• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
17:37
2 farklı araçta 5 kişinin cesedi bulundu
13:52
Bir devir sona erdi! Cristiano Ronaldo veda etti
11:39
Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi İlyas Kaya ifade için adliyede
10:10
Şarkıcı Sinan Özen trafik kazası geçirdi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. İSTANBUL- AKCİĞER KANSERİ HASTALARINI BOĞULARAK ÖLMEKTEN KURTARAN YÖNTEM
Haberler
Yayınlanma: 27 Eylül 2023 - 11:19
Güncelleme: 27 Eylül 2023 - 11:19

İSTANBUL- AKCİĞER KANSERİ HASTALARINI BOĞULARAK ÖLMEKTEN KURTARAN YÖNTEM

Haberler
27 Eylül 2023 - 11:19
Güncelleme: 27 Eylül 2023 - 11:19
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
BAŞAKŞEHİR Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Göğüs Hastalıkları doktorlarından Prof. Dr. Mehmet Akif Özgül, akciğer kanseri hastalarının, ana nefes borusunun tümörler nedeniyle tıkanması sonucu boğularak ölümlerinin önüne 'Girişimsel Pulmonoloji' tedavisiyle geçildiğini söyledi. Prof. Dr. Özgül, "tedavi yöntemini belirlemek için lezyonun akciğerin neresinde olduğu bizim için önemli. kullandığımız bazı aletler var. Bunlardan bir tanesi rijit bronkoskop, ikincisi sıcak yöntemler ve sonrasında soğuk yöntemler. darlık kalırsa stent takıyoruz" diye konuştu. 

Prof. Dr. Özgül, bir uyarıda da bulanarak, "Hastalarımıza ve hasta yakınlarımıza tavsiyemiz şu; eğer akciğer kanseri tedavisi görüyorsa, tedaviye yanıt vermeyen ya da öncesinde ya da sıra dışı nefes darlığı gelişen bir durum varsa muhakkak bu işle uğraşan, yani Girişimsel Pulmonoloji ile uğraşan uzmanlara muhakkak görünmeleri" ifadelerini kullandı. 

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ve İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde görevli Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özgül, akciğer kanseri hastalarının ölüm nedenlerinin başında tedavi sırasında ana soluk borusu tıkanmasının geldiğini söyledi.Prof. Dr. Özgül, "Akciğer kanseri hastalarının tabii ki evrelerine göre yaşam süreleri var ama özellikle ileri evrelerde akciğer kanserli hastaların ölüm nedenlerinin en başında gelenlerden bir tanesi, büyük hava yolları obstrüksiyonları. Yani ne demek bu ? Soluk borusunda veya ana bronşlarda hem sağ hem de sol ana bronşlarda oluşan tıkanıklıklardan dolayı hastaların tabiri caizse boğularak ölmeleri. Kanamaları ve bu tıkanıklıklar sonucu oluşan enfeksiyonlardan dolayı hastalar kaybediliyorlar" dedi.

"NEFES BORULARINDA DARLIK KALIRSA STENT TAKIYORUZ"

Prof. Dr. Özgül, kanserli hastaların nefes borularının açılmasında 'Girişimsel Pulmonoloji' yöntemlerinin etkili olduğunu söyledi. Prof. Dr. Özgül, "Bu tedavi yöntemini Türkiye'de, Almanya ve Fransa'da bir süre kalıp eğitim aldıktan sonra hızlı bir şekilde uygulamaya başladık. Yaklaşık 15 - 20 yıldır da uygulamaktayız. Tedavi yöntemini belirlemek için lezyonun akciğerin neresinde olduğu bizim için önemli. Kullandığımız bazı aletler var. Bunlardan bir tanesi Rijit Bronkoskop, ikincisi sıcak yöntemler ve sonrasında soğuk yöntemler. Darlık kalırsa stent takıyoruz" diye konuştu.

"NEFES DARLIĞI GELİŞEN HASTALAR MUTLAKA BAŞVURMALI"

Ana nefes boruları tıkalı olan akciğer kanserli hastaların durumuna dikkat çeken Prof. Dr. Özgül, "Girişimsel Pulmonoloji Ünitesi; İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi haricinde büyük şehirlerde bazı ünitelerde de var. Sadece bizim yaptığımız bir işlem değil bu.Mesela bir akciğer kanserli hastayı örnek alırsak, bunların santral havayolları dediğimiz büyük hava yolları yani soluk borusu ve ana bronşlardaki darlıklardan dolayı ölmeleri gerçekten çok dramatik. Tabiri caizse boğularak ölüyorlar. Hem hasta için hem de hasta yakınları için çok büyük bir travma bu. Bu hastaların hava yolu açıklıklarını sağladıktan sonra ben o kadar çok 'Hocam yeniden doğdum' diyen hastaya şahit oldum. O yüzden bizim hastalarımıza ve hasta yakınlarımıza tavsiyemiz şu; eğer akciğer kanseri tedavisi görüyorsa, tedaviye yanıt vermeyen ya da öncesinde ya da sıra dışı nefes darlığı gelişen bir durum varsa muhakkak bu işle uğraşan, yani Girişimsel Pulmonoloji ile uğraşan uzmanlara muhakkak görünmeleri" ifadelerini kullandı. 

"ÜLKEMİZDE DÜNYA STANDARTLARI ÜZERİNDE YAPILIYOR"

Prof. Dr. Özgül, "Bu işlemlerin bizim ülkemizde dünya standartları ya da dünya standartlarının üzerinde yapıldığını düşünüyorum. Hastanemizdeki ekibimiz çok güçlü, hatta bu anlamda bize yurtdışından gelen birçok meslektaşımıza da eğitim vermekteyiz ve onlar da kendi ünitelerinde bu işlemi yapmaya devam etmekteler" dedi.

Görüntü Dökümü:

--------------------

- Girişimsel Pulmonoloji bölümünden görüntüler

- Prof. Dr. Mehmet Akif Özgül ile röportaj

- Genel ve detay görüntüler

 


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
2 farklı araçta 5 kişinin cesedi bulundu
2 farklı araçta 5 kişinin cesedi bulundu
Fon iddianamesi: Dört gazeteci için istenen cezalar…
Fon iddianamesi: Dört gazeteci için istenen cezalar…
‘Ummadığınız insanlar bu işlerin içine girmiş’
‘Ummadığınız insanlar bu işlerin içine girmiş’
Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan’a gidecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan’a gidecek
Son Haberler
2 farklı araçta 5 kişinin cesedi bulundu
2 farklı araçta 5 kişinin cesedi bulundu
Osmangazi’de Cumhuriyet Coşkusu Atatürk Sevgisiyle Buluştu
Osmangazi’de Cumhuriyet Coşkusu Atatürk Sevgisiyle Buluştu
Bakan Şimşek’ten emekli zammı açıklaması
Bakan Şimşek’ten emekli zammı açıklaması
Lösemili Çocuklar Hayallerini Resimlerle Anlattı
Lösemili Çocuklar Hayallerini Resimlerle Anlattı
Bir devir sona erdi! Cristiano Ronaldo veda etti
Bir devir sona erdi! Cristiano Ronaldo veda etti
WhiteBIT CEO'su Nosov: Türkiye'de kripto patlaması yaşanıyor 
WhiteBIT CEO'su Nosov: Türkiye'de kripto patlaması yaşanıyor 

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.