• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
02:30
Ümraniye'de 4 aracın karıştığı zincirleme kaza: 3 yaralı
02:08
Kayseri'de akrabalar arasında bıçaklı kavga: 1 yaralı
01:08
Bursa'da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
01:05
Çanakkale otomobil, yolun karşına geçmeye çalışan aileye çarptı: 1 ölü, 4 yaralı
00:28
Sulama kanalına düşen iki kardeşten biri boğuldu; diğerinin durumu ağır
00:16
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vefat eden AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Çiftçi için taziye mesajı
00:07
Zelenski'nin 'Rusya hava sahası'na yönelik güvenlik açıklamasından sonra uçaklar geri dönüyor
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Türkiye küresel adalet ve hakikat mücadelesi veriyor
Siyaset
Yayınlanma: 14 Şubat 2025 - 16:47

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Türkiye küresel adalet ve hakikat mücadelesi veriyor

Gül KABA DEMİR-Uğur GÜLBOY/İSTANBUL,(DHA) – TÜRKİYE Yayıncılık Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Türkiye tüm dünyada küresel adalet ve hakikat mücadelesi veriyor

Siyaset
14 Şubat 2025 - 16:47
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
– TÜRKİYE Yayıncılık Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Türkiye tüm dünyada küresel adalet ve hakikat mücadelesi veriyor. Biz bu iki mücadelenin birlikte verilmesi gerektiğini ancak bu şekilde başarı elde edeceğimizi düşünüyoruz. Zira adalet ve hakikat iç içe geçmiş iki temel değerdir. Adalet ve hakikat için birlikte mücadele etmek de şerefli bir tavırdır" dedi.

Eyüpsultan'daki Rami Kütüphanesi'nde İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Türkiye'de Yayıncılık Zirvesi: 21'inci Yüzyıl Yayıncılığında Fırsatlar ve Meydan Okumalar' başlıklı etkinlik başladı. 2 gün sürecek zirvenin açılış konuşmasını Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun yaptı.

Altun, "Zirvede dijitalleşen yayıncılıktan okuma kültürüne, kamu yayıncılığından çocuk edebiyatına, yapay zekanın yayıncılık kültürüne etkisinden küresel alanda yayıncılık alanında karşı karşıya kaldığımız meydan okumalara elbette Türkiye'nin yayıncılık ekosisteminin daha da kaliteli hale gelebilmesi için yapılması gerekenlere kadar pek çok meseleyi konunun ana aktörleriyle müzakere edeceğiz. Böyle bir zirveye ev sahipliği yapıyoruz çünkü Türkiye yayıncılık ekosistemi içindeki uzmanları, aktörleri ve kamu bileşenlerini bir araya getirerek müzakere platformu oluşturmak istiyoruz" diye konuştu.

'BUGÜNE KADAR 10 DİLDE 170'E YAKIN ESER YAYINLADIK'

Toplumda yayıncılık alanında farkındalık oluşturmak istediklerini belirten Altun, "İletişim başkanlığı olarak böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. İletişim Başkanlığı yayınlarını önemsedik, önemli faaliyet alanlarınızdan biri gördük. Bugüne kadar 10 dilde 170'e yakın eser yayınladık. Yayımladığımız eserlerle bir yandan kamuda politika belgesi üretmeye çalışıyoruz bir yandan da hem ulus hem de uluslararası kamuoyu için Türkiye'nin haklı tezlerini, sayın cumhurbaşkanımızın siyasi vizyonunu paylaşmaya çalışıyoruz. Temel gayemiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yükselen küresel bir oyuncu olan ülkemizin itibarını daha da artırmak için çalışmak. Öte yandan ülkemizin giderek güçleniyor olmasından rahatsız olan aktörlerin ürettiği sistematik dezenformasyonları bertaraf etmek için çalışmak" ifadelerini kullandı.

'ÖRNEK KÜTÜPHANELER İNŞA EDİLDİ'

Altun, "Türkiye tüm dünyada küresel adalet ve hakikat mücadelesi veriyor. Biz bu iki mücadelenin birlikte verilmesi gerektiğini ancak bu şekilde başarı elde edeceğimizi düşünüyoruz. Zira adalet ve hakikat iç içe geçmiş iki temel değerdir. Adalet ve hakikat için birlikte mücadele etmek de şerefli bir tavırdır. Türkiye yayıncılık ekosisteminin geliştirilmesi için çalışıyoruz, çabalıyoruz. Son 23 yılda önemli başarılara imza atıldı. Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi başta olmak üzere uluslararası standartların üzerinde güçlü etkin örnek kütüphaneler inşa edildi" dedi.

