• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
05:36
Muğla'da denize giren 18 yaşındaki Polat, boğuldu
05:09
Manisa'da mevlitte dağıtılan tavuklu pilav sonrası 19 kişi hastanelik oldu
04:34
Küçükçekmece'de sürücüsünün makas attığı hafif ticari araç, 2 otomobile çarptı: 2 yaralı
03:48
Ankara'da NATO Zirvesi öncesi güvenlik tedbirleri toplantısı düzenlendi
03:15
İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Şişli'de dron destekli narkotik ve asayiş denetimine katıldı
02:08
Ankara'da NATO Zirvesi için önemler arttırıldı
01:46
Adana'da silahlı kavga: 1'i ağır 4 yaralı
01:37
Hatay'a kavga eden iki grup, polisin müdahalesiyle dağıldı
01:29
Tekirdağ'da apartman dairesinde patlama ve yangın: 2 ölü, 2 yaralı - YENİDEN
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Hazır giyimciler 2021'i 19 milyar dolarlık rekor ihracatla kapatmak için vites yükseltti
Ekonomi
Yayınlanma: 09 Ağustos 2021 - 11:54
Güncelleme: 09 Ağustos 2021 - 12:00

Hazır giyimciler 2021'i 19 milyar dolarlık rekor ihracatla kapatmak için vites yükseltti

Hazır giyimciler 2021'i 19 milyar dolarlık rekor ihracatla kapatmak için vites yükseltti, başlıklı haberin detayında; İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe, pandemi ile birlikte tedarik zincirindeki değişimin Türk hazır giyim sektörüne pozitif yansımalarını görmeye başladıklarını bildirdi. Avrupa ve ABD'den Türkiye'ye yoğun bir talep olduğunu hatırlatan Gültepe, "Önümüzdeki üç dört ay için siparişlerimizin dolu olması bu yıl 19 milyar dolarla tüm zamanların ihracat rekoruna ulaşma konusunda bizi umutlandırıyor. Biz de hedefe ulaşmak için bütün imkanlarımızı kullanıyoruz" diye konuştu.

Ekonomi
09 Ağustos 2021 - 11:54
Güncelleme: 09 Ağustos 2021 - 12:00
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar

Katma değerli üretimi, istihdama katkısı ve ülkeye kazandırdığı net döviz getirisi ile Türkiye’nin stratejik sektörleri arasında yer alan hazır giyim endüstrisi, 2021’i 19 milyar dolarlık rekor ihracat ile kapatmak için vites yükseltti. Tedarik zincirindeki değişimle ortaya çıkan fırsatlardan yararlanma hedefiyle Avrupa ve ABD’de agresif bir tanıtım kampanyası yürüten İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB), pandemi döneminde ara vermediği ticaret heyeti organizasyonları ile de ihracatçıları yabancı alıcılarla buluşturmaya devam ettiği belirtildi.

"İhracatçılarımızın 3-4 aylık siparişleri dolu, talebe yetişemiyoruz"

İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe, hazır giyim sektörünün yedi ayda 11,7 milyar dolarlık ihracata ulaştığını bildirdi. Önümüzdeki beş aydan çok daha umutlu olduklarını anlatan Gültepe, sözlerine şöyle devam etti: "Sektör olarak 2014’teki 18,7 milyar dolarlık rekorumuzu yenilemeye bu yıl çok yakınız. Yedi aylık dönemlere bakıldığında 2014 ile hemen hemen aynı performansı gösterdik. Kurban bayramındaki dört iş günü eksiğimiz olmasaydı tüm zamanların en iyi yedi ayı olacaktı. Ben önümüzdeki aylardan çok umutluyum. İhracatçılarımızın üç dört aylık siparişleri dolu. Hatta bazen talebe yetişemiyoruz. Ülkemize artan ilginin devamlılığını sağlamak için yurt dışında agresif bir tanıtım kampanyası yürütüyoruz. Uluslararası prestiji olan tüm fuarlarda yerimizi alıyoruz. Bu yılı kapatırken ABD, Rusya ve Fransa gibi ülkelerde öncü 10 moda fuarında ihracatçılarımızın yer almasını sağlamış olacağız. Ayrıca pandemi sürecindeki seyahat yasaklarına rağmen ticaret heyetleri düzenleyerek yabancı alıcıları firmalarımızla buluşturuyoruz. 2020’de hepsi de sanal olmak üzere dört ticaret heyeti düzenlemiştik. Bu yıl vites yükselttik. Ağustos başı itibarı ile altısı sanal ikisi fiziki sekiz ticaret heyeti organize ettik. Bu organizasyonlarla Almanya, İspanya, İngiltere ve ABD’nin de aralarında bulunduğu ülkelerden yüzlerce alıcıyı ihracatçılarımızla buluşturduk. En son iç giyim markalarının temsilcilerini İstanbul’da ağırladık. İspanya, İtalya, Polonya, Rusya, Ukrayna ve Litvanya’dan alıcılar firmalarımızın temsilcileri ile çok verimli görüşmeler yaptılar. Yıl sonuna kadar dört ticaret heyeti daha düzenleyeceğiz. Mevcut göstergeler 19 milyar dolarla bu yıl tüm zamanların ihracat rekoruna ulaşma konusunda umut veriyor. Biz de hedefe ulaşmak için bütün imkanlarımızı kullanıyoruz".

