• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
17:37
2 farklı araçta 5 kişinin cesedi bulundu
13:52
Bir devir sona erdi! Cristiano Ronaldo veda etti
11:39
Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi İlyas Kaya ifade için adliyede
10:10
Şarkıcı Sinan Özen trafik kazası geçirdi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. İhtiyar delikanlılar performanslarıyla gençlere örnek oluyor
Spor
Yayınlanma: 22 Eylül 2023 - 11:10

İhtiyar delikanlılar performanslarıyla gençlere örnek oluyor

Edirne'de düzenlenen Türkiye Açık Su Yüzme Şampiyonası'na katılan 69 yaşındaki yüzücü Hasan Heke: - "Sabah benim hayatım 05.00'te başlıyor. Yürüyerek Üsküdar'a iniyorum, bazen Üsküdar'dan Sarayburnu'na şehir hatları seferleri başlamadan önce yüzerek geçiyorum. İşime yüzerek gidiyorum" - 69 yaşındaki Hasan Tınas: - "Yüzme benim hayatımın dönem noktası oldu. 6 sefer İstanbul ve Çanakkale boğazlarını yüzdüm"

Spor
22 Eylül 2023 - 11:10
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
CİHAN DEMİRCİ - Türkiye'de düzenlenen yüzme şampiyonalarında masterler kategorisinde mücadele eden yüzücüler, dinçlikleri ve spor tutkularıyla gençlere örnek oluyor.

Katıldıkları organizasyonlara neşeleriyle de renk katan su tutkunu ihtiyar delikanlılar performanslarıyla adeta gençlere taş çıkartıyor.

Edirne'de Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Açık Su Yüzme Şampiyonası'na katılan 69 yaşındaki Hasan Heke, AA muhabirine, doktor tavsiyesi üzerine 55 yaşında yüzmeye başladığını söyledi.

Belindeki rahatsızlığın iyileştiğini ve gün geçtikçe kendini geliştirdiğini belirten Heke, "Bin metrede başladım, 10 bin metreye kadar yüzdüm. 2017'de İngiltere ve Fransa arasında olan Manş Denizi'nde yüzen takım içerisinde yer aldım. Yunanistan'ın Meis Adası ve Antalya'nın Kaş ilçesi arasında düzenlenen yarışmalarda derecelerimiz var. Geçen yıl Çanakkale Boğazı'nı geçerek yaş grubumda birinci oldum. Ülkemizin her yöresinde düzenlenen yarışlara katılıyorum." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Masterler Takımı'nın 15 yıldır lisanslı sporcusu olduğunu ifade eden Heke, antrenmanlarını İstanbul Boğazı'nda yaptığını anlattı.

Kanlıca'dan Kuzguncuk'a 5 kilometre yüzdüğünü vurgulayan Heke, konuşmasına şöyle devam etti:

"Güç geliştirmek için Sarayburnu'nda akıntıya karşı yüzüyoruz, havuzlarda da yüzüyoruz. Gençlere örnek olmak istiyoruz. Torunum 13 yaşında, Miray Heke beni örnek alarak milli takım seviyesinde yüzecek kadar kendini geliştirdi, inşallah onu iyi yerlerde göreceğiz.

Sabah benim hayatım 05.00'te başlıyor. Yürüyerek Üsküdar'a iniyorum bazen Üsküdar'dan Sarayburnu'na şehir hatları seferleri başlamadan önce yüzerek geçiyorum. İşime yüzerek gidiyorum. Ömürlerini kahvehanede geçiren yaşıtlarıma üzülüyorum. Onların da yüzmeye başlamalarını isterim."


- Hasan Tınas: "Yüzme benim hayatımın dönem noktası oldu"

Su tutkusunu devam ettiren 69 yaşındaki Hasan Tınas da dizlerindeki rahatsızlığın iyileşmesi için 10 yıl önce yüzmeye başladığını anlattı.

Dizlerinde protez olduğunu ve yüzerek sağlık bulduğunu anlatan Tınas, "Şu anda uzun mesafe yüzüyorum. Yüzme benim hayatımın dönem noktası oldu. 6 sefer İstanbul ve Çanakkale boğazlarını yüzdüm. Meis Adası'ndan Kaş'a 7 bin 200 metre 3 saatte yüzerek geçtim. diye konuştu.

Tınas, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Masterler Takımı'nın sporcusu olarak Türkiye'nin dört bir yanında düzenlenen şampiyonalara katıldığını kaydetti.

Yüzmeyi her yaş grubuna tavsiye eden Tınas, "Yüzme sporu sana yaşını sormuyor. Yaş sormadığı için her yaştan insan bu sporu yapabilir. Bu sporun en güzel yanı ise insanlara örnek olmamız. Havuzlarda başladık antrenmanlara. Çocuklarını havuzlara getiren arkadaşlarımız bizi görünce onlar da yüzmeye başladı." ifadelerini kullandı.



AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bir devir sona erdi! Cristiano Ronaldo veda etti
Bir devir sona erdi! Cristiano Ronaldo veda etti
Süper Lig’de 11. haftanın hakemleri belli oldu
Süper Lig’de 11. haftanın hakemleri belli oldu
51 kırmızı kart gösterildi
51 kırmızı kart gösterildi
Şampiyonlar Ligi'nde işte gecenin skorları
Şampiyonlar Ligi'nde işte gecenin skorları
Son Haberler
2 farklı araçta 5 kişinin cesedi bulundu
2 farklı araçta 5 kişinin cesedi bulundu
Osmangazi’de Cumhuriyet Coşkusu Atatürk Sevgisiyle Buluştu
Osmangazi’de Cumhuriyet Coşkusu Atatürk Sevgisiyle Buluştu
Bakan Şimşek’ten emekli zammı açıklaması
Bakan Şimşek’ten emekli zammı açıklaması
Lösemili Çocuklar Hayallerini Resimlerle Anlattı
Lösemili Çocuklar Hayallerini Resimlerle Anlattı
Bir devir sona erdi! Cristiano Ronaldo veda etti
Bir devir sona erdi! Cristiano Ronaldo veda etti
"Komşum beni darp etti" dedi, yaşadığı dehşeti anlattı
"Komşum beni darp etti" dedi, yaşadığı dehşeti anlattı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.