• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
00:05
Ertan Aydın adli kontrolle serbest
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Irak'ta cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi, Sünnilerden KDP adayına destek
Siyaset
Yayınlanma: 22 Mart 2022 - 20:05
Güncelleme: 22 Mart 2022 - 20:07

Irak'ta cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi, Sünnilerden KDP adayına destek

Irak'ta cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi, Sünnilerden KDP adayına destek, başlıklı haberin detayında; Irak'ta 26 Mart'ta yapılması beklenen cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi, Sünni Egemenlik Koalisyonu'ndan Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) adayı Reber Ahmet'e destek geldi.

Siyaset
22 Mart 2022 - 20:05
Güncelleme: 22 Mart 2022 - 20:07
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Irak'ta geçtiğimiz yıl ekim ayında yapılan erken genel seçimlerin ardından yapılamayan cumhurbaşkanlığı seçiminin 26 Mart'ta yapılması planlanıyor. Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) İçişleri Bakanı Reber Ahmet'i aday gösterirken, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) mevcut cumhurbaşkanı Berhem Salih'i aday gösterdi.

Seçimler öncesi Sünni Araplardan KDP'nin adayı Ahmet'e destek geldi. Sünni lider Hamis Hançer başkanlığındaki ve tüm Sünni milletvekillerinin çatısı altında toplandığı Egemenlik Koalisyonu milletvekillerinden Yusuf Sebavi yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanlığı seçimleri için gerekli sayının sağlanacağını vurgulayarak, destekleyecekleri adayın KDP'nin adayı Ahmet olduğunu açıkladı.

Ahmet, Bağdat'ta siyasi temaslarda bulunacak

Ahmet ise, kritik seçimler öncesi bir dizi temaslarda bulunmak üzere başkent Bağdat'a gitti. Bağdat'ta siyasi taraflarla bir araya gelmesi beklenen Ahmet'in KDP Irak Meclisi milletvekilleriyle bir araya gelecek.

KDP'nin adayı mevcut Cumhurbaşkanı Salih

KDP'nin en güçlü rakibi olan, KYB ise tek adaylarının mevcut Cumhurbaşkanı Salih olduğunu yineledi. Irak Meclisi'ndeki KYB Grubu Başkanı Molla Kerim Şükür, 26 Mart'ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılıp katılmama hakkında henüz karar vermediklerini belirterek, tek adaylarının mevcut cumhurbaşkanı Berhem Salih olduğunu açıkladı.

Partisi KYB ile Şii Koordinasyon Grubu ile Salih'in adaylığı konusunda mutabık olduklarını kaydeden Şükür, KYB lideri Bafıl Talabani'nin son dönemde Koordinasyon Grubu yöneticileriyle bir araya geldiğini hatırlattı.

İki büyü Kürt partileri KDP ile KYB arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle cumhurbaşkanlığı seçimi yeterli sayı bulunmadığı nedeniyle ertelenmişti. Irak'ta 2006 yılında yapılan ilk seçimlerin ardında, Cumhurbaşkanlığı Kürtler, Meclis Başkanlığı Sünniler ve Başbakanlık Şiiler arasında paylaşılıyor.




"Irak'ta cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi, Sünnilerden KDP adayına destek" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "22.03.2022" tarihinde "Dünya" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "Dünya" haberleri kategorisinde yer alan Irak'ta cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi, Sünnilerden KDP adayına destek başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Özgür Özel’den 7 maddelik çözüm önerisi
Özgür Özel’den 7 maddelik çözüm önerisi
İYİ Parti’li Fakıbaba’dan istifa kararı
İYİ Parti’li Fakıbaba’dan istifa kararı
Dervişoğlu’ndan Fakıbaba’ya tepki
Dervişoğlu’ndan Fakıbaba’ya tepki
Bahçeli: Türkiye'nin hak ve menfaatlerini güçlendiren bir gelişme
Bahçeli: Türkiye'nin hak ve menfaatlerini güçlendiren bir gelişme
Son Haberler
Enes Çelik isyan etti; ‘Yazıklar olsun’
Enes Çelik isyan etti; ‘Yazıklar olsun’
Bursaspor Ankara’da gol yağdırdı lider oldu
Bursaspor Ankara’da gol yağdırdı lider oldu
Bakan Gürlek'ten fon soruşturmaları açıklaması: Gönüllü iade sorumluluğu ortadan kaldırmayacak
Bakan Gürlek'ten fon soruşturmaları açıklaması: Gönüllü iade...
Yusuf Tekin protestosunda tutuklama
Yusuf Tekin protestosunda tutuklama
Radar noktaları açıklandı
Radar noktaları açıklandı
Söke'de yol kenarında duran araca çarptı: 2 yaralı
Söke'de yol kenarında duran araca çarptı: 2 yaralı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.