• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
09:45
Bursa’da birçok bölgede elektrikler kesilecek!
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. İddiadan para kazanmayı hayal ederken 5 bin 850 lira dolandırıldı
Haberler
Yayınlanma: 16 Şubat 2022 - 15:22
Güncelleme: 16 Şubat 2022 - 15:24

İddiadan para kazanmayı hayal ederken 5 bin 850 lira dolandırıldı

İddiadan para kazanmayı hayal ederken 5 bin 850 lira dolandırıldı, başlıklı haberin detayında; Bolu'da sosyal medya üzerinden tanıştığı kişinin, iddia oynayarak 150 lira karşılığında 22 bin lira kazanacağını söylediği kişi, 5 bin 850 lira dolandırıldı.

Haberler
16 Şubat 2022 - 15:22
Güncelleme: 16 Şubat 2022 - 15:24
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Edinilen bilgiye göre, Bolu'da yaşayan M.M.G. isimli vatandaşa sosyal medya sitesi üzerinden Pelin Uğur ismiyle arkadaşlık isteği geldi. İsteği kabul eden M.M.G., daha sonra Pelin Uğur'la sohbet etmeye başladı. Uğur, iddia işiyle uğraştığını belirterek M.M.G.'nin 150 lira karşılığında 22 bin lira kazanabileceğini söyledi. M.M.G.'nin teklifi kabul etmesinin ardından parayı M.D.'nin hesabına yatırmasını istedi. M.D.'nin hesabına 150 lira yatıran M.M.G., daha sonra hesaba 5 bin 700 lira daha gönderdi. İstenilen parayı gönderdikten sonra Pelin Uğur ve M.D. ile iletişime geçemeyen M.M.G. dolandırıldığını anlayarak şikayetçi oldu.

Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada başından geçenleri anlatan M.M.G., "Geçtiğimiz yıl sosyal paylaşım sitesinden Pelin Uğur isimli bir kadın bana arkadaşlık isteği gönderdi ve ben de kabul ettim. Bu kadın daha sonra bana iddia işiyle uğraştığını ve 150 lira karşılığında 22 bin lira kazanabileceğimi söyleyip, arkadaşına yönlendirdi. Bu parayı yatırdıktan sonra 5 bin 700 lira daha göndermemi ve kazanacağım 22 bin lira ile ödediğim paraları da geri göndereceklerini söylediler. Ben de inandım ve 150 liradan sonra 5 bin 700 lira yani toplam 5 bin 850 lira para gönderdim. İddiadan para kazanacağım derken 5 bin 850 liramdan oldum. Beni dolandıranlardan davacı ve şikayetçiyim. Paramı geri istiyorum" dedi.

"Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" suçundan yargılanan M.D. ise, olayla ilgisi olmadığını belirterek, "Benim dolandırıcılık işiyle hiçbir ilişkim yoktur. Bu olay tarihinde askerdeydim. Birisi benim hesaplarımı çalmış ve benim üzerimden dolandırıcılık yapmıştır. Ben mağduru tanımam. Bu işi yapanların yakalanıp, yargılanmasını istiyorum. Ben suçsuzum" diye konuştu.

Duruşma, eksik evraklarının tamamlanması için ertelendi.




"İddiadan para kazanmayı hayal ederken 5 bin 850 lira dolandırıldı" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "16.02.2022" tarihinde "ASAYİŞ" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "ASAYİŞ" haberleri kategorisinde yer alan İddiadan para kazanmayı hayal ederken 5 bin 850 lira dolandırıldı başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Dünyanın en çok aranan 20 mesleği belli oldu
Dünyanın en çok aranan 20 mesleği belli oldu
İşte Türkiye’nin nüfusu
İşte Türkiye’nin nüfusu
Plaka değiştirince hayatı kâbusa döndü!
Plaka değiştirince hayatı kâbusa döndü!
AK Parti'den Fatma Betül Sayan için olay çağrı
AK Parti'den Fatma Betül Sayan için olay çağrı
Son Haberler
Osmangazi’den Demirtaş Sakarya’ya Değer Katan Yatırım
Osmangazi’den Demirtaş Sakarya’ya Değer Katan Yatırım
Diyetisyen tek tek açıkladı: Tansiyon dengelemeye birebir faydalı 4 besin grubu!
Diyetisyen tek tek açıkladı: Tansiyon dengelemeye birebir faydalı...
Çocuklarda enfeksiyon alarmı! Uzmanından 6 kritik uyarı
Çocuklarda enfeksiyon alarmı! Uzmanından 6 kritik uyarı
Dünyanın en çok aranan 20 mesleği belli oldu
Dünyanın en çok aranan 20 mesleği belli oldu
KAAN ve HÜRJET İçin Bursa’dan kritik hamle!
KAAN ve HÜRJET İçin Bursa’dan kritik hamle!
Başkan Yalçın'dan Karakılıç için taziye mesajı
Başkan Yalçın'dan Karakılıç için taziye mesajı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.