• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
00:39
Gaziantep'te 16 yaşındaki çocuk bıçaklanarak öldürüldü
00:03
SPK'dan 21 kişi hakkında suç duyurusu
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Görele pidesi tescil yolunda
Yaşam
Yayınlanma: 07 Ekim 2021 - 14:30
Güncelleme: 07 Ekim 2021 - 14:36

Görele pidesi tescil yolunda

Görele pidesi tescil yolunda, başlıklı haberin detayında; Giresun'un Görele İlçesinin marka değeri olan Görele pidesi'nin coğrafi işaret alarak tescillenmesi yolunda çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Yaşam
07 Ekim 2021 - 14:30
Güncelleme: 07 Ekim 2021 - 14:36
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Görele pidesi tescil yolunda
Görele Belediyesi tarafından Görele pidesi’nin coğrafi işaret alarak tescillenmesi yolunda Görele Belediyesi, Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce ortaklaşa çalışmalar yürüttükleri belirtilirken Belediye Başkanı Tolga Erener, Görele pidesinin Türkiye çapında hak ettiği yere ulaşacağını söyledi.

Erener, “İlçemizin değerlerinden olan Görele pidesinin coğrafi işareti alınması için Giresun Tarım il müdürlüğü ile beraber yapmış olduğumuz ortak çalışma sonucu Türkiye patent enstitüsüne başvurumuzu yaptık. Daha evvelde aynı şekilde ilçemizin ait olan Görele dondurmasını ve Çavuşlu ekmeğimizin coğrafi işaretini almıştık eminim ki, yapmış olduğumuz başvuru Görele pidesi içinde geçerli olacaktır ve gerçekten bu namı olan Görele pidesinin Türkiye çapında hak ettiği yere ulaşacaktır” dedi.

Pide ustası Kadir İmancı ise, “Görele pidesinin tescilleme konusunda tanıtımını yapacağız, pidelerimizi fırına attık. Görele pidesini her yerde yapmaya çalışırlar ancak, Görele pidesi özel sadece Görele’ye has bir pidedir. Peynirli pideye tat veren yöresel peynirimiz var. Kıymalı, kavurmalı ve birçok pide çeşitleriyle tescilleme yolunda ilerliyoruz” diye konuştu.

Görele pidesinin özelliklerini anlatan pide ustası Asım Alaca’da “Görele pidesinin özelliği, pideden ziyade kullanılan malzemeden kaynaklanıyor. Bu konuda tescilleme yolunda ilerliyoruz. Kıymamız, yöremizde yetişen hayvanlarımızdan sağlanmaktadır. Ayrıca imansız peynir dediğimiz yayla peyniri ve tereyağını kullanıyoruz dolayısıyla bunlar pidemize ayrı bir lezzet katıyor” dedi.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.



"Görele pidesi tescil yolunda" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "07.10.2021" tarihinde "KÜLTÜR SANAT" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "KÜLTÜR SANAT" haberleri kategorisinde yer alan Görele pidesi tescil yolunda başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Göksel Arsoy’a son veda
Göksel Arsoy’a son veda
Araştırma ortaya koydu: Rüya görmek beyin enerjisini tüketiyor
Araştırma ortaya koydu: Rüya görmek beyin enerjisini tüketiyor
Kahvenin kalbe faydası demlenme şeklinde gizli
Kahvenin kalbe faydası demlenme şeklinde gizli
Araştırma ortaya koydu! Kadınlar erkeklerden fazla uyuyor
Araştırma ortaya koydu! Kadınlar erkeklerden fazla uyuyor
Son Haberler
Gaziantep'te 16 yaşındaki çocuk bıçaklanarak öldürüldü
Gaziantep'te 16 yaşındaki çocuk bıçaklanarak öldürüldü
SPK'dan 21 kişi hakkında suç duyurusu
SPK'dan 21 kişi hakkında suç duyurusu
Otomobille çarpışan motosiklet, kontrolden çıkarak park halindeki başka otomobile çarptı: 2 yaralı
Otomobille çarpışan motosiklet, kontrolden çıkarak park halindeki...
Bakan Kacır: Küresel imalat sanayi katma değerindeki payımızı iki katına çıkardık
Bakan Kacır: Küresel imalat sanayi katma değerindeki payımızı iki...
Bakan Bolat: Türkiye-AB ticareti 30 yıl içinde 11 kat artış gösterdi
Bakan Bolat: Türkiye-AB ticareti 30 yıl içinde 11 kat artış gösterdi
Yozgat'ta köy çeşmeleri yenileniyor
Yozgat'ta köy çeşmeleri yenileniyor

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.