• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
17:37
2 farklı araçta 5 kişinin cesedi bulundu
13:52
Bir devir sona erdi! Cristiano Ronaldo veda etti
11:39
Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi İlyas Kaya ifade için adliyede
10:10
Şarkıcı Sinan Özen trafik kazası geçirdi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. GRAFİKLİ - Güreşin yeni dünya şampiyonları
Spor
Yayınlanma: 25 Eylül 2023 - 11:14

GRAFİKLİ - Güreşin yeni dünya şampiyonları

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen 2023 Dünya Güreş Şampiyonası'nda 2'si altın olmak üzere 7 madalya elde eden Türkiye, 6 da olimpiyat kotası aldı - Milli güreşçiler Buse Tosun Çavuşoğlu ve Ali Cengiz, kariyerlerindeki ilk dünya şampiyonluğuna ulaştı - İranlı rakiplerine yenilen efsane güreşçiler Taha Akgül ve Rıza Kayaalp, olimpiyatlar öncesindeki son Dünya Şampiyonası'nda kürsünün zirvesinde yer alamadı - Türkiye, geçen yıl yine Belgrad'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda 4 şampiyon çıkarmıştı

Spor
25 Eylül 2023 - 11:14
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
HALİL İBRAHİM AVŞAR - Sırbistan'da düzenlenen 2023 Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli güreşçiler Buse Tosun Çavuşoğlu ve Ali Cengiz, kariyerlerindeki en önemli başarıya ulaştı.

Başkent Belgrad'da 16-24 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen şampiyonada 30 milli güreşçi mindere çıktı.

Türkiye, 2024 Paris Olimpiyatları öncesindeki son Dünya Şampiyonası'nda 2 altın, 1 gümüş ve 4 bronz olmak üzere 7 madalya kazandı.

Milliler; grekoromen stilde 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz, kadınlarda 1 altın, erkekler serbest stilde ise 2 bronz madalya elde etti.

Ay-yıldızlı güreşçilerden Buse Tosun Çavuşoğlu ve Ali Cengiz altın, Rıza Kayaalp gümüş, Taha Akgül, Feyzullah Aktürk, Selçuk Can ve Enes Başar bronz madalya aldı.


- 6 olimpiyat kotası


Organizasyonda 18 olimpik sıkletin 6'sında ilk 5'e girmeyi başaran milli güreşçiler, Türkiye'ye 2024 Paris Olimpiyatları kotası kazandırdı.

Erkekler serbest stilde Taha Akgül (125 kilo) ve 5. olan İbrahim Çiftçi (97 kilo), kadınlarda Buse Tosun Çavuşoğlu (68 kilo) ve 50 kiloda 5. sırayı elde eden Evin Demirhan Yavuz, grekoromen stilde ise Ali Cengiz (87 kilo) ve Rıza Kayaalp (130 kilo), olimpiyat kotası aldı.


- Buse'den rakiplerine gözdağı


Kadınlar 68 kilo finalinde Moğolistan'dan Delgermaa Enkhsaikhan'ı tuşla yenen 27 yaşındaki Buse Tosun Çavuşoğlu, kariyerindeki ilk dünya şampiyonluğunu elde etti.

Dünya şampiyonalarında daha önce 2 bronz madalyası bulunan Buse, bu kez rakiplerine büyük üstünlük sağladı.

Üç maçını tuşla, 1 karşılaşmasını da teknik üstünlükle kazanan milli güreşçi, dünya şampiyonu olarak olimpiyatlar öncesinde rakiplerine gözdağı verdi.


- Kapanışı Ali Cengiz altınla yaptı


Stark Arena'da düzenlenen şampiyonada son madalya müsabakası grekoromen stil 87 kiloda Ali Cengiz ile Macar David Losonczi arasında yapıldı.

Final müsabakasında rakibini 8-7 yenerek mutlu sona ulaşan 27 yaşındaki Ali, Buse gibi ilk kez dünya şampiyonluğu sevinci yaşadı.

Geçen yıl yine Belgrad'da yapılan Dünya Şampiyonası'nda ve bu yıl Hırvatistan'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda üçüncü olan Ali, bu kez güçlü rakipleri geride bırakarak kürsünün zirvesine çıktı ve İstiklal Marşı'nı dinletti.


- Taha ve Rıza, İranlı güreşçilere yenildi


Türkiye'nin en önemli altın madalya umutları olan tecrübeli güreşçiler Taha Akgül ve Rıza Kayaalp, İranlı rakiplerine yenilerek son dünya şampiyonu unvanlarını kaybetti.

Kariyerinde 1 olimpiyat, 3 dünya ve 10 Avrupa şampiyonluğu bulunan Taha, erkekler serbest stil 125 kilo yarı finalinde, favori isimler arasında gösterilen İranlı Amir Zare'ye 4-0 mağlup oldu.

