• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
05:02
Seferihisar Belediye Başkanı Yetişkin'in de aralarında bulunduğu 20 şüpheli adliyeye sevk edildi
04:12
Bursa'da seyir halindeki otomobil alev alev yandı
02:52
Nevşehir'de iki otomobil çarpıştı: 1 ölü, 5 yaralı
01:53
Bursa'da Kültür Yolu Festivali'nde bıçaklı kavga: 2 yaralı
01:44
Bursa'da servis midibüsü ile otomobil çarpıştı: 6 yaralı
01:37
Zorla aracına bindiği kadını istediği yere götürtüp, para ve kolyesini aldı
01:00
Denizli'de restorana silahlı saldırı: 5 yaralı
00:29
Manisa'da iki kamyonun çarpıştığı kazada sürücüler öldü, 1 yaralı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. GSO Şubat ayı meclis toplantısı düzenlendi
Ekonomi
Yayınlanma: 23 Şubat 2022 - 12:33
Güncelleme: 23 Şubat 2022 - 12:36

GSO Şubat ayı meclis toplantısı düzenlendi

GSO Şubat ayı meclis toplantısı düzenlendi, başlıklı haberin detayında; Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Şubat Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu başkanlığında, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Meclis, Danışma Kurulu ve Yeni Nesil Sanayici Platformu Üyelerinin katılımları ile gerçekleştirildi.

Ekonomi
23 Şubat 2022 - 12:33
Güncelleme: 23 Şubat 2022 - 12:36
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Meclis toplantısına, Hazine ve Maliye Bakanlığı Ankara Vergi Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nihat Etik, Ankara Vergi Denetim Kurulu Daire Başkanı Muharrem Korkmaz ve Gaziantep Vergi Denetim Kurulu Daire Başkanı Metin Yılmaz konuk olarak katıldı.

GSO tarafından sürdürülen projeler, sanayi ve ihracattaki gelişmeler, Yeşil Mutabakata uyum konusu, sektörel sorunlar, Gaziantep ve ülke ekonomisine ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, 33. Vergi Haftası dolayısıyla bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda mükellef hakları, vergilendirmenin ekonomik büyüme ve kalkınmaya etkisi, verginin toplumsal yaşamdaki önemi ve vergi bilinci hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, koronavirüs ile mücadelede en güçlü silahlarından olan aşı yaptırmanın önemine dikkati çekerek, aşı yaptırmayanların ya da eksik aşı yaptıranların mutlaka aşı yaptırmaları gerektiğini söyledi. "Bu işin şakası yok" diyen Konukoğlu, aşısız kişilerin hastalığı ağır geçirme ihtimallerinin oldukça yüksek olduğunu kaydetti.

"Firmalarımızın çağa uygun üretim becerileri edinmeleri gerekiyor"

Gaziantep'in sanayide, üretimde ve ihracatta başarı çizgisini yükselterek yoluna devam ettiğini ifade eden Konukoğlu, küresel ekonomide yaşanan sıkıntıların son bulması ve ihracat yapılan ülkelerin toparlanması halinde, Gaziantep ve ülke ekonomisi açısından çok daha olumlu neticeler alınacağını söyledi.

Sanayicilerin ve ihracatçıların sorunları ve talepleri ile her zaman yakından ilgilendiklerini ve bu sorunların çözümüne yönelik girişimlerine devam ettiklerini kaydeden Konukoğlu, "Şehrimiz firmalarının rekabet üstünlüğü elde edebilmeleri için çağa uygun üretim becerileri edinmeleri ve bununla birlikte yerlerini sağlamlaştırmaları gerekiyor. Bütün dünyada olduğu gibi ülkemiz de zor günlerden geçiyor ama biz ülkemizin geleceğine inanıyoruz. Hep birlikte el ele vererek bu ülkeyi ve Gazi şehrimizi daha güzel yerlere taşıyacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

"Sanayicilerimizi geleceğe hazırlayacak projeler geliştiriyoruz"

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi de konuşmasına savunma sanayi alanında ürettiği yerli ve milli cihazlarla tanınan, GSO 2021 Gaziantep'in Yıldızları Ödül Töreni'nde ödüllendirilen ve geçtiğimiz günlerde korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden Gaziantepli başarılı girişimci Müslüm İncedal'ı anarak başladı.

Konuşmasının başında artan maliyetlere dikkati çeken Başkan Ünverdi, enerji şirketleri ile yürütülen çalışmalar neticesinde yeni düzenlemeler konusunda beklentilerin arttığını ve yürütülen çalışmalar kapsamında mesken, ticarethane ve sanayideki enerji fiyatlarının makul seviyelere çekilmesini beklediklerini kaydetti.

GSO'nun sanayicileri geleceğe hazırlayacak projeler gerçekleştirmeye devam ettiğini kaydeden Ünverdi, GSO ve Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GIZ) iş birliğinde sürdürülen "İstihdam İçin Yeşil Dönüşümün Desteklenmesi Projesi" hakkında bilgiler verdi.

Firma yetkililerini dijitalleşme, istihdam, yeşil gelecek, enerji verimliliği ve mesleki eğitim gibi konularda önemli fırsatlar sunan projeden faydalanmaya davet eden Ünverdi, "Gaziantep Sanayi Odası olarak yeni fikirlerle şehrimizi ileriye taşıyacak projeler üretmeye devam edeceğiz. Bu misyon ve doğrultuda sanayimizi daha da büyütmeyi, firmalarımıza yeni ufuklar açmayı ve bölgemizde istihdamın artmasına daha fazla katkı sağlamayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında verginin önemi hakkında değerlendirmelerde bulunan, maliye teşkilatının ve mükelleflerin Vergi Haftası'nı kutlayan Ünverdi, "Vergi konusu en başta bir vatandaşlık borcudur ve vergilendirilmiş kazanç kutsaldır. Devletimizin güçlü olması, kalkınma ve toplumsal hizmetlerin devamı buna bağlıdır. Sanayi şehri olan Gaziantep de vergi mükellef sayısının yüksek olduğu ve kendisi kazanırken ödemiş olduğu vergilerle ülkesine de kazandıran bir şehirdir" diye ekledi.

Gaziantep ihracatı ile ilgili verileri paylaşan Ünverdi, 2022 yılının ocak ayında 2021 yılı ocak ayına göre Libya'ya yapılan ihracatta yüzde 38,6, İsrail'e yüzde 27,5 ve Belçika'ya yüzde 23 oranında artış olduğunu ifade etti.

Başkan Ünverdi ayrıca Ocak 2022'de önceki yılın ocak ayına göre Afrika ülkelerine yapılan ihracatta yüzde 47,3, Asya ve Okyanusya ülkelerine yüzde 37,9 ve eski Doğu Bloku ülkelerine yüzde 28,1 oranlarında artış sağlandığının altını çizdi.

Ünverdi, Hazine ve Maliye Bakanlığı Ankara Vergi Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nihat Etik, Ankara Vergi Denetim Kurulu Daire Başkanı Muharrem Korkmaz ve Gaziantep Vergi Denetim Kurulu Daire Başkanı Metin Yılmaz'a katılımları ve verdikleri bilgiler için teşekkür etti.

GSO Şubat Ayı Meclis Toplantısı katılımcıların görüş, öneri ve beklentilerini dile getirmelerinin ardından sona erdi.




"GSO Şubat ayı meclis toplantısı düzenlendi" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "23.02.2022" tarihinde "EKONOMİ" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "EKONOMİ" haberleri kategorisinde yer alan GSO Şubat ayı meclis toplantısı düzenlendi başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kredi kartında “tarih tuzağı” uyarısı: uzmanlar hesap kesimine dikkat çekti
Kredi kartında “tarih tuzağı” uyarısı: uzmanlar hesap kesimine dikkat çekti
Pegasus, hizmet ihracatında Türkiye'nin en başarılı ikinci şirketi olduğunu duyurdu
Pegasus, hizmet ihracatında Türkiye'nin en başarılı ikinci şirketi olduğunu duyurdu
Trendyol'e üçüncü kez e-ihracat birincisi ödülü
Trendyol'e üçüncü kez e-ihracat birincisi ödülü
Zorlu Holding, finansal yeniden yapılandırma başvurusunda bulundu
Zorlu Holding, finansal yeniden yapılandırma başvurusunda bulundu
Son Haberler
Seferihisar Belediye Başkanı Yetişkin'in de aralarında bulunduğu 20 şüpheli adliyeye sevk edildi
Seferihisar Belediye Başkanı Yetişkin'in de aralarında bulunduğu...
Bursa'da seyir halindeki otomobil alev alev yandı
Bursa'da seyir halindeki otomobil alev alev yandı
Nevşehir'de iki otomobil çarpıştı: 1 ölü, 5 yaralı
Nevşehir'de iki otomobil çarpıştı: 1 ölü, 5 yaralı
Bursa'da Kültür Yolu Festivali'nde bıçaklı kavga: 2 yaralı
Bursa'da Kültür Yolu Festivali'nde bıçaklı kavga: 2 yaralı
Bursa'da servis midibüsü ile otomobil çarpıştı: 6 yaralı
Bursa'da servis midibüsü ile otomobil çarpıştı: 6 yaralı
Kocasinan'ın başarılı öğrencileri Erciyes gezisi ile ödüllendiriliyor
Kocasinan'ın başarılı öğrencileri Erciyes gezisi ile ödüllendiriliyor

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.