• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
02:47
İzmir'de 51 yıl 4 ay hapisle aranan şüpheli yakalandı
02:42
Alanya'da otel çatısında yangın
02:03
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
00:39
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
00:36
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
00:02
Manisa'da sağanak ve fırtına etkili oldu
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İş insanı Murat Kolbaşı: Çince, Japonca bilene 15 günde iş garanti ediyorum
Ekonomi
Yayınlanma: 27 Aralık 2023 - 09:44

İş insanı Murat Kolbaşı: Çince, Japonca bilene 15 günde iş garanti ediyorum

Ekonomi
27 Aralık 2023 - 09:44
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İş insanı Murat Kolbaşı: Çince, Japonca bilene 15 günde iş garanti ediyorum
– Öğrencileri girişimciliğe yönlendirmek için iş dünyası ile buluşturmayı hedefleyen Mektebim Koleji İş Dünyası Buluşmaları'nın ikincisi Kocaeli'nde düzenlendi. Arzum Ev Aletleri Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı'nın konuşması olduğu programın moderatörlüğünü kolejin İş Dünyası ve Girişimcilik Direktörü Fuat Sami üstlendi. Lise öğrencilerinin katıldığı toplantıda konuşan Kolbaşı, "Çalışan ve sevdiği işin peşinden giden her gencin şansını çok yüksek görüyorum. İngilizcenin yanında farklı bir dil öğrenmelisiniz. Korece, Japonca veya Çince'den birini bilen bir kişinin özgeçmişini getirin, 15 gün içerisinde iş garanti ediyorum" dedi.

Programın açılışını yapan Mektebim Kolejleri İş Dünyası ve Girişimcilik Direktörü Fuat Sami, "Bugün çok heyecan verici bir gün, çünkü birkaç ay önce bölgenin en büyük girişimcilik projesini Mektebim Kolejleri ile başlatmıştık. Bu girişimcilik projesinde de amacımız liseden başlayarak ortaokul, hatta anaokulu seviyesine kadar girişimcilik projeleri tasarlamaktı. Tüm öğrencilere vizyonlarıyla ilham olacak, şirketleriyle onlara stajlar ve iş imkanları sunacak mükemmel bir iş dünyası şampiyonlar ligi kurduk. Bu kurul 9 isimden oluşuyor ve hepsi kendi alanlarında sektör lideri konumunda. Öyle ki, bu 9 üyenin 6'sının borsada kote şirketleri var. O kadar devasa bir grup ile beraber başladık. Okullarda girişimcilik kulüpleri kuruldu. Şimdi de 2'nci faza geçtik. Bu iş dünyası kurulu, aynı bir girişimcilik turnesi edasıyla, tüm Anadolu'yu ve büyük illerimizi gezecekler" diye konuştu.

"GENÇLERE GİRİŞİCİLİK ALANINDA İLHAM OLMAK İSTİYORUZ"

Önce Silivri'deydik. Şimdi Kocaeli'deyiz. Bu turnemiz Ankara, İzmir, Samsun, Urfa, Diyarbakır, tüm illerimizde gençlerimizle kucaklaşacak. Yüzlerce girişimcimize aslında girişimcilik anlamında ilham olacağız. Bu turne devam ederken de bir sonraki projemize başlıyoruz. Tüm yıl boyunca bunun gibi 9 farklı proje yapacağız. Şu anda çok heyecanlıyız. Çünkü 'Bir fikrin mi var? Girişimcilik Yarışması da başlayacak. Tanıtımını bugün yapacağız. Bu proje sadece Mektebim öğrencilerini değil, Türkiye'deki bir fikri olan tüm lise, ortaokul öğrencilerini kapsayacak. Bir fikri olan her öğrenci bu yarışmaya başvuracak. Başvuruları internet üzerinden alıyoruz. Burada ulusal ve uluslararası firmaların öğrencilerimize vereceği mükemmel ödüller var. Hatta 1'inci olan öğrencimizin şirketi direk kurulacak. Bu da aslında lise döneminde daha önce hiç yapılmamış bir şey. O yüzden de inanılmaz heyecanlı bir döneme girdik. Tüm gençlerimizi fikirleriyle birlikte bu yarışmaya bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"GENÇLERİN BUGÜNE ADAPTE OLARAK YARINA HAZIRLANMASI ÖNEMLİ"

