• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
02:49
İstanbul İl Emniyet Müdürü Yıldız, Esenyurt'ta helikopter destekli asayiş denetimine katıldı
01:11
Üniversite affı resmen Meclis'ten geçti!
00:59
Resmi Gazete'de peş peşe kritik düzenlemeler!
00:53
Aday sürücüler için alkol sınırı resmen değişti
00:44
Aydın'da orman yangını
00:35
Mahkemelerde yeni dönem!
00:28
Mülakat sistemi değişti!
00:25
Miras satışlarında yeni dönem!
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. "İhracatın Finansmanı Buluşmaları"nın ikincisi Bursa'da yapıldı
Ekonomi
Yayınlanma: 08 Kasım 2023 - 13:20

"İhracatın Finansmanı Buluşmaları"nın ikincisi Bursa'da yapıldı

İhracat Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya: - "Bakanlık olarak 2023'ün ilk 10 ayında 8 milyar lirayı hibe destek şeklinde teşvik olarak verdik. Bu tutar yıl sonuna kadar 10,2 milyar liraya ulaşacak. 2024 yılında bu destek tutarını mal ve hizmet olarak iki katına çıkartıp 20 milyar liralık bütçe ile ihracatçıyı destekleyeceğiz"

Ekonomi
08 Kasım 2023 - 13:20
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya, Bakanlığın yıl sonunda 10,2 milyar liraya ulaşacak hibe desteği şeklindeki teşviklerini gelecek sene 20 milyar liraya çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Uludağ İhracatçı Birliklerinden (UİB) yapılan açıklamaya göre, ihracatçılara kefalet paketleri ile verdiği desteği sürdürerek finansmana erişim için köprü görevi üstlenen, ihracatçılar ile bankaları bir araya getiren İhracatı Geliştirme AŞ (İGE), "İhracatın Finansmanı Buluşmaları"nın ikincisini Bursa'da gerçekleştirdi.

İGE'nin koordinasyonunda, Eximbank ve Uludağ İhracatçı Birliklerinin desteğiyle bazı bankaların sponsorluğunda organize edilen etkinliğe 200'ün üzerinde ihracatçı katıldı.

Kılıçkaya, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geçen ay 22,9 milyar dolarlık hacimle en yüksek ekim ihracatını gerçekleştirdiğini hatırlattı.

Ocak-Ekim 2022 döneminde dış satımı 210,1 milyar dolara ulaşan Türkiye'nin, yılı 255 milyar dolarlık ihracat hedefini yakalamış olarak tamamlayacağını vurgulayan Kılıçkaya, şöyle devam etti:

"Bakanlık olarak 2023'ün ilk 10 ayında 8 milyar lirayı hibe destek şeklinde teşvik olarak verdik. Bu tutar yıl sonuna kadar 10,2 milyar liraya ulaşacak. 2024 yılında bu destek tutarını mal ve hizmet olarak iki katına çıkartıp 20 milyar liralık bütçe ile ihracatçıyı destekleyeceğiz. Bu karar ihracat için önemli bir mesajdır. Önümüzdeki dönemde de büyümenin motoru ihracat olacak anlamına geliyor. Ayrıca e-ihracat da yoğun bir şekilde gündemimizde. Önümüzdeki yıl toplam ihracat içinde e-ihracatın payını yüzde 10'a yükseltmeyi hedefliyoruz."

İGE Genel Müdürü Kasım Akdeniz ise Türkiye'nin daha fazla ihracata, ihracatçıların da daha fazla finansmana ihtiyacı olduğu bu dönemde, ihracatçıların finansmana kesintisiz ve sürdürülebilir şekilde ulaşması için çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüklerini belirtti.

Türkiye dış satımı için kritik öneme sahip Bursa ve çevresindeki ihracatçılar ile kredi verenler arasındaki diyaloğu artırmayı ve ihracatın finansmanı için birlikte somut çözümler üretmeyi önemsediklerini aktaran Akdeniz, "İhracatçılarımızın yoğun katılımıyla gerçekleşen etkinliğimizde finans ve ihracat dünyası arasında hedeflediğimiz etkileşimi sağladık. Bu çabalarımızın ihracatçılarımız, bankalarımız ve ülkemiz için güzel sonuçlar doğurmasını diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Uludağ İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Baran Çelik de zor bir dönemde ihracat odaklı büyüme modeli izleyen Türkiye'de özellikle küçük ve orta ölçekli firmaların finansmana erişimi, ihracatın tabana yayılması, sürdürülebilir ihracat artışının sağlanabilmesi için İGE'nin önemli bir rol üstleneceğine inandıklarını ifade etti.

Etkinlik kapsamında banka temsilcileri ve UİB'den temsilcilerin katılımıyla gerçekleşen panellerde, bankacılar ihracatçılara sundukları finansman çözümleri hakkında bilgi verdi.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Tuna Arıncı, Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Kamiloğlu ve Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Denetim Kurulu Üyesi Bican Güçlü, ihracatçıların finansmana yönelik ihtiyaçları konusunda görüşlerini aktardı.

Eximbank Pazarlama Direktörü Mehmet Efkan Bingöl'ün, Eximbank'ın ihracatçılara sunduğu finansman imkanlarını tanıttığı program, İGE Genel Müdürü Akdeniz'in sunumuyla sona erdi.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Uraloğlu: Kalkınma Yolu bittiğinde Hürmüz Boğazı daha az konuşulacak
Bakan Uraloğlu: Kalkınma Yolu bittiğinde Hürmüz Boğazı daha az konuşulacak
Bakan Bolat, Brezilya sermayeli şirketlerin temsilcileri ile görüştü
Bakan Bolat, Brezilya sermayeli şirketlerin temsilcileri ile görüştü
Bulls Portföy Genel Müdürü Orman'dan FED faiz kararı değerlendirmesi
Bulls Portföy Genel Müdürü Orman'dan FED faiz kararı değerlendirmesi
CoinTR, yeni finansal hizmet merkezi Kur+'ı duyurdu
CoinTR, yeni finansal hizmet merkezi Kur+'ı duyurdu
Son Haberler
İstanbul İl Emniyet Müdürü Yıldız, Esenyurt'ta helikopter destekli asayiş denetimine katıldı
İstanbul İl Emniyet Müdürü Yıldız, Esenyurt'ta helikopter destekli...
UEFA’dan FIFA’yı boykot kararı
UEFA’dan FIFA’yı boykot kararı
Üniversite affı resmen Meclis'ten geçti!
Üniversite affı resmen Meclis'ten geçti!
Resmi Gazete'de peş peşe kritik düzenlemeler!
Resmi Gazete'de peş peşe kritik düzenlemeler!
Aday sürücüler için alkol sınırı resmen değişti
Aday sürücüler için alkol sınırı resmen değişti
Bodrum FK, Ankara Keçiörengücü maçının hazırlıklarını sürdürdü
Bodrum FK, Ankara Keçiörengücü maçının hazırlıklarını sürdürdü

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.