• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
04:00
Japonya'da 6.9 büyüklüğünde deprem
03:30
Torba yasa teklifi yasalaştı!
02:57
Beyoğlu'nda bodrum katında duvar çöktü; 5 katlı bina tahliye edildi
02:36
Çuvala koyulan köpeği, hayvansever kadın kurtardı
01:52
Kayseri'de 4 katlı binada yangın; 4 kişi dumandan etkilendi
01:36
Kayseri'de firari 3 hükümlü yakalandı
01:23
Kayseri'de 21 yıl hapis cezasıyla aranan firari hükümlü yakalandı
01:09
Silivri'de ambulansa yol vermeyen sürücü kamerada
00:32
Kars'ta yüzlerce kişi ağıtlar yakıp, sine vurarak Kerbela şehitlerini andı
00:20
Soluk borusuna mama kaçan 2,5 yaşındaki bebek, hastanede öldü
00:08
Adana'da evde çıkan yangında 1 kişi dumandan etkilendi
00:03
Esenyurt'ta çarpışan otomobil ve motosiklet alev alev yandı: 2 yaralı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Giovanni Guidetti, A Milli Takım'dan ayrılmasıyla ilgili AA'ya konuştu
Spor
Yayınlanma: 17 Ekim 2023 - 11:02

Giovanni Guidetti, A Milli Takım'dan ayrılmasıyla ilgili AA'ya konuştu

VakıfBank'ı çalıştıran A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın eski başantrenörü Guidetti: - "(A Milli Takım'daki görevinden ayrılması) Bu, benim kararım değildi. Ayrıldığım için üzgünüm diyemem. Çünkü ben başına gelen olaylar konusunda üzülen bir insan değilim. Bazen sinirli biri olabiliyorum ancak üzgün olmuyorum" - "Biz milli takımdayken Melissa Vargas olmadan Avrupa şampiyonalarında ikinci ya da üçüncü olduk. Vargas gibi oyunu değiştirebilecek ve 40 sayı atacak kapasitede bir oyuncu sisteme eklendiğinde böyle şampiyonlukların gelmesini açıkçası tahmin ediyordum" - "Gizem'i (Örge) hala çok seviyorum. Çok iyi bir libero ama Türkiye'de onun kadar iyi başka liberolar da var. Simge Aköz ve Ayça Aykaç gibi"

Spor
17 Ekim 2023 - 11:02
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ERCAN ÇAKAR / EMRE DOĞAN - VakıfBank Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Giovanni Guidetti, A Milli Takım'dan ayrılık süreciyle ilgili, "Ayrıldığım için üzgünüm diyemem. Çünkü ben başıma gelen olaylar konusunda üzülen bir insan değilim. Bazen sinirli biri olabiliyorum ancak üzgün olmuyorum." dedi.

İtalyan başantrenör, AA'ya yaptığı açıklamada, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın başında çok mutlu bir dönem geçirdiğini dile getirdi.

Guidetti, 2017-2022 yıllarında görev yaptığı A Milli Takım'dan ayrılık süreciyle ilgili, "Bu, benim kararım değildi. Hatta Melissa Vargas aramıza katılacağı için heyecanlanıyordum. A Milli Takım'da çok güzel 6 yıl geçirdim. Her anımdan çok mutlu oldum. Milli takımı, dünya sıralamasında gerilerden ilk 3'e çıkardık. Oynadığımız hemen hemen her turnuvada madalya kazandık." ifadelerini kullandı.

Görevinden kendi isteğiyle ayrılmadığına vurgu yapan 51 yaşındaki çalıştırıcı, "Ayrıldığım için üzgünüm diyemem. Çünkü ben başıma gelen olaylar konusunda üzülen bir insan değilim. Kabul edip, devam ederim. Bazen sinirli biri olabiliyorum ancak üzgün olmuyorum. Milli takım ile kötü ayrılmadık. Türkiye'deki görevimden ayrıldıktan hemen sonra da Sırbistan'dan teklif aldım. Bir harika takımdan diğerine geçtiğim için de kendimi şanslı hissettim." diye konuştu.


- "A Milli Takım'ın bunu başarmasını bekliyordum"

Giovanni Guidetti, 2023 FIVB Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonası'nda kupayı müzesine götürüp, olimpiyat kotası alan A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın elde ettiği başarılarla gurur duyduğunu dile getirdi.

