• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
02:03
Denizli'de silahlı kavga: 1 ölü, 3 yaralı
01:11
Marmaris açıklarında göçmen botu battı: 1 ölü, 2 kayıp
01:05
Bursa'da mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürüldü
00:44
Fatih'te 4 katlı binadan beton parçalarının düştüğü anlar kamerada
00:36
Taşköprü'de çıkan yangında bir ev kullanılamaz hale
00:19
Elektrik direğine çarpan otomobilin alkollü sürücüsü ağır yaralandı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. "Güvenli kampüs belgesi"
Sağlık
Yayınlanma: 12 Temmuz 2021 - 09:31
Güncelleme: 12 Temmuz 2021 - 09:31

"Güvenli kampüs belgesi"

"Güvenli kampüs belgesi", başlıklı haberin detayında; SANKO Üniversitesi, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) denetimlerini geçerek, Küresel Salgın Bağlamında Yükseköğretim Kurumlarında Sağlıklı ve Temiz Ortamların Geliştirilmesi Belgelendirme Programı kapsamında "Güvenli Kampüs Belgesi" almaya hak kazandı.

Sağlık
12 Temmuz 2021 - 09:31
Güncelleme: 12 Temmuz 2021 - 09:31
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
"Güvenli kampüs belgesi"
Rektör Prof. Dr. Güner Dağlı, küresel salgın bağlamında Sağlıklı ve Temiz Ortamların Geliştirilmesi Belgelendirme Programı şartlarını yerine getirdiklerini belirterek, “TSE incelemelerini geçen, kampüs içerisinde sağlıklı ve temiz ortamları geliştiren, hijyen koşullarını sağlayan ve enfeksiyon kontrol önlemlerini uygulayan üniversitemiz, 28 Haziran 2021’de küresel salgın bağlamında ‘Güvenli Kampüs Belgesi’ ile belgelendirildi” dedi.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın yazısı dikkate alınarak Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Metin Bayram başkanlığında SANKO Üniversitesi COVID-19 ile Mücadele Komisyonu (SANKO COV-KOM) ile üniversite ve hastaneye bilimsel destek ve danışmanlık sağlamak amacıyla Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı koordinatörlüğünde bilim kurulu oluşturularak sürecin sahada yönetildiğini anımsatan Prof. Dr. Dağlı, “Eğitim ve öğretim sürecinin sağlıklı yürüyebilmesi için Uzaktan Bilişim Komisyonu oluşturuldu ve COVID-19 pandemisi sürecinde uzaktan eğitim ölçme ve değerlendirmeye İlişkin Usul ve Esaslar hazırlandı” ifadelerini kullandı.

Üniversitede alınacak önlemlerin SANKO COV-KOM tarafından belirlenerek, “SANKO Üniversitesi Covid-19 Acil Durum Eylem Planı” oluşturulduğunu anlatan Prof. Dr. Dağlı, “Ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını ile mücadelede kuruma rehberlik etmek üzere hazırlanan bu plan, korunma yöntemleri, salgın ve vaka yönetimi ile eğitim konularıyla birlikte tüm paydaşların uymakla yükümlü olduğu, SANKO COV-KOM tarafından belirlenen ve üniversite yönetimi tarafından onaylanan kuralları içermektedir” diye konuştu.

Süreç titizlikle yürütüldü

SANKO Üniversitesi’nin çok titiz bir çalışma yürüttüğüne vurgu yapan Prof. Dr. Dağlı, akademik- idari kadro ve öğrencilerle kapsamlı ve titizlikle yürüttükleri süreçte yaptıklarını şöyle sıraladı:

