• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
10:23
Bursaspor’a bloke cezası!
09:55
Sarıgül soruşturmasında 11 gözaltı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Hisarcık'ta 4-6 Yaş Kur'an Kursu öğrencilerinden program
Eğitim
Yayınlanma: 30 Mayıs 2024 - 08:44

Hisarcık'ta 4-6 Yaş Kur'an Kursu öğrencilerinden program

Kütahya'nın Hisarcık İlçe Müftülüğü'ne bağlı 4-6 Yaş Kur'an Kursları'nda okuyan 53 minik öğrenci için yılsonu bitirme programı gerçekleştirildi.

Eğitim
30 Mayıs 2024 - 08:44
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Hisarcık'ta 4-6 Yaş Kur'an Kursu öğrencilerinden program
Kütahya'nın Hisarcık İlçe Müftülüğü'ne bağlı 4-6 Yaş Kur'an Kursları'nda okuyan 53 minik öğrenci için yılsonu bitirme programı gerçekleştirildi.

Kapalı Pazar yerinde yapılan 4-6 yaş Kur'an Kursları yılsonu bitirme programı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan sure, ilahi ile yapılan duanın ardından okul öncesi öğrenciler çeşitli etkinlikler sundu.

Öğrenciler Kur'an-ı Kerim'i yüzünden, ilahileri ve duaları ise ezbere okudular. Programa Kaymakam Muhammet Samet Bahar, Belediye Başkanı Mustafa Demirtaş, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Alperen Korkut, İlçe Emniyet Amiri Ayhan Istık, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Burak Kavaslar, İlçe Müftüsü Sebahattin Ceyhun ile kurum amirleri katıldı.

Programın açılışında konuşan İlçe Müftüsü Sebahattin Akyol, " Pandeminin etkisiyle kapanmış olan 4-6 yaş Kur'an kurslarını 2020 yılında 6 öğrenci ile birlikte tekrar açtık. Bir sonraki yıl 15 öğrenci oldu. Daha sonraki yıl bu rakam 30 öğrenciye çıktı. Bu sene ise 53 öğrenciye ulaştık. Milletimiz bu eğitime teveccüh gösteriyor. İnşallah bizde bu kurslarımızı çoğaltmaya gayret edeceğiz. Bu öğrencilerin tamamı yakın bir zamanda Kur'an harflerini öğrendiler. 20 öğrencimiz ise Kur'an-ı Kerim'e geçti. Annesiyle, babasıyla, dedesiyle, ninesiyle Kur'an okuyabiliyorlar" dedi.

"Çocuklarımız ve gençlerimiz bizim beşeri sermayemizdir"

Programda yaptığı konuşmada, bir milletin gelişiminde en önemli hususun eğitim olduğuna dikkat çeken Kaymakam Muhammet Samet Bahar, "Bizde devletimizle birlikte eğitime çok önem vermekteyiz. Bu çerçevede Milli Eğitim Bakanlığımız başta olmak üzere birçok kurumumuzla birlikte her kademedeki çocuğumuza ve gencimize ulaşma gayretindeyiz. Diyanet İşleri Başkanlığımız da okul eğitimin yanında dini ve manevi eğitim vererek gençlerimizin her yönden donanımlı olmaları için gayret göstermektedir. Bu amaçla 2013 yılından itibaren okul öncesi 4-6 yaş Kur'an Kursları açılmaya başlanmış ve şu an tüm il ve ilçelerde hizmet vermektedir. Kurslarımızda çocuklar, Allah sevgisi ve vatan sevgisi başta olmak üzere paylaşma, anne babaya saygı, doğruluk ve dürüstlük gibi değerlerin ne anlama geldiğini kavrama ve en önemlisi hayatlarına uygulama fırsatı buluyorlar. Bu eğitimlerden daha çok öğrencimizin faydalanabilmesi için kurslarımızın imkanlarını daha da geliştireceğiz. Çocuklarımız ve gençlerimiz bizim beşeri sermayemizdir ve en güzel hizmetler onlara yapılmalıdır. Kur'an-ı Kerim bizlere savaş hallerinde bile eğitime devam edilmesi gerektiğini söylemektedir. Bizler de bunun gereğini her daim yapmalıyız. Bu vesile ile 4-6 yaş kurslarımızda eğitimlerini tamamlayan tüm öğrencilerimizi kutluyor, eğitimlerini veren kurs hocalarımızı ve değerli velilerimizi tebrik ediyorum. Ayrıca bu programı düzenleyen hocalarımıza, ilçe müftülüğümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hepinize saygılarımı sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

Programda, Kaymakam Muhammet Samet Bahar, Belediye Başkanı Mustafa Demirtaş, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Alperen Korkut, İlçe Emniyet Amiri Ayhan Istık, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Burak Kavaslar ve İlçe Müftüsü Sebahattin Ceyhun tarafından minik öğrencilere mezuniyet belgeleri, Kur'an kurslarında görev alan personele ise plaket verildi.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği programda katılımcılara lokma ikramı yapıldı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bursa’nın üniversitesinden önemli başarı!
Bursa’nın üniversitesinden önemli başarı!
Ortaokul ve liselerde ilk kez uygulanıyor!
Ortaokul ve liselerde ilk kez uygulanıyor!
Bursa’dan dünya listesine damga vurdular!
Bursa’dan dünya listesine damga vurdular!
MEB’den yeni izleme sistemi
MEB’den yeni izleme sistemi
Son Haberler
Anne ve 2 çocuğu hastaneye kaldırıldı
Anne ve 2 çocuğu hastaneye kaldırıldı
Bursa’da onlar üretiyor, lösemili çocuklar kazanıyor
Bursa’da onlar üretiyor, lösemili çocuklar kazanıyor
Bursa’dan ülke ekonomisine büyük katkı
Bursa’dan ülke ekonomisine büyük katkı
8 kişiyi katleden caninin ilk ifadesi ortaya çıktı!
8 kişiyi katleden caninin ilk ifadesi ortaya çıktı!
Bursa’nın ciğerlerine 48 bin 500 yeni nefes
Bursa’nın ciğerlerine 48 bin 500 yeni nefes
Bursalı gazeteciler, 'Konusuyoruz16' ile geliyor
Bursalı gazeteciler, 'Konusuyoruz16' ile geliyor

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.