• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
00:02
Manisa'da sağanak ve fırtına etkili oldu
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. İkinci el araç alacaklar bu habere dikkat - Bursa Haberleri
Bursa Haberleri
Yayınlanma: 23 Nisan 2019 - 11:00
Güncelleme: 23 Nisan 2019 - 15:22

İkinci el araç alacaklar bu habere dikkat - Bursa Haberleri

Araç fiyatlarının eskisi gibi yaz ve kış aylarına göre farklılık göstermediğini belirten Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, internet üzerinden satışlardaki fiyatların galerilere göre daha yüksek olduğunu söyledi.

Bursa Haberleri
23 Nisan 2019 - 11:00
Güncelleme: 23 Nisan 2019 - 15:22
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İkinci el araç alacaklar bu habere dikkat - Bursa Haberleri
Araç fiyatlarının eskisi gibi yaz ve kış aylarına göre farklılık göstermediğini belirten Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, internet üzerinden satışlardaki fiyatların galerilere göre daha yüksek olduğunu söyledi.

Havaların ısınmasıyla elindeki arabanın fiyatının yükselmesini bekleyenler, Bursa Oto Galericiler Odası tarafından yapılan açıklamayla yıkıldı. Geçen seneye nazaran ikinci el araç satışlarının sıfır otomobillerde yapılan ÖTV indirimiyle birlikte sıkıntıya girdiğini belirten Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, maddî gücü sıfır otomobile yetmeyenlerin ise yine ikinci ele yöneldiğini söyledi.
Yanık, "Yıllar önce mevsime göre fiyat ve satış değişikliği oluyordu. Tatilin, bayramın olması satışları hızlandırıyordu. Ancak artık araba ihtiyaca dönüp yatırım aracı olmaktan çıktı. İnsanlar ne zaman elinde para varsa o zaman araç almaya yöneliyor. Bunun yazı, kışı, baharı ve bayramı kalmadı artık. Şimdi fiyatların yükselmesi, düşmesi, dövizin, altının ve sıfır araçlara yapılacak zammın etkisiyledir. Havaların açması ve baharın gelmesi umudumuzu arttırdı. Ancak bu hareketlilik, seçimlerin bitmesi, belirsizliğin ortadan kalkması, herkesin kendi işine dönmesinde çok etkili oldu. Beklediğimiz artışlar yok, lakin beklentimiz iyi yönde" dedi.

"Artık ucuz araç bulmak zor"
Artık ucuz arabanın kalmadığını belirten Yanık, "Türkiye'de nedendir bilinmez bir artış meydana geldi. İkinci el araç fiyatlarının ucuzlamasını bekleyen varsa yanılır. İkinci el fiyatları aynı seviyede devam eder. Her ne kadar ÖTV'de indirim olsa, piyasa daralsa bile fiyatlarda değişme olmadı. Arabaların geliş fiyatlarındaki, dolardaki ve banka kredilerindeki artışlar hesaplı aracı ortadan kaldırdı. Fiyatların da bu saatten sonra düşeceğini zannetmiyoruz" diye konuştu.

"Galerici fiyatları internetten daha ucuz"
İnternet üzerinden yapılan araştırmalar ve satışların asıl sektöre darbe vurduğunu belirten Yanık, "Biz bir araç alacağımız zaman yürüyenine, motoruna ve kaportasına bakarız. Daha sonra sıfır fiyatıyla karşılaştırıp ona göre fiyat biçeriz. Ancak internet üzerinden satış yapmak isteyenler, birbirlerine bakarak fiyat belirlediği için fiyatlar artmaktadır. Herkes üzerine koyuyor. Yok pazarlık payı olsun, yok benim araç daha iyi diyerek fiyatları artırıyorlar. Fiyatlar bu şekilde astronomik rakamlara çıkıyor. Bu araçların normalde fiyatlarının belirlenmesi gerekiyor. Ancak bu olmadığı için bizim fiyatlarımızla internet üzerinden satışlarımız arasında yüzde 15'lerden yüzde 30'lara kadar fark oluşabiliyor. Bizim fiyatlarımız internetten daha düşük" şeklinde konuştu.
Piyasada şu anda fiyatları 10 bin liradan 50-60 bin liraya kadar değişen araçlarda satışların çok olduğunu belirten Yanık, "Bunun üzerindeki araçlarda da satışlar fena değil. Rağbet gören otomatik, dizel ve modelli araçlar" dedi.
Kaynak; İHA
2019/04/ikinci-el-arac-alacaklar-bu-habere-dikkat---bursa-haberleri-20190423AW68-1.jpg
2019/04/ikinci-el-arac-alacaklar-bu-habere-dikkat---bursa-haberleri-20190423AW68-2.jpg
2019/04/ikinci-el-arac-alacaklar-bu-habere-dikkat---bursa-haberleri-20190423AW68-3.jpg
2019/04/ikinci-el-arac-alacaklar-bu-habere-dikkat---bursa-haberleri-20190423AW68-4.jpg
2019/04/ikinci-el-arac-alacaklar-bu-habere-dikkat---bursa-haberleri-20190423AW68-5.jpg
2019/04/ikinci-el-arac-alacaklar-bu-habere-dikkat---bursa-haberleri-20190423AW68-6.jpg
2019/04/ikinci-el-arac-alacaklar-bu-habere-dikkat---bursa-haberleri-20190423AW68-7.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bursa'da eve kurşun yağmuru
Bursa'da eve kurşun yağmuru
Takla atan araçtan burunları kanamadan çıktılar
Takla atan araçtan burunları kanamadan çıktılar
"Bu binadan halkın iradesini yanımıza alıp çıkıyoruz"
Bursa'da bunaltan sıcaklara yağmur molası
Bursa'da bunaltan sıcaklara yağmur molası
Son Haberler
Manisa'da sağanak ve fırtına etkili oldu
Manisa'da sağanak ve fırtına etkili oldu
Balıkesir'de sazlık alanda çıkan yangın söndürüldü
Balıkesir'de sazlık alanda çıkan yangın söndürüldü
Küçükçekmece'de husumetlisi tarafından bıçaklanan bisiklet tamircisi ağır yaralandı
Küçükçekmece'de husumetlisi tarafından bıçaklanan bisiklet...
Suça Sürüklenen Çocuklara İlişkin Araştırma Komisyonu, raporunu TBMM Başkanı Kurtulmuş'a sundu
Suça Sürüklenen Çocuklara İlişkin Araştırma Komisyonu, raporunu...
Çankırı'da lastiği patlayan TIR, otomobile çarptı: 4 yaralı
Çankırı'da lastiği patlayan TIR, otomobile çarptı: 4 yaralı
Pazarda en az fiyatı artan sebze enginar - Bursa Haberleri
Pazarda en az fiyatı artan sebze enginar - Bursa Haberleri

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.