• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
07:06
Boru döşeme gemisi 'JSD6000' İstanbul Boğazı'ndan geçiyor -1
02:47
İzmir'de 51 yıl 4 ay hapisle aranan şüpheli yakalandı
02:42
Alanya'da otel çatısında yangın
02:03
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
00:39
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
00:36
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
00:02
Manisa'da sağanak ve fırtına etkili oldu
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. İran'da mollalar sokaklara indi, "Liderimiz, biz hazırız!" sloganları attılar
Dünya
Yayınlanma: 03 Ocak 2018 - 10:27

İran'da mollalar sokaklara indi, "Liderimiz, biz hazırız!" sloganları attılar

İran devlet televizyonu, bu sabah pek çok kentte on binlerce rejim yanlısının gösteri için toplandığını duyurdu. "Liderimiz, biz hazırız!" sloganları atıyorlar.

Dünya
03 Ocak 2018 - 10:27
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İran'da mollalar sokaklara indi, "Liderimiz, biz hazırız!" sloganları attılar
Sosyal medya sitelerine erişimin engellendiği İran'da sağlıklı haber akışı olmasa da, protestoların yedinci gününde göstericilerin yine sokağa çıktığı bildiriliyor. Diğer yandan İran devlet televizyonu ise on binlerce rejim yanlısının da bu sabah gösteri için toplandığını duyurdu. Kirmanşah, Ahvaz ve Gorgan gibi pek çok kentte toplanan rejim yanlılarının "Liderimiz, biz hazırız!" gibi sloganlar attığı bildirildi.

PROTESTOLAR İÇ KARIŞIKLIĞA NEDEN OLUYOR
İran'da geçen hafta perşembe gününden beri devam eden eylemlerin nereye evrileceği dünyanın gündeminde. En az 23 kişinin öldüğü söylenen protestolar ülkede büyük bir iç karışıklığa neden oluyor.

ON BİNLERCE REJİM YANLISI SOKAĞA ÇIKTI
İran devlet televizyonu ise bu sabah on binlerce rejim destekçisinin hükümeti destekleyen gösterilerde bulunmak için çok sayıda kentte sokağa çıktığını duyurdu.

23 KİŞİ ÖLDÜ, 1000'DEN FAZLA GÖZALTI VAR
İran'daki olaylar, 28 Aralık'ta Meşhed'de bir grup göstericinin, ülkedeki hayat pahalılığı, işsizlik, yolsuzluk gibi sorunları protesto etmesiyle başlamıştı. Kısa sürede rejim karşıtı gösterilere dönüşen protesto eylemleri, Tahran, Kermanşah, Senendeç, Zencan, Şiraz, Kum, Şiraz, Ahvaz, Zahidan, Erak, Hurrem Abad gibi pek çok kente yayıldı. Ülke genelindeki olaylarda şimdiye kadar en az 23 kişinin hayatını kaybettiği, 1000'den fazla göstericinin gözaltına alındığı bildirildi.

GÖZLER DEVLET TELEVİZYONUNDA
Dün geceki gösterilerde can kaybı olup olmadığı bilinmiyor. Tahran yönetimi, bugün itibariyle bir haftasını dolduracak protestolarda daha önceki ölümleri gün içinde devlet televizyondan duyurmuştu.

Muhalifler ise, en az 23 insanın yaşamını yitirdiği ülkede hangi şehirlerde ölümlerin gerçekleştiğini gösteren bir haritayı yayınladı. Hayatını kaybedenlerden ikisi öğrenci.

TAHRAN'DA SOKAĞIN SESİ
Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, son dokuz yıldaki en büyük protestolara katılmayanların da sokağa çıkanlara sempati duyduğunu bildiriyor. Başkent Tahran sakinleriyle konuşan ajans, işsizlik ve ekonomik darboğazın ciddi tepki çektiğini belirtiyor.

23 yaşındaki Perisa Mesudi isimli üniversite öğrencisi, "Ruhani'ye oy verdim ancak şimdi görüyorum ki eli kolu bağlı, sözlerini yerine getiremez" diyor.