Geçen yıl 3. dünya şampiyonluğunu elde eden Taha, üçüncülük maçında Macar Daniel Ligeti'yi 5-0 yenerek bronz madalyayla yetindi.

Yarı finalde Taha'yı yenen İranlı Zare, finalde Gürcü Geno Petrıashvili'yi de geçerek altın madalyayı boynuna taktı.

Türkiye'nin 5 kezle en fazla dünya şampiyonluğu yaşayan güreşçisi Rıza Kayaalp ise grekoromen stil 130 kilo finalinde bir başka İranlı güreşçi Amin Mirzazadeh'e kaybetti.

Finalde 2-0 öne geçmesine rağmen son saniyelerde üstünlüğünü koruyamayan Rıza, gümüş madalyada kaldı.

Rıza Kayaalp'in kariyerinde 12 Avrupa şampiyonluğu ile 1 gümüş ve 2 bronz olmak üzere 3 olimpiyat madalyası da bulunuyor.

Milli güreşçi, 2024 Paris Olimpiyatları'nda kürsünün zirvesinde yer alarak kariyerini noktalamayı amaçlıyor.

Öte yandan, geçen yıl dünya şampiyonluğu yaşayan isimlerden Burhan Akbudak bronz madalya maçını kaybederken, Yasemin Adar Yiğit sakatlığı nedeniyle organizasyonda yer almadı.


- Selçuk, üst üste ikinci kez dünya üçüncüsü


Grekoromen stil 72 kiloda mücadele eden Selçuk Can, üst üste ikinci kez dünya üçüncüsü oldu.

Yarı final maçını kaybeden Selçuk, bronz madalya müsabakasında Bulgar Stoyan Kubatov'u mağlup ederek Belgrad'da yine üçüncülük kürsüsüne çıktı.


- Feyzullah ve Enes'ten ilk dünya madalyası


Milli güreşçiler Feyzullah Aktürk ve Enes Başar, dünya şampiyonalarında ilk kez madalya kazandı.

Son iki Avrupa Şampiyonası'nda altın madalyaya ulaşan Feyzullah Aktürk, erkekler serbest stil 92 kiloda dünya üçüncülüğü elde etti.

Grekoromen stil 63 kiloda Türkiye'yi temsil eden Enes Başar da bronz madalya alarak Feyzullah gibi kariyerinde bir ilki yaşadı.


- Türkiye geçen yıl 4 dünya şampiyonu çıkarmıştı


Türkiye, yine Belgrad'ın ev sahipliği yaptığı 2022 Dünya Güreş Şampiyonası'nda 4 altın ve 4 bronz olmak üzere 8 madalya elde etmişti.

Rıza Kayaalp, Taha Akgül, Yasemin Adar Yiğit ve Burhan Akbudak altın madalyaya uzanırken, Selçuk Can, Yunus Emre Başar ve Ali Cengiz bronz madalya almıştı.

Üçüncülük müsabakasını kaybeden Soner Demirtaş, daha sonra İtalyan Frank Chamizo Marquez'in yasaklı madde kullandığı gerekçesiyle ceza alması nedeniyle bronz madalyanın sahibi olmuştu.

Türkiye, geçen yılki Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stilde takım halinde şampiyonluğa ulaşmıştı.

Bu yıl grekoromen stilde 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazanan Türkiye, bu kategoride takım halinde 93 puanla üçüncü sırayı aldı.

2023 Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stilde 120 puanla Azerbaycan, erkekler serbest stilde 148 puanla ABD, kadınlarda ise 195 puanla Japonya şampiyon oldu.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bir devir sona erdi! Cristiano Ronaldo veda etti
Bir devir sona erdi! Cristiano Ronaldo veda etti
Süper Lig’de 11. haftanın hakemleri belli oldu
Süper Lig’de 11. haftanın hakemleri belli oldu
51 kırmızı kart gösterildi
51 kırmızı kart gösterildi
Şampiyonlar Ligi'nde işte gecenin skorları
Şampiyonlar Ligi'nde işte gecenin skorları
Son Haberler
2 farklı araçta 5 kişinin cesedi bulundu
2 farklı araçta 5 kişinin cesedi bulundu
Osmangazi’de Cumhuriyet Coşkusu Atatürk Sevgisiyle Buluştu
Osmangazi’de Cumhuriyet Coşkusu Atatürk Sevgisiyle Buluştu
Bakan Şimşek’ten emekli zammı açıklaması
Bakan Şimşek’ten emekli zammı açıklaması
Lösemili Çocuklar Hayallerini Resimlerle Anlattı
Lösemili Çocuklar Hayallerini Resimlerle Anlattı
Bir devir sona erdi! Cristiano Ronaldo veda etti
Bir devir sona erdi! Cristiano Ronaldo veda etti
İzmit Körfezi'nin 816 yıllık karakolu
İzmit Körfezi'nin 816 yıllık karakolu

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.