'KÜLTÜREL ÇOĞULCULUĞU SAVUNUYORUZ'

Altun, "2024 yılı itibariyle Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı halk kütüphanelerinde üye sayısı 7 milyona, kullanıcı sayısı 39 milyona, toplam kitap sayısı ise 25 milyona erişti. Yayıncılık alanında almaya başladığımız bu mesafe Türkiye'deki yaşanan siyasal demokratikleşmeyle, normalleşmeyle, ekonomik büyümeyle doğrudan ilişkilidir. Toplumsal alandaki çoğulculuğu siyasal ve kültürel alana taşıyabilme mücadelesi veriyoruz. Tepeden inmeci, halka yukarıdan bakan kültürel hegemonya girişimine karşı toplumuyla, tarihiyle, kültürüyle barışık kültürel çoğulculuğu savunuyoruz. Bu sürecin en önemli kültür taşıyıcı unsurlarından biri de yayın evleridir. Bir yandan kültürel özgünlüğü korumak öte yandan kültürel zenginliği yaşatmak ve kültürler arası nitelikli etkileşimleri artırmak durumundayız. Yayınevlerimiz bu sürecin ana özneleri konumundadır" diye konuştu.

Dijitalleşmeye dikkat çeken Altun, "Batı merkezli kültürel kuşatma girişimlerini somut bir meydan okuma olarak varlığını görmezden gelemeyiz. Bugün küresel yayıncılık düzeninin en önemli sorunu budur. Yayıncılıkta dijital medya düzeniyle daha da derinleşen bir batılı tekelleşme ve büyük teknoloji şirketlerinin tahakkümü en önemli meydan okumalardan biridir. Dijitalleşmeye gelen bir diğer meydan okumada telif sorunları ve bunu derinleştiren yeni nesil korsan yayıncılık sorunudur. Dijital uçurum yayıncılık dünyasının bir diğer sınamasıdır. Artık insanlığın temel sorunu olan dezenformasyon yağmuru da yayıncılık dünyasının önemli bir sorunudur. Yapay zekanın varlığı her ne kadar birtakım olanaklar sağlasa da dezenformasyan etkisini artırmaktadır. Ne yazık ki bu süreci olumsuz yönde hızlandırmaktadır. Dikkati giderek dağılan okur, yayıncıların bir başka sorunudur" dedi.

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Altun, "Birlik ve beraberlik hayati bir unsurdur. Gereksiz yapay tartışmaları ortadan kaldırıp kültürel çoğulculuk perspektifinde hareket etmeliyiz. Hiçbir şekilde bize giydirilmiş deli gömleklerini kabul etmemeliyiz. Bu alanı güçlendirmek için el birliğiyle çalışmalıyız" ifadelerini kulandı.


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Gürlek, Yunan mevkidaşı Floridis ile görüştü
Bakan Gürlek, Yunan mevkidaşı Floridis ile görüştü
Hatimoğulları: Barışın dilini bu ülkede kurmaya ihtiyacımız var
Hatimoğulları: Barışın dilini bu ülkede kurmaya ihtiyacımız var
Cevdet Yılmaz: 'Türkiye Yüzyılı'nı adaletin yüzyılı yapmak için her türlü adımı atacağız
Cevdet Yılmaz: 'Türkiye Yüzyılı'nı adaletin yüzyılı yapmak için her türlü adımı atacağız
Bakan Göktaş: Malazgirt'ten miras kalan bu birlik ruhu sürece kuvvet katacak
Bakan Göktaş: Malazgirt'ten miras kalan bu birlik ruhu sürece kuvvet katacak
Son Haberler
Ümraniye'de 4 aracın karıştığı zincirleme kaza: 3 yaralı
Ümraniye'de 4 aracın karıştığı zincirleme kaza: 3 yaralı
Kayseri'de akrabalar arasında bıçaklı kavga: 1 yaralı
Kayseri'de akrabalar arasında bıçaklı kavga: 1 yaralı
Bursa'da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Bursa'da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Çanakkale otomobil, yolun karşına geçmeye çalışan aileye çarptı: 1 ölü, 4 yaralı
Çanakkale otomobil, yolun karşına geçmeye çalışan aileye çarptı:...
Sulama kanalına düşen iki kardeşten biri boğuldu; diğerinin durumu ağır
Sulama kanalına düşen iki kardeşten biri boğuldu; diğerinin durumu...
Sen Yaparsın Melikgazi Münazara Yarışması'nın şampiyonu belli oldu
Sen Yaparsın Melikgazi Münazara Yarışması'nın şampiyonu belli oldu

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.