• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
08:22
Furkan Vakfı'na yönelik operasyon: Alparslan Kuytul ve eşi ile çok sayıda kişiye gözaltı
06:41
Alparslan Kuytul'un evinde polis arama yapıyor
02:40
Bursa'da otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı
02:33
Fatih'te komşu iki esnaf arasında silahlı kavga: 1 ölü, 1 yaralı
01:55
Aydın'daki yangında hayvanlarını kurtarırken yaralandı, 20 gün sonra hayatını kaybetti
01:45
Hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 7 yaralı
01:41
Bakan Bayraktar: O dağlarda umut var. Geleceğe dair hayaller, beklentiler var
01:16
Kastamonu'da TIR ile otomobil çarpıştı: 2 ölü
01:00
Çorum FK Başkanı Balçık, minik taraftar Göktuğ ile Fenerbahçe-Lyon maçında buluştu
00:50
Giresun'da trafik kazası sonrası silahlı kavga; 1 ölü
00:16
Direksiyon başında baygınlık geçiren sürücü kaza yaptı: 2 yaralı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. İslam ülkelerinin temsilcileri Konya'dan güzel hatıralarla ayrıldı
Siyaset
Yayınlanma: 17 Mayıs 2024 - 15:36
Güncelleme: 17 Mayıs 2024 - 16:07

İslam ülkelerinin temsilcileri Konya'dan güzel hatıralarla ayrıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen İslam Başkentleri ve Şehirleri Teşkilatı'nın 15. Genel Konferansı ve 33. Yönetim Kurulu Toplantısı dolayısıyla şehre gelen katılımcılar, katıldıkları toplantıların dışında şehrin tarihi ve kültürel mekanlarını da ziyaret etti. Konya'nın tarihi mekanları, altyapısı, kültürü ve temizliği ile dikkat çektiğini belirten katılımcılar, ev sahipliği için Konya Büyükşehir Belediye

Siyaset
17 Mayıs 2024 - 15:36
Güncelleme: 17 Mayıs 2024 - 16:07
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İslam ülkelerinin temsilcileri Konya'dan güzel hatıralarla ayrıldı
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen İslam Başkentleri ve Şehirleri Teşkilatı'nın 15. Genel Konferansı ve 33. Yönetim Kurulu Toplantısı dolayısıyla şehre gelen katılımcılar, katıldıkları toplantıların dışında şehrin tarihi ve kültürel mekanlarını da ziyaret etti. Konya'nın tarihi mekanları, altyapısı, kültürü ve temizliği ile dikkat çektiğini belirten katılımcılar, ev sahipliği için Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a teşekkür etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi, İslam Başkentleri ve Şehirleri Teşkilatı'nın (OICC) 15. Genel Konferansı'na ve 33. Yönetim Kurulu Toplantısı'na ev sahipliği yaptı. OICC için Konya'ya gelen katılımcılar, toplantılardan kalan vakitlerde teknik ve kültürel gezilerle şehri daha yakından tanıdı. Mevlana Hazretleri Türbesi, Konya Bilim Merkezi, Tropikal Kelebek Bahçesi, Ecdat Bahçesi ve Japon Parkı'nı ziyaret ederek Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Tesisinde incelemelerde bulunan heyet, Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi ile İslam Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen sema gösterisini de izledi.

"Konya'nın misafirperverliğini gösterdik"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya olarak OICC 15. Genel Konferansı'na ve 33. Yönetim Kurulu Toplantısı ile önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yaptıklarını belirterek, katılan ve katkı sunan tüm misafirlere teşekkür etti. Son derece önemli toplantıların yanında şehrin tarihini ve kültürünü yakından tanımaları ile misafirlere kültürel programlar da düzenlediklerini belirten Başkan Altay, Konya'nın misafirperverliğini en güzel şekilde yansıttıklarını dile getirdi. Başkan Altay, Gazze'de yaşanan İsrail soykırımının sona erdirilmesi için ortak hareket edilmesi, İsrail soykırımının unutturulmaması ve Gazze'nin yeniden inşası konusunda ortak kararların alındığı konferansın tüm İslam alemi için hayırlı olmasını diledi.

Filistin Ramallah Belediye Başkanı Issa Kassis, "Başkan Altay'a cömertliği ve bizi öncelikle konferansa katılmaya daha sonra ise serbest zamanlarımızda böylesine güzel, manevi ve kültürel deneyimi yaşamak için bu güzel şehir Konya'ya davet ettiği için teşekkür ediyorum" dedi.

"Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bir kardeş belediye anlaşması imzalamak istiyoruz"

Bağdat Büyükşehir Belediye Başkanı Ammar Musa Kazım, Konya Büyükşehir Belediyesi'ne daveti için teşekkür ederek, şunları söyledi: "Burada bulunduğumuz kısa süre zarfında bu şehrin çok seçkin bir şehir olduğunu fark ettim. Bir mühendis gözüyle temizliğiyle, tertibiyle, düzeniyle dikkat çektiğini gördüm. Bilim Merkezi'nin değişik bölümlerle çocuklara, gençlere hizmet ettiğini gördüm, gerçekten çok etkilendim. Belediyeler vatandaşlar için hizmet üreten kurumlardır ve vatandaşın iyi bir hizmet alabilmesi için belediyelerin kendisini sürekli yenilemesi güncellemesi ve vatandaşa seçkin kaliteli bir hizmet götürmesi gerekiyor. Biz doğrusu karşılıklı yardımlaşmamız, dayanışmamız, tecrübe paylaşımı sağlamak anlamında hizmetlerimizin kalitesini artırmak, Konya Belediyesi'nin tecrübelerinden istifade etmek ve Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bir Kardeş Belediye Anlaşması imzalamak istiyoruz."