Öğretim elemanlarımızın, öğrencilerimizin, çalışanlarımızın, Sağlık Bakanlığı aşılama programına göre aşılanmasını teşvik ettik ve ediyoruz. Üniversitemizin giriş kapılarında ateş ölçülerek ve HES kodu okutularak girişler kayıt altına alınıp kontrollü bir şekilde yapılmaktadır. Kapalı alanlarda sürekli maske kullanımı sağlanmakta, kampüs içerisine maskesiz kimse alınmamaktadır. Tüm katlarda ve bina giriş çıkışlarında dezenfektan stantları bulunmakta ve bunların sürekli dolu olması sağlanmaktadır. Akademik, idari personel ve öğrenciler virüsün yayılma, bulaşma ve korunma önlemlerine karşı bilgilendirilerek, bu eğitimlerin tekrarlanması sağlanmaktadır. Üniversitede görevli olan temizlik personeli için pandemi süresince yapılacak temizlik işlerinde kullanılacak temizlik ürünü ve karışımlarının hazırlanması, uygulanması ve depolanması konusunda eğitimler verilmektedir. Özellikle sık temas edilen yüzeyler başta olmak üzere binada temizlik ve dezenfeksiyon sık aralıklarla ve uygun şekilde yapılmaktadır.

Sınıf, laboratuvar, yemekhane, kütüphane gibi ortak kullanım alan kapasiteleri yeniden belirlenerek, fiziksel mesafe kuralına göre oturma düzenleri oluşturuldu. Uzaktan/karma öğretim süreçlerinde; uzaktan/karma eğitime uygun, aktif ve etkileşimli öğrenci katılımını sağlayan güncel, disiplinlerarası çalışmaya teşvik eden ve araştırma/öğrenme ve öğrenci odaklı öğretim yöntem ve teknikleri uygulanmaktadır. Eğitim öğretim süreçlerindeki yeniliklerin, değişimlerin öğrencilere ve öğretim elemanlarına en kısa sürede e-posta, mesaj, internet sitesi üzerinden duyurulması sağlanmaktadır. Üniversite personeli, öğrencileri ve toplumun bilgi edinebilmesi, yeni gelişmelerden haberdar olabilmesi açısından https://www.sanko.edu.tr/ adresindeki “Corona Virus” sekmesi bilimsel veriler ve gelişmeler doğrultusunda sürekli güncellenmektedir.”

Gelecek yıllarda öğrencilerin, çalışanların ve hastaların sağlıklı ve güvenli bir ortamda hizmet almalarını sağlamak için gerekli çalışmaları sürdüreceklerinin altını çizen Prof. Dr. Dağlı, “Bir yıl geçerli olan bu değerli belgenin alınmasında emeği geçenlere teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim” diyerek sözlerini tamamladı.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.

"“Güvenli kampüs belgesi”" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "12.07.2021" tarihinde "SAĞLIK" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "SAĞLIK" haberleri kategorisinde yer alan “Güvenli kampüs belgesi” başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Sadece sıcak değil! Kalbi en çok yoran yaz alışkanlıkları açıklandı
Sadece sıcak değil! Kalbi en çok yoran yaz alışkanlıkları açıklandı
Dinlenmeden uyanıyorsanız sebebi bu hastalık olabilir! Fibromiyalji günlük hayatı altüst edebilir
Dinlenmeden uyanıyorsanız sebebi bu hastalık olabilir! Fibromiyalji günlük hayatı altüst edebilir
Yaz aylarında sakatlanma riski artıyor! İşte en sık yapılan hatalar
Yaz aylarında sakatlanma riski artıyor! İşte en sık yapılan hatalar
Göz hastalıklarında sessiz tehlike! Bu hastalıkta belirtiler fark edilmeden ilerliyor
Göz hastalıklarında sessiz tehlike! Bu hastalıkta belirtiler fark edilmeden ilerliyor
Son Haberler
Denizli'de silahlı kavga: 1 ölü, 3 yaralı
Denizli'de silahlı kavga: 1 ölü, 3 yaralı
Marmaris açıklarında göçmen botu battı: 1 ölü, 2 kayıp
Marmaris açıklarında göçmen botu battı: 1 ölü, 2 kayıp
Bursa'da mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürüldü
Bursa'da mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürüldü
Fatih'te 4 katlı binadan beton parçalarının düştüğü anlar kamerada
Fatih'te 4 katlı binadan beton parçalarının düştüğü anlar...
Taşköprü'de çıkan yangında bir ev kullanılamaz hale
Taşköprü'de çıkan yangında bir ev kullanılamaz hale
Şehit aileleri bu bayramda unutulmadı
Şehit aileleri bu bayramda unutulmadı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.