Toplantıda öğrencilerle tecrübelerini anlatarak geleceğe yönelik tavsiyelerde bulunan Arzum Ev Aletleri Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı ise "Gençlere tecrübelerimizi anlatıp hata yapmadan daha hızlı ilerlemelerini, sevdiklerin işin peşinden koşmalarını, başarıya daha çabuk ulaşmalarını hedefliyoruz. Gençlere her zaman pozitif bakıyorum. Dönem değişiyor, zaman zaman, 'Dönem bizim zamanımız gibi değil' sözünü duyuyoruz. Bu doğrudur, zaman zaten sürekli akıp giden bir kavram. O yüzden gençlerin bugüne adapte olarak kendilerini yarına hazırlamaları çok daha önemli" dedi.

Günümüzde bilgiye kolayca ulaşılabildiğini aktaran Kolbaşı, "Bizler de bu yollardan bu şekilde geçtik. Bizim zamanımızda da 'ilerde bu böyle olmayacak' denilen şeyler gerçekten de çok farklı bir noktaya geldi. Zaten bugün bambaşka bir dijital çağ içerisindeyiz. Bilgi her an, her dakika elinizin altında. Biz eskiden kütüphaneye gider, hatta bazı kütüphanelere girmek için sıra beklerdik. Bugün bilgi canınız istediği anda önünüze gelebiliyor. İstediğiniz bilgiye ulaşabiliyorsunuz. O yüzden ben çalışan ve sevdiği işin peşinden giden her gencin şansını çok yüksek görüyorum. İngilizcenin yanında normalde hayatlarının içerisinde olmayan farklı bir lisan öğrenerek kendilerine bir başka geleceğe hazırlamalarını tavsiye ediyorum. Bazen bana, 'Sizin ürününüzdeki inovasyon nedir?' diye soruyorlar. Ben de 'Sizin özgeçmişinizdeki inovasyon nedir?' şeklinde yanıtlıyorum. Ben şunu garanti ediyorum. Bugün İngilizcenin yanında Korece, Japonca veya Çince'den birini bilen bir kişinin özgeçmişini getirin, 15 gün içerisinde iş garanti ediyorum. Dolayısıyla bugün o farkı yaratabilen herkes bence yarın kendisini Türkiye'de ve dünyada farklı bir yere konumlandıracaktır" diye konuştu.


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Uraloğlu: Osmangazi Köprüsü ile toplam 211 milyar lira tasarruf edildi
Bakan Uraloğlu: Osmangazi Köprüsü ile toplam 211 milyar lira tasarruf edildi
En düşük emekli aylığına zam geliyor mu?
En düşük emekli aylığına zam geliyor mu?
Otoyol ve köprü ücretlerine zam
Otoyol ve köprü ücretlerine zam
11 yılda üretimi 4 kat artan muzun fiyatı 20 TL'ye kadar düştü; üretici şikayetçi
11 yılda üretimi 4 kat artan muzun fiyatı 20 TL'ye kadar düştü; üretici şikayetçi
Son Haberler
İzmir'de 51 yıl 4 ay hapisle aranan şüpheli yakalandı
İzmir'de 51 yıl 4 ay hapisle aranan şüpheli yakalandı
Alanya'da otel çatısında yangın
Alanya'da otel çatısında yangın
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
Ukrayna: Rusya, bu gece Ukrayna topraklarına 46 "Şahed" tipi İHA ile saldırdı
Ukrayna: Rusya, bu gece Ukrayna topraklarına 46 "Şahed" tipi İHA ile saldırdı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.