"Kendimi Konya'da hiç gurbette hissetmiyorum, kendimi vatanımda gibi hissediyorum"

Filistin El Halil Belediye Başkanı Tayseer Abu Sneineh, Konya'yı daha önce defalarca ziyaret ettiğini hatırlatarak, "Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Kardeş Şehir Anlaşmamız var. Ben kendimi Konya'da hiç gurbette hissetmiyorum, kendimi vatanımda gibi hissediyorum. Konya altyapısı güçlü, düzenli, temiz, sakin, güçlü bir şehir" dedi.

"Siyonistlerin asıl amacı Müslümanların bir araya gelmesini engellemek"

Konya'nın İsrail saldırıları öncesi var olan El Halil kenti ile benzerlik gösterdiğini ifade eden Sneineh, şöyle devam etti:

"İşgalin doğasında ırkçılık, soykırım, ötekini inkar var. Şu an İsrail'in Filistin topraklarında yaşayan halka dönük uyguladığı politikalar tehcir politikası. Onları zorla göçe yönlendirme ve kendi öz halkından boşalan toprakları Yahudileştirme ve oraları kendi toprakları haline getirme yönelişi var. Siyonistlerin başlatmış oldukları faaliyet, yürütmüş oldukları mezalim sadece Filistinlileri kendi topraklarından çıkarma ve orayı işgal etmekle sınırlı değil. Siyonistlerin asıl amacı Müslümanların bir araya gelmesini engellemek. Bu hususta da uyanık olmak, bunun farkına varmak lazım. İslam medeniyeti adalet temelleri üzerine kuruludur ve bu savaş adaletle zulüm, hakla batıl arasında yürüyen bir savaştır. Türkiye ile Filistin arasındaki bağlar tarihi bağlardır. Filistin davası karşısında Türkiye'nin duruşu çok önemlidir. Bu yönüyle Türkiye'nin İslam ümmetinin birliğini sağlama, onların vahdetini gerçekleştirmede ortaya koyacağı tavır ve tutum gerçekten çok önemli."

"Dayanışmamız karşılıklı olarak sürecek"

Beyrut Belediye Meclisi Kent Konseyi Üyesi Muhammed Said Fatha ise çok sıcak şekilde karşılandıklarını, bunun kendilerini çok mutlu ettiğini vurgulayarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Uğur İbrahim Altay'ın başkanlığını yaptığı Belediyeler Birliği üyesi olarak burada bulunuyoruz. Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Beyrut Belediyesi arasında sürekli devam edecek karşılıklı yardımlaşma ve dayanışmanın olmasını arzu ediyoruz. Bunun olacağına da inanıyoruz. Biz Konya'yı çok düzenli, temiz ve tertipli bir şehir olarak bulduk. Bu kısa süre zarfında gördüklerimiz şunlar; tertemiz bir şehir, caddeleri sokakları, parkları, tanzim edilmiş altyapı çalışmalarının güçlü olduğunu görüyoruz. Aktif çalışmaları çok güçlü. Biz Konya'yı İslami çalışmaların yaygın olduğu bir merkez olarak biliyoruz, bir İslam şehri olarak biliyoruz. Bu dayanışmanın bu karşılıklı yardımlaşmanın sürecek olduğunu düşünüyorum, bunu temenni ediyorum."

57 İslam ülkesinden 187 üyesi bulunan İslam Başkentleri ve Şehirleri Teşkilatı'nın (OICC) 15. Genel Konferansı ve 33. Yönetim Kurulu Toplantısı 13-15 Mayıs tarihleri arasında Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Menderes Belediyesi'nde devir- teslim töreni
Menderes Belediyesi'nde devir- teslim töreni
Yeni Partili Emre: Üye sayımız 300 binin üzerine çıktı
Yeni Partili Emre: Üye sayımız 300 binin üzerine çıktı
AK Parti’li Çelik’ten İsrail’e tepki
AK Parti’li Çelik’ten İsrail’e tepki
Yeni Parti ile CHP yan yana çalışacak
Yeni Parti ile CHP yan yana çalışacak
Son Haberler
Furkan Vakfı'na yönelik operasyon: Alparslan Kuytul ve eşi ile çok sayıda kişiye gözaltı
Furkan Vakfı'na yönelik operasyon: Alparslan Kuytul ve eşi ile...
Alparslan Kuytul'un evinde polis arama yapıyor
Alparslan Kuytul'un evinde polis arama yapıyor
Bursa'da otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı
Bursa'da otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı
Fatih'te komşu iki esnaf arasında silahlı kavga: 1 ölü, 1 yaralı
Fatih'te komşu iki esnaf arasında silahlı kavga: 1 ölü, 1 yaralı
Aydın'daki yangında hayvanlarını kurtarırken yaralandı, 20 gün sonra hayatını kaybetti
Aydın'daki yangında hayvanlarını kurtarırken yaralandı, 20 gün...
Büyükçekmece'de yaya geçidinde kadına motosiklet çarptı, metrelerce öteye savurdu
Büyükçekmece'de yaya geçidinde kadına motosiklet çarptı, metrelerce öteye savurdu

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.