• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
15:37
Gazeteciler Saymaz ve Ağırel’e 14 yıl hapis istemi
09:45
Bursa’da birçok bölgede elektrikler kesilecek!
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. GMİS yönetimi madenciyi bilgilendirdi
Ekonomi
Yayınlanma: 14 Temmuz 2021 - 18:07
Güncelleme: 14 Temmuz 2021 - 18:07

GMİS yönetimi madenciyi bilgilendirdi

GMİS yönetimi madenciyi bilgilendirdi, başlıklı haberin detayında; Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Merkez Yönetim Kurulu ile şubeler yöneticileri, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü'nde çalışan maden işçilerini ziyaret ederek toplu iş sözleşmesi ile gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Ekonomi
14 Temmuz 2021 - 18:07
Güncelleme: 14 Temmuz 2021 - 18:07
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
GMİS yönetimi madenciyi bilgilendirdi
Ziyarete Genel Başkan Hakan Yeşil ile birlikte GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Ertan Kaya, Genel Mali Sekreteri Volkan Yıldız, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir ile GMİS'e bağlı şubelerin başkan ve yöneticileri katıldı.

GMİS Genel Sekreteri Ertan Kaya, "Hepinizin bildiği gibi 29. Dönem Toplu İş Sözleşmesi hakkında bilgi vermek amacıyla buradayız. Biz üreteniz, biz çalışanız. Biz hakkımızı almak için mücadele edeceğiz, hep birlikte mücadele edeceğiz. Yeraltı, yer üstü hiç farketmez, tek vücut, tek yürek mücadele edeceğiz" dedi.

Hükumetin verdiği zam teklifini kabul etmediklerini ifade eden GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, "Toplu iş sözleşmesi dönemindeyiz. Hükümetin bu hafta başında vermiş olduğu teklifi hepiniz biliyorsunuz; ilk 6 ay yüzde 9, ikinci altı ay yüzde 5 artı enflasyon. 3. ve 4. Altı aylar ile ilgili bir şey söylenmedi. TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu olarak, Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon kurulu olarak sözleşme öncesi bir taslak hazırladık. 17 maddeden oluşan bu taslakta bütün sendikaların ortak sorunları dile getirildi ve yazıya döküldü. Yer üstünde çalışan, lüzumlu hallerde çalışan grupların istekleri maddelere döküldü. Ancak bildiğiniz üzere Hükümetin bize verdiği teklif kabul edilebilir gibi değil. Bu anlamda TÜRK-İŞ teşkilatımız ve Genel Maden İşçileri Sendikası olarak biz buna tepkimizi koyduk. Biz hakkımızı istiyoruz, biz kimseden sadaka istemiyoruz. Çalıştığımızın karşılığını, emeğimizin karşılığını istiyoruz. Bu anlamda yeraltı-yerüstü demeden gün birlik ve beraberlik günüdür. Hazırladığımız taslakta harici servislerde-yerüstünde çalışan arkadaşlarla ilgili ayrıca maddeler var. Aldıkları ücretlerle hayatlarını devam ettirebilmeleri mümkün değil.

Biz büyük bir aileyiz. Birbirimize sahip çıkmak zorundayız. Büyük bir aile olduğumuzu herkese birlik ve beraberlikle göstereceğiz. Bayramdan sonra Hükümet ile görüşmeler devam edecek. Biz de sizlerin adına görüşmeleri takip ediyoruz. Oradan çıkacak sonuçlar ile ilgili hepinize bilgi vereceğiz.

Yine söylüyorum; Hükümetin bize sadaka gibi verdiği teklifi kabul etmiyoruz. Biz sadece emeğimizin, alın terimizin karşılığını istiyoruz. Büyük bir aile olduğumuzu herkese göstermek için meydanlardayız ve sonuna kadar da mücadele edeceğiz" dedi.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.

"GMİS yönetimi madenciyi bilgilendirdi" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "14.07.2021" tarihinde "EKONOMİ" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "EKONOMİ" haberleri kategorisinde yer alan GMİS yönetimi madenciyi bilgilendirdi başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Seyyanen zam gündemde
Seyyanen zam gündemde
2027 yılından itibaren artacak
2027 yılından itibaren artacak
Ödemeyen yola çıkamayacak
Ödemeyen yola çıkamayacak
Altın ve gümüşte sert düşüş! Gram altın 6 bin 338 TL'ye geriledi
Altın ve gümüşte sert düşüş! Gram altın 6 bin 338 TL'ye geriledi
Son Haberler
Gazeteciler Saymaz ve Ağırel’e 14 yıl hapis istemi
Gazeteciler Saymaz ve Ağırel’e 14 yıl hapis istemi
Deniz Baysal'ın oynadığı reklam filminde
Deniz Baysal'ın oynadığı reklam filminde "sütyen" krizi
15 Kasım’da başlayacak
15 Kasım’da başlayacak
YENİ Parti Grup Başkanvekili Günaydın, Bursa’da konuştu; ‘Bunların hesabı sorulacak’
YENİ Parti Grup Başkanvekili Günaydın, Bursa’da konuştu; ‘Bunların...
Seçim sonrası ilk yorumlar dikkat çekti
Seçim sonrası ilk yorumlar dikkat çekti
Sağlık çalışanları toplu sözleşme taleplerini dile getirdi
Sağlık çalışanları toplu sözleşme taleplerini dile getirdi

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.