu sizlerle birlikte yapacağız ve bu mücadeleyi sizlerle birlikte yürütmek durumundayız. Tabii diğer taraftan iklim değişikliği ve küresel ısınma eğer durdurulamazsa maalesef dünyanın güzel bir geleceği olmayacak. Gelecek nesiller yani sizler kıtlık, kuraklık, iklim göçlerine bağlı düzensiz göçle ve ölümcül hastalıklarla maalesef karşı karşıya kalacaksınız ve aslında bu noktada da önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bu kötü gidişata da dur diyecek, son 10 yılımız var. Yani öyle bir vaktimiz kalmadı. O 10 yılı hep birlikte değerlendirmek zorundayız" dedi. Panelin ardından katılımcılara plaket ve hediye takdim edildi. 

Görüntü Dökümü

-------

- Murat Kurum'un salona gelişi

- Katılımcılardan detay

- Murat Kurum'un konuşması 

- Hediye takdimi ve fotoğraf çekimi 

- Genel ve detay görüntüler 


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Dünyanın en çok aranan 20 mesleği belli oldu
Dünyanın en çok aranan 20 mesleği belli oldu
İşte Türkiye’nin nüfusu
İşte Türkiye’nin nüfusu
Plaka değiştirince hayatı kâbusa döndü!
Plaka değiştirince hayatı kâbusa döndü!
AK Parti'den Fatma Betül Sayan için olay çağrı
AK Parti'den Fatma Betül Sayan için olay çağrı
Son Haberler
Bursa’da feci kaza! 1 ölü, çok sayıda yaralı var…
Bursa’da feci kaza! 1 ölü, çok sayıda yaralı var…
Osmangazi’den Demirtaş Sakarya’ya Değer Katan Yatırım
Osmangazi’den Demirtaş Sakarya’ya Değer Katan Yatırım
Diyetisyen tek tek açıkladı: Tansiyon dengelemeye birebir faydalı 4 besin grubu!
Diyetisyen tek tek açıkladı: Tansiyon dengelemeye birebir faydalı...
Çocuklarda enfeksiyon alarmı! Uzmanından 6 kritik uyarı
Çocuklarda enfeksiyon alarmı! Uzmanından 6 kritik uyarı
Dünyanın en çok aranan 20 mesleği belli oldu
Dünyanın en çok aranan 20 mesleği belli oldu
Tek tabut 2 acı
Tek tabut 2 acı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.