• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
09:45
Bursa’da birçok bölgede elektrikler kesilecek!
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. IEFT Yurt Dışı Eğitim Fuarı 10 Kasım'da başlayacak
Haberler
Yayınlanma: 05 Kasım 2023 - 11:32

IEFT Yurt Dışı Eğitim Fuarı 10 Kasım'da başlayacak

IEFT Yurt Dışı Eğitim Fuarları Genel Müdürü Deniz Akar: - "Dünya sıralamasında aynı ayarda olan üniversiteleri karşılaştırdığımızda Avrupa'dakiler şu an Türkiye'dekilere göre daha cazip fiyatlı kaldı"

Haberler
05 Kasım 2023 - 11:32
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
IEFT Yurt Dışı Eğitim Fuarı, 10 Kasım'da kapılarını ziyaretçilerine açacak.

IEFT Yurt Dışı Eğitim Fuarları'ndan yapılan açıklamaya göre, salgının ardından tüm dünya, ekonomik anlamda farklı bir dalgalanmanın etkisi altına girdi.

Son dönemde dünyadaki ekonomik istikrarsızlık eğitim dahil olmak üzere pek çok alanı da etkiledi. Bu durum Türkiye'deki eğitim sektörüne de yansıdı.

Geçen yıllarda Türkiye'deki vakıf üniversitelerinin ücretleri kendi ayarlarındaki Avrupalı rakiplerine göre çok daha cazip konumdaydı. Fakat bu yıl Türkiye'deki bazı vakıf üniversitelerinin fiyatları rakiplerini geçti.

Türkiye'deki en iyi üniversitelerden biri 3 yıl önce 9 bin dolar seviyesindeyken, bugün 18 bin dolar seviyesine yükseldi. Bu durum dövizdeki yükseliş oranının da çok üzerinde yer aldı.

- "Tüm dünyadaki eğitim fiyatlarında bir artış söz konusu"

Açıklamada görüşlerine yer verilen IEFT Yurt Dışı Eğitim Fuarları Genel Müdürü Deniz Akar, "Hali hazırda tüm dünyadaki eğitim fiyatlarında bir artış söz konusu fakat ülkemizde bu yükseliş biraz daha yüksek boyutta. Tabii bunun altında pek çok neden vardır. Fakat bu yükseliş gençlerin Avrupa üniversitelerini değerlendirmesine yol açıyor. Son dönemde, daha önce yurt dışında eğitim almayı düşünmeyen pek çok genç Avrupa'daki üniversiteleri araştırmaya başladı. Yurt dışı eğitimi araştıran gençlerin sayısında ciddi bir yükseliş var." ifadelerini kullandı.

Akar, Türk vakıf üniversitelerindeki bu fiyat yükselişinin Avrupa'ya giden öğrenci sayısında yükselişe neden olabileceğine değinerek, "Dünya sıralamasında aynı ayarda olan üniversiteleri karşılaştırdığımızda Avrupa'dakiler şu an Türkiye'dekilere göre daha cazip fiyatlı kaldı. Almanya'da 20-30 bin, Hollanda'da 2-3 bin, İtalya'da 7-8 bin, Polonya'da 5 bin civarında Türk öğrencinin hali hazırda eğitim aldığını söyleyebiliriz." açıklamasında bulundu.

- Fuarda pek çok seviyede eğitim seçeneği incelenebilecek

Açıklamada yer verilen detaylara göre, Türkiye'de bazı vakıf üniversitelerinin fiyatları neredeyse İngiltere ve Amerika ile yarışır konuma yükseldi.

Türkiye'de en ucuz vakıf üniversitesi ücreti 5 bin dolarken en yükseği 19 bin dolara yaklaştı. Bu rakamlar İngiltere'de en ucuz 10 bin dolar iken en pahalı 40 bin dolar, ABD'de 10 bin dolarla 60 bin dolar ve Hollanda'da 7 bin dolarla 8 bin dolar arasında değişiyor.

Türk vakıf üniversitelerinin yurt dışında aldığı öğrenci sayısında ise ciddi bir yükseliş söz konusu oldu. Ancak yabancı öğrenci oranını artırmak için verilen yüzde 30, yüzde 50 burslar Türk öğrencileri zor durumda bırakabiliyor.

Türk gençleri Avrupa ve dünyadaki eğitim ücretlerini, kabul şartlarını, başvuru koşullarını öğrenmek için IEFT Yurt Dışı Eğitim Fuar'ında eğitim kurumu temsilcileriyle bire bir görüşebilecek.

Amerika, İngiltere, Almanya, Polonya, İtalya, İrlanda, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Kanada başta olmak üzere dünyanın 25 ülkesinden 200 üniversitenin katılacağı fuarda lisans eğitiminden yüksek lisans eğitimine kadar pek çok seviyede eğitim seçeneği incelenebilecek.

Fuar 10 Kasım'da İstanbul Hilton Kozyatağı Hotel'de başlayacak. 11-12 Kasım'da İstanbul Hilton Harbiye'de devam edecek. 14 Kasım Ankara Sheraton Hotel'den sonra 16 Kasım İzmir Ege Palas Business Hotel'de son bulacak.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Dünyanın en çok aranan 20 mesleği belli oldu
Dünyanın en çok aranan 20 mesleği belli oldu
İşte Türkiye’nin nüfusu
İşte Türkiye’nin nüfusu
Plaka değiştirince hayatı kâbusa döndü!
Plaka değiştirince hayatı kâbusa döndü!
AK Parti'den Fatma Betül Sayan için olay çağrı
AK Parti'den Fatma Betül Sayan için olay çağrı
Son Haberler
Diyetisyen tek tek açıkladı: Tansiyon dengelemeye birebir faydalı 4 besin grubu!
Diyetisyen tek tek açıkladı: Tansiyon dengelemeye birebir faydalı...
Çocuklarda enfeksiyon alarmı! Uzmanından 6 kritik uyarı
Çocuklarda enfeksiyon alarmı! Uzmanından 6 kritik uyarı
Dünyanın en çok aranan 20 mesleği belli oldu
Dünyanın en çok aranan 20 mesleği belli oldu
KAAN ve HÜRJET İçin Bursa’dan kritik hamle!
KAAN ve HÜRJET İçin Bursa’dan kritik hamle!
İşte Türkiye’nin nüfusu
İşte Türkiye’nin nüfusu
En özel merkez
En özel merkez

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.