• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
03:26
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yeni düzenleme
02:57
Osmaniye'de elektrikli bisiklet ile otomobilin çapışması kamerada; 1 yaralı
02:55
Kapüşonlu şüpheli evin önüne benzin döküp ateşe verdi
02:55
Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
02:16
Park halindeki araca çarpıp devrilen otomobilin sürücüsü kaza yerinden kaçtı
00:26
TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri de içeren kanun teklifi kabul edildi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. İçişleri Bakanı Soylu, İstanbul Taksiciler Esnafı İftar Programı'nda konuştu:
Haberler
Yayınlanma: 21 Nisan 2023 - 00:26

İçişleri Bakanı Soylu, İstanbul Taksiciler Esnafı İftar Programı'nda konuştu:

"İnşallah şoför esnafı da en kısa zamanda Togg'la buluşmuş olacaktır. Ben sürüyorum. Sürüş keyfi güzel, güveni güzel. Kaç günden beri İstanbul sokaklarında taksicilerimizle de şoför esnafımızla da minibüsçülerimizle de her biriyle de selamlaşıyoruz" - "İstanbul'u yönetemeyenler beceriksizliklerini ajanslar üzerinden sizlerin üzerine yüklemeye çalışıyorlar. Hepimiz bunun farkındayız. Bir araya gelip çözülebilecek birçok meseleyi bilerek, isteyerek, sanki intikam almak için milletin önüne sizi atmaya çalıştıklarının da farkındayız"

Haberler
21 Nisan 2023 - 00:26
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, taksicilere kullandığı Togg otomobiliyle ilgili deneyimlerini aktararak, "İnşallah şoför esnafı da en kısa zamanda Togg'la buluşmuş olacaktır. Ben sürüyorum. Sürüş keyfi güzel, güveni güzel." dedi.

Yeşilköy'deki bir otelde düzenlenen İstanbul Taksiciler Esnafı İftar Programı'na katılan Soylu, taksicilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını iletti.

Kullandığı Togg otomobiliyle ilgili deneyimlerini taksicilere aktaran Soylu, "İnşallah şoför esnafı da en kısa zamanda Togg'la buluşmuş olacaktır. Ben sürüyorum. Sürüş keyfi güzel, güveni güzel. Kaç günden beri İstanbul sokaklarında taksicilerimizle de şoför esnafımızla da minibüsçülerimizle de her biriyle de selamlaşıyoruz." dedi.

Soylu, "Togg istiyoruz." diyen bir taksiciye de "Togg size kurban olsun." diye cevap verdi.

- Pazarcık'taki hortum

6 Şubat'ta 11 ili etkileyen büyük depremin merkezindeki Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde bu kez büyük bir hortum meydana geldiğini belirten Soylu, şu bilgileri verdi:​​​​​​​

"Şu ana kadar bir kaybımız yok. İlk önce bir çocuğumuzun vefat ettiği haberi geldi. Sonra doktorlar sağ olsunlar, 45 dakika sonra kendisinden nabız aldılar ve hastaneye götürdüler. 21-22 yaralımız var. 3-4'ü yoğun bakımda ama fotoğrafları ve videoları gördüğüm zaman orada da büyük bir felaket olmuş. Bütün çatılar neredeyse uçmuş ama bütün valilerimiz oradaydı zaten. Kahramanmaraş Valisi hem Sakarya Valisi hem Kırıkkale Valisi hem Ağrı Valisi hemen orada onlarla beraber oldular. Zararları hemen telafi etmeye başladılar. Geçmiş olsun."

- Terörle mücadelede gelinen aşama

Bakan Soylu, Türkiye'nin terörle anılan bölgelerini güvenli hale getirdiklerini vurgulayarak, "Biraz sonra Hakkari'nin en yüksek tepelerinden birisine gideceğim. Kahraman Mehmetçiğimizi, jandarmamızı orada yalnız bırakmamak ve onlarla bayramlaşmak için oraya gideceğim. O çocuklar, o evlatlar orada ay yıldızlı bayrağı sallıyorlar. Bu ülkede Doğu ve Güneydoğu'da saat 4'ten sonra esnaf kepenkleri kapatıyordu. Haraç alıyordu PKK terör örgütü. Hadi bakalım bugün bir tanesi girsin de haraç alsın, göreyim kaç kuruşluk adam olduklarını." diye konuştu.

- "Ayasofya bizim uluslararası bağımsızlığımızın sembolüdür''

Yıllarca kurulan baskılara rağmen Türkiye'nin büyük mesafeler aldığını dile getiren Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ayasofya'nın açılması sadece ibadet edilmesi anlamına gelmez. Ayasofya bizim uluslararası bağımsızlığımızın sembolüdür. Bugün kendi İHA'sını ve SİHA'sını yapan bir Türkiye var. Terörle mücadele eden kardeşlerinizden bir tanesiyim. Adım attırmıyoruz. Bugün Atak helikopterlerimiz var. Bugün polisimizin hücum helikopterleri var, Allah'a hamdolsun. Bugün Türkiye savunma sanayinde yüzde 20'lerden 80'lere geldi. Kendi mühendislerimiz bunları yapıyor. İhracatlarını yapıyoruz. En son İMECE'yi milli ve yerli olarak uzaya fırlattık. Sarayburnu'nda gemimiz duruyor. Binlerce insan o gemiyi ziyaret etmek istiyor. Neden? Çünkü bizim. Togg arabasına oturduğumuz zaman bana öteki gibi gelmiyor. Onu seviyorum, nazlıyorum. Neden seviyorum? O bizim evladımız, o bizim çocuğumuz, o bizim arabamız, o bizim Togg'umuz diye seviyorum, nazlıyorum. Biz bunlara hep hasret kaldık. İlk kez bunları yapıyoruz, ilk kez bu adımları atıyoruz, ilk kez yabancının vesayetinden kurtuluyoruz hep beraber. Bunu da Recep Tayyip Erdoğan ve bu milletin sayesinde hep birlikte yapıyoruz."

- "İstanbul'da size bu muameleyi reva görenlerin çok az zamanı kaldı"

Taksici esnafıyla birçok meselenin çözümünde birlikte olduklarını söyleyen Soylu, "İstanbul'u yönetemeyenler beceriksizliklerini ajanslar üzerinden sizlerin üzerine yüklemeye çalışıyorlar. Hepimiz bunun farkındayız. Bir araya gelip çözülebilecek birçok meseleyi bilerek, isteyerek, sanki intikam almak için milletin önüne sizi atmaya çalıştıklarının da farkındayız." ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, taksicilerin taleplerini dikkate alacaklarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da bunları ileteceğini söyleyerek, "Özellikle İstanbul'daki tüm esnafımızın, şoför esnafımızın çok daha iyi bir noktaya gelebilmesi için bugüne kadar elimizden geleni yaptık, bugünden sonra da elimizden geleni yapacağız. İstanbul'da size bu muameleyi reva görenlerin çok az zamanı kaldı, hiç merak etmeyin." şeklinde konuştu.

- Taksicilerin talepleri

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu da İçişleri Bakanı Soylu'ya, korsan taksicilere karşı uygulamaların sıklaştırılması, taksiciler için ÖTV muafiyeti, SGK cezalarının affedilmesi ve yeni düzenleme yapılması, taksi şoförlüğü için yaş sınırının diğer iller gibi 65'ten 69'a çıkartılması, 9 bin gün değil de 5 bin 400 prim günü ile emekli olma taleplerini iletti.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yeni düzenleme
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yeni düzenleme
Osmaniye'de elektrikli bisiklet ile otomobilin çapışması kamerada; 1 yaralı
Osmaniye'de elektrikli bisiklet ile otomobilin çapışması kamerada; 1 yaralı
Kapüşonlu şüpheli evin önüne benzin döküp ateşe verdi
Kapüşonlu şüpheli evin önüne benzin döküp ateşe verdi
Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
Son Haberler
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yeni düzenleme
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yeni düzenleme
Osmaniye'de elektrikli bisiklet ile otomobilin çapışması kamerada; 1 yaralı
Osmaniye'de elektrikli bisiklet ile otomobilin çapışması kamerada;...
Kapüşonlu şüpheli evin önüne benzin döküp ateşe verdi
Kapüşonlu şüpheli evin önüne benzin döküp ateşe verdi
Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
Park halindeki araca çarpıp devrilen otomobilin sürücüsü kaza yerinden kaçtı
Park halindeki araca çarpıp devrilen otomobilin sürücüsü kaza yerinden...
Diyarbakır'da 2 kişinin öldüğü silahlı saldırıyla ilgili aranan zanlı tutuklandı
Diyarbakır'da 2 kişinin öldüğü silahlı saldırıyla ilgili aranan zanlı tutuklandı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.