• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
10:48
Dünya Gazetesi’nin sahibi gözaltına alındı
10:27
Sosyal medyada yeni dönem başladı!
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. İletişim Başkanı Duran: NATO'nun gündeminde transatlantik bağın güçlendirilmesi var
Siyaset
Yayınlanma: 06 Temmuz 2026 - 12:36
Güncelleme: 06 Temmuz 2026 - 12:36

İletişim Başkanı Duran: NATO'nun gündeminde transatlantik bağın güçlendirilmesi var

Aybala MELEK-Emirhan YÜZÜGÜLDÜ/ANKARA, (DHA)- İLETİŞİM Başkanı Burhanettin Duran, 7-8 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 36'ncı NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne ilişkin, "Zirve bağlamında NATO'nun gündeminde transatlantik bağın güçlendirilmesi var

Siyaset
06 Temmuz 2026 - 12:36
Güncelleme: 06 Temmuz 2026 - 12:36
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İletişim Başkanı Duran: NATO'nun gündeminde transatlantik bağın güçlendirilmesi var
İLETİŞİM Başkanı Burhanettin Duran, 7-8 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 36'ncı NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne ilişkin, "Zirve bağlamında NATO'nun gündeminde transatlantik bağın güçlendirilmesi var. Bu çerçevede NATO'nun ittifakını güçlendirerek ileriye taşınacağına dair bir iradenin burada oluşması bekleniyor. Liderler Zirve'de bu konuyu değerlendirecekler" dedi.

İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 7-8 Temmuz tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek olan 36'ncı NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi öncesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi'nde basın mensuplarına açıklamada bulundu. Duran, Zirve'de hem NATO'nun geleceğinin hem de küresel mimarinin nasıl şekilleneceği açısından önemli konuların ele alınacağını belirterek, "Devlet başkanları düzeyinde en yüksek katılımın olduğu zirve olması bekleniyor. İkili görüşmeler de olacak. Bu zirvenin önemi; bu kadar yüksek düzeyde katılımın olması ve NATO'nun geleceğinin şekillenmesi üzerine demiştim. Bugün medya mensupları olarak burada dünyanın üçüncü büyük kütüphanesi olan Millet Kütüphanesi'nde çalışma alanları oluşturduk. 1800 kişilik bir çalışma ofisi var. Aynı şekilde çok sayıda canlı yayın yapılabilecek yer var. 40 tane montaj odası var. 2 bin 500'ü aşkın medya mensubunun burada zirveyi takip edip, tüm dünyayı ve Türkiye'yi bilgilendirme imkanı olacak. Dolayısıyla Ankara çok önemli bir zirveye eşlik ediyor. Misafir konumunda olan yabancılar, devlet adamları hepsi Ankara'da en güzel misafirperverliği görecekler. Tekrar zirvenin hem NATO için hem Türkiye için hem de dünya için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

'SAVUNMA HARCAMALARI GÜNDEM OLACAK'

Zirve kapsamında birçok ikili görüşmenin de olabileceğini söyleyen Duran, "Öncelikle Zirve bağlamında NATO'nun gündeminde transatlantik bağın güçlendirilmesi var. Bu çerçevede NATO'nun ittifakını güçlendirerek ileriye taşınacağına dair bir iradenin burada oluşması bekleniyor. Liderler Zirve'de bu konuyu değerlendirecekler. Bunun yanı sıra ikili görüşmeler var. İkili görüşmelerde genellikle ülkelerin kendi ikili gündemleri söz konusu oluyor. Ancak NATO marjında olduğu için bu savunma ve güvenlik alanlarında Avrupa'nın geleceği, Avrupa'nın güvenliğinin artırılması gibi konular yine bunun içerisinde olacak. Savunma harcamaları yine gündemde olacak. Ülkelerin ikili gündemleri biraz kendilerine has oluyor. Onu her bir görüşme için ayrı ayrı öngörmek gerekir. Ama bu yönüyle baktığımızda hem NATO'nun geleceği açısından hem de ülkelerin kendi ikili ilişkilerini tekrardan gözden geçirebilecekleri bir düzlem olacak. Cumhurbaşkanımızın da çok sayıda ikili görüşmesi olacak ve bu görüşmeler çerçevesinde gündemler değerlendirilecek" ifadelerini kullandı.

'ABD İLE TİCARET GÜNDEMİMİZ ÖNEMLİ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump'ın gerçekleştirmesi beklenen ikili görüşmeye dair de değerlendirmede bulunan Duran, "Trump'ın ziyaretiyle birlikte aslında iki tane önemli gündem oluyor. Bir NATO zirvesi var, bir de Sayın Başkan Trump'ın devlet ziyareti. Dolayısıyla bu ziyareti önemsiyoruz. Cumhurbaşkanımızın, Başkan Trump'la yaptığı sık telefon görüşmelerinde gündem olan çok sayıda ikili konular var. Bunların bir kısmını biliyorsunuz. Bir yönüyle KAAN motorları meselesi vardı. Daha önce Halkbank meselesi vardı. Yine Türkiye'nin savunma ve güvenlik iş birliği çerçevesinde ABD'yle yürüttüğü diğer konular var. Dolayısıyla bunların hepsinin gündem olması beklenir. Tabii bunun yanı sıra ticaret gündemimiz önemli. Bütün bu konuların hepsi görüşülecek" diye konuştu.
DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bahçeli yeni projesini kamuoyuyla paylaştı
Bahçeli yeni projesini kamuoyuyla paylaştı
Mustafa Sarıgül, Yeni Parti’den istifa etti
Mustafa Sarıgül, Yeni Parti’den istifa etti
Mustafa Sarıgül'den 'YENİ Parti' kararı: Soruşturma sonuçlanıncaya kadar üyeliğini askıya alacak
Mustafa Sarıgül'den 'YENİ Parti' kararı: Soruşturma sonuçlanıncaya kadar üyeliğini askıya alacak
Beştepe’de sürpriz zirve
Beştepe’de sürpriz zirve
Son Haberler
Otomobil almak isteyenlere kötü haber
Otomobil almak isteyenlere kötü haber
Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor!
Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor!
Dünya listesine ‘Bursa’ damgası: Birinci olduk!
Dünya listesine ‘Bursa’ damgası: Birinci olduk!
Cumhurbaşkanı Erdoğan Güney Kore’ye gidiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan Güney Kore’ye gidiyor
MEB’den yeni izleme sistemi
MEB’den yeni izleme sistemi
Aliağa FK'da Çavuş yolcu
Aliağa FK'da Çavuş yolcu

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.