"Yılbaşına kadar 25-30 bin ilave istihdam oluşturabiliriz"

Gültepe, artan talebe paralel olarak sektörün yeni kapasite oluşturması ve mevcut kapasiteyi yenilemesinin şart olduğunun da altını çizdi. Firmaların özellikle beşinci ve altıncı bölgelerdeki teşvikleri fırsata dönüştürmelerini istediklerini belirten Gültepe, diğer bölgelerdeki mevcut yatırımlar için de yerinde teşvik beklediklerini bildirdi. Gültepe, “Geleneksel sektörlerimizden biri olan hazır giyim Türkiye’ye iyi geliyor. Katma değerli üretim ve ihracatın yanı sıra istihdamda da ülke ekonomimize büyük katkı sunuyoruz. Mart 2020’de yani pandeminin başında 592 bin olan istihdamımızı, Nisan 2021’de 657 bine çıkardık. Bir başka ifade ile en zor 14 aylık dönemde istihdama 63 bin kişilik katkı sağladık. Yıl başına kadar 25-30 bin ilave istihdam oluşturacağımıza inanıyorum” diye konuştu.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.



"Hazır giyimciler 2021’i 19 milyar dolarlık rekor ihracatla kapatmak için vites yükseltti" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "09.08.2021" tarihinde "EKONOMİ" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "EKONOMİ" haberleri kategorisinde yer alan Hazır giyimciler 2021’i 19 milyar dolarlık rekor ihracatla kapatmak için vites yükseltti başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cevdet Yılmaz: Güçlü ihracat performansımızı sürdürüyoruz
Cevdet Yılmaz: Güçlü ihracat performansımızı sürdürüyoruz
Akkuyu NGS çalışanlarının çocukları, Mersin sahilinde çevre koruma etkinliğine Katıldı
Akkuyu NGS çalışanlarının çocukları, Mersin sahilinde çevre koruma etkinliğine Katıldı
Haluk Görgün: Savunma ve havacılık ihracatımız 803 milyon dolar oldu
Haluk Görgün: Savunma ve havacılık ihracatımız 803 milyon dolar oldu
Hepsiburada'dan kadın kooperatiflerine e-ticaret desteği
Hepsiburada'dan kadın kooperatiflerine e-ticaret desteği
Son Haberler
Muğla'da denize giren 18 yaşındaki Polat, boğuldu
Muğla'da denize giren 18 yaşındaki Polat, boğuldu
Manisa'da mevlitte dağıtılan tavuklu pilav sonrası 19 kişi hastanelik oldu
Manisa'da mevlitte dağıtılan tavuklu pilav sonrası 19 kişi hastanelik...
Küçükçekmece'de sürücüsünün makas attığı hafif ticari araç, 2 otomobile çarptı: 2 yaralı
Küçükçekmece'de sürücüsünün makas attığı hafif ticari...
Ankara'da NATO Zirvesi öncesi güvenlik tedbirleri toplantısı düzenlendi
Ankara'da NATO Zirvesi öncesi güvenlik tedbirleri toplantısı düzenlendi
İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Şişli'de dron destekli narkotik ve asayiş denetimine katıldı
İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Şişli'de dron destekli...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı: "07.08.2021 tarihinde intihar ederek hayatını kaybeden Eda Nur Kaplan'ı intihara sürükleyen süreç ve ölümüyle ilgili soruşturma evresini yakından takip ediyoruz. Kamu davası açılması halinde de davaya müdahil o
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı: "07.08.2021 tarihinde intihar ederek hayatını kaybeden Eda Nur Kaplan'ı intihara sürükleyen süreç ve ölümüyle ilgili soruşturma evresini yakından takip ediyoruz. Kamu davası açılması halinde de davaya müdahil o

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.