• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
17:13
BDDK daire başkanı tutuklandı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. İlçe belediyesi köydeki çöpleri toplamak için 'davetiye' bekliyor
Haberler
Yayınlanma: 04 Mart 2022 - 16:04
Güncelleme: 04 Mart 2022 - 16:07

İlçe belediyesi köydeki çöpleri toplamak için 'davetiye' bekliyor

İlçe belediyesi köydeki çöpleri toplamak için 'davetiye' bekliyor, başlıklı haberin detayında; Mardin'de Yeşilli Belediyesi'nin Dereyanı köyündeki temizlik ihmali hastalıklara davetiye çıkarırken, defalarca kez talep edilen yol yapılmayınca çıkan yangında ormanın küle döndüğü ileri sürüldü.

Haberler
04 Mart 2022 - 16:04
Güncelleme: 04 Mart 2022 - 16:07
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Yeşilli ilçesine bağlı Dereyanı köyünde ilçe belediyesinin temizlik ihmali diz boyu. 836 nüfuslu Dereyanı köyünün çöplerinin köy meydanında biriktirilip, 20 günde bir yapılan çağrı üzerine toplandığı iddia edildi. 20 evde kanalizasyon bağlantısı bulunmadığı öne sürülen köyde, defalarca talep edildiği iddia edilen ulaşım sağlanmayınca geçen yıl çıkan yangının söndürülemeyip bir ormanın yok olduğu da dile getirildi.

"Mahalleli 3 yıldır kanalizasyon bekliyor"

Çöpleri biriktirip belediyeye haber verdiklerini söyleyen Dereyanı Köyü Muhtarı Şükrü Adıbelli, "Biz çöpümüzü burada topluyoruz, belediyeye haber veriyoruz. Belediye, 15-20 günde bir haber verdiğimizde gelip çöpleri götürüyor. Burası Yeşilli'nin bir mahallesi ve Yeşilli'nin çöplerini nasıl topluyorlarsa gelip burada da toplamaları lazım. Gelmek zorundalar ama işte gelmedikleri için biz kendimiz haber veriyoruz, çöpümüz birikmiş gelin toplayın diyoruz. Bu çöplerden hastalık oluyor. Burada 20 tane ev kanalizasyonsuz. Talep ettik ama maalesef daha hiçbir şey yapılmadı. 3 seneden beri talep ediyoruz, daha da gelmedi" dedi.

"Yeşilli Belediyesi çalınır diye köye konteynır vermedi"

Konteynır da istediklerini ama gelmediğini belirten Adıbelli, "Ben muhtar olduğumdan beri çöp konteynırları yok. Diyoruz 'Bize bir yere toplayın' diyorlar. Konteynırları hurdacılar çalar diyorlar. Köyde konteynır yok ki gelip çalsınlar. 2 yıldır konteyner istedik gelmedi. Talebimiz bu kanalizasyonun yapılmasıdır. Haftada bir gün gelip çöplerimizi toplasalar, konteyner getirsinler. 4-5 yolumuz var. Gelip ölçümü yaptılar hala eşekle, katırla bağ bahçemize gidiyoruz. Müracaat ediyoruz yapmıyorlar" diye konuştu.

"Geçen yıl yangın çıktı, ulaşım olmadığı için orman kül oldu"

Yol da istediklerini vurgulayan Adıbelli, "Geçen sene burada 6 kilometre ötede orman yandı. Ulaşım olmadığı için müdahale yapılmadı. Orman Genel Müdürlüğü'nün de haberi var bundan. 'Yol açarız' dedi hala yapılmadı. Eğer yol olsaydı orman yanmazdı. Allah razı olsun jandarma bize yardım etti. Biz traktörlerimizle gidip o yangını söndürdük. Çünkü araba ile oraya ulaşım yok" şeklinde konuştu.




"İlçe belediyesi köydeki çöpleri toplamak için 'davetiye' bekliyor" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "04.03.2022" tarihinde "ÇEVRE" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "ÇEVRE" haberleri kategorisinde yer alan İlçe belediyesi köydeki çöpleri toplamak için 'davetiye' bekliyor başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
BDDK daire başkanı tutuklandı
BDDK daire başkanı tutuklandı
Dron otoyolları dönemi başlıyor
Dron otoyolları dönemi başlıyor
Şuşa’dan güçlü mesaj: ‘Kardeşliğimiz hep daim olacak’
Şuşa’dan güçlü mesaj: ‘Kardeşliğimiz hep daim olacak’
Fon soruşturması: BDDK daire başkanı tutuklandı
Fon soruşturması: BDDK daire başkanı tutuklandı
Son Haberler
BDDK daire başkanı tutuklandı
BDDK daire başkanı tutuklandı
Bursa’da nefes kesen anlar
Bursa’da nefes kesen anlar
Dron otoyolları dönemi başlıyor
Dron otoyolları dönemi başlıyor
10 ayda 320 bin kişi…
10 ayda 320 bin kişi…
Bursa’da ‘change araç’ operasyonu
Bursa’da ‘change araç’ operasyonu
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Putin aslında Ukrayna'nın askeri gücünü hafife aldı" dedi.
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Putin aslında Ukrayna'nın askeri gücünü hafife aldı" dedi.

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.