Tamirci Nasrullah Muhammedi ise protestoculara hak veriyor. Yolsuzluğun yüksek olduğunu, fırsatların hep iktidar çevresine sunulduğunu savunan Muhammedi, 27 ve 30 yaşlarındaki üniversite mezunu iki oğlunun yıllardır iş bulamadığından yakınıyor.

34 yaşındaki Rahim Guravand da, birkaç ay önce işten çıkarıldığını belirterek hükümetin Suriye, Irak ve diğer yerlere para harcamayı kesmesini ve yeni iş sahaları yaratmasını istiyor.

İTALYA, ALMANYA VE İNGİLTERE..
Yurt dışında yaşayan İranlılar da ülkedeki protestolara destek veriyor. İtalya, Almanya, İngiltere gibi ülkelerde ellerinde İran bayrakları olan yüzlerce gösterici, rejim aleyhine sloganlar attı. Protestocuların İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney ve Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin posterlerine çarpı işareti koyduğu görüldü.

ABD, BİRLEŞMİŞ MİLLETLER'E TAŞIYOR
Sokaklarda bunlar olurken ABD'den protestocluarı destekleyen yeni açıklamalar geldi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, "Daha önce de farklı birçok ortamda yaptığımız gibi İran halkı için desteğimizi birçok farklı ortamda ifade ediyoruz" dedi.

Washington ayrıca İran'daki gösterileri Birleşmiş Milletler'e taşıyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni (BMGK) acil olarak toplantıya çağıran ABD'nin BM'deki daimi temsilcisi Nikki Haley, "İran halkının bu büyük cesaretini alkışlıyoruz" ifadesini kullandı.

Başkan Donald Trump ise, yine Twitter hesabından bir mesaj yazdı. Trump, "İran halkı nihayet vahşi ve yoz rejime karşı harekete geçti. Başkan Obama'nın çok aptalca onlara verdiği para, teröre ve onların ceplerine gitti. İnsanların yemeği az, enflasyonu çok, insan hakları ise yok. ABD izliyor!" dedi.

REFORMİST LİDER: HALKIN GENÇLERİ BUNLAR...
Protestoların hedefindeki bir numaralı isim olan dini lider Ayetullah Hamaney, dün sessizliğini bozarak düşmanların ülkedeki eylemleri para, silah ve ajanlarla körüklediğini savundu.

Reformistlerin lideri olarak bilinen Abdullah Ramazanzade ise, Twitter hesabından göstericileri övdü. Eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi döneminde hükümet sözcülüğü görevini yürüten Ramazanzade, "Niye saçmalıyorsunuz? Düşman nerede? Ülkedeki işsizlik, ümitsizlik, gelecek kaygısı, fakirlik ve ayrımcılığın görmezden gelinmesinden bıkan halkın gençleri bunlar" dedi.

2018/01/2018-01-03-14-01-05.jpg
2018/01/2018-01-03-14-01-06.jpg
2018/01/2018-01-03-14-01-07.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
10 katlı apartmanda yangın! 6 ölü
10 katlı apartmanda yangın! 6 ölü
Katar Emiri Al Sani, ABD'li temsilciler ile İran müzakerelerini görüştü
Katar Emiri Al Sani, ABD'li temsilciler ile İran müzakerelerini görüştü
Trump’tan İran mesajı: Görüşmeler çok iyi
Trump’tan İran mesajı: Görüşmeler çok iyi
Japonya açıklarında 6 büyüklüğünde deprem
Japonya açıklarında 6 büyüklüğünde deprem
Son Haberler
Boru döşeme gemisi 'JSD6000' İstanbul Boğazı'ndan geçiyor -1
Boru döşeme gemisi 'JSD6000' İstanbul Boğazı'ndan geçiyor...
İzmir'de 51 yıl 4 ay hapisle aranan şüpheli yakalandı
İzmir'de 51 yıl 4 ay hapisle aranan şüpheli yakalandı
Alanya'da otel çatısında yangın
Alanya'da otel çatısında yangın
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
Türkiye'den kritik İran açıklaması: Gösterilerin arkasında o iki isim var
Türkiye'den kritik İran açıklaması: Gösterilerin arkasında o iki isim var

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.