Ay-yıldızlı takımın kazandığı şampiyonluklara çok sevindiğini aktaran İtalyan başantrenör, sözlerine şöyle devam etti.

"Çok mutluyum, çok gurur duydum. Bu yolculuğun bir kısmında benim de emeğim var. Dürüst olmak gerekirse milli takımın bunu başarmasını bekliyordum. Biz milli takımdayken Melissa Vargas olmadan Avrupa şampiyonalarında ikinci ya da üçüncü olduk. Vargas gibi oyunu değiştirebilecek ve 40 sayı atacak kapasitede bir oyuncu sisteme eklendiğinde böyle şampiyonlukların gelmesini açıkçası tahmin ediyordum."

Guidetti, "Sizin döneminizde Vargas olsaydı, milli takımdaki göreviniz hala devam ediyor muydu?" şeklindeki soruya, "Bunu kimse bilemez ama Vargas'ı nereye koyarsanız koyun başarılı olacağını biliyordum." şeklinde konuştu.


- "Gizem'i hala çok seviyorum"

İtalyan çalıştırıcı, başantrenörlük yaptığı dönemde A Milli Takım'a çağırmadığı Gizem Örge hakkındaki soruyu da yanıtladı.

Milli liberonun 2023 FIVB Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonası'nda sergilediği başarılı performansının hatırlatılması üzerine İtalyan çalıştırıcı, "Gizem Örge ile oldukça güzel hatıralarım var. Kübra (Akman) ile birlikte Bursa'dan VakıfBank'a ilk geldiğinde çok küçük bir çocuktu. Kendisini çok geliştirdi ve VakıfBank'a çok şey kattı. Onunla çok önemli kupalar kazandık. Gizem'i hala çok seviyorum. Çok iyi bir libero. Ancak Türkiye'de onun kadar iyi başka liberolar da var. Simge Aköz ve Ayça Aykaç gibi. Simge, milli takım için inanılmaz işler yapıyor. Ayça da VakıfBank'ta tüm şampiyonlukları yaşadı." şeklinde görüş belirtti.


-"Türk voleybolunda bambaşka dünyalar söz konusu"

Giovanni Guidetti, son 15 yılda Türk voleybolunun büyük bir ilerleme sağladığını dile getirdi.

Kendisi ve yaptıkları hakkında konuşmayı sevmediğini anlatan İtalyan başantrenör, şunları kaydetti:

"Benim hakkımda konuşan çok fazla insan var. 15 yıl önce VakıfBank'a geldiğimde beni salonumuza götürdüler. Çok güzel bir okul salonu gördüm. Nerede antrenman yapacağımızı sordum. 'Burası senin salonun.' dediler. Öylece kaldım. O salonda köşe oyuncularının atak yapabilmesi için gerekli boşluk bile yoktu. O salondan çıktık ve şimdi neredeyiz? O salonda çalışırken, çok büyük bir adım attık. Türk voleybol tarihinin en büyük kupasını ilk biz getirdik. Ardından diğer takımlar da güzel adımlar attı. Milli takım da güzel adımları doğru bir şekilde takip ederek gelişti. Türk voleybolunda 15 yıl öncesi ile bugünü kıyaslarsak, bambaşka dünyalar söz konusu. 15 sene önce Türkiye'ye ilk geldiğimde, bir yerlere gittiğimde içeriye girmeme dahi izin vermedikleri anlar oluyordu. Şu an ise sokakta yürürken bile insanlar benimle ilişki kuruyor, bana çok büyük ilgi gösteriyorlar. Bu bile 15 yıldaki gelişimi bizlere çok daha rahat anlatabilir."

Türk voleybolunun gelişiminde oyuncuların rolünün çok büyük olduğunu vurgulayan Guidetti, "Kendimi çok az şey yapmış biri olarak nitelendiriyorum. Asıl kahramanlar oyuncular. Gözde (Kırdar) hayatımda gördüğüm en büyük kaptan. Türk voleybolcuları için en büyük örnek. Bu jenerasyon Gözde gibi oyunculardan çok fazla şeyler öğrendi." değerlendirmesinde bulundu.


- "İlgi ya da değer, benim arayış içinde olduğum bir şey değil"

Guidetti, Türkiye'de gerekli değeri gördüğünü düşünüp düşünmediğine yönelik soruyu şöyle yanıtladı:

"İlgi ya da değer, benim arayış içinde olduğum bir şey değil. Her şeyi tutkuyla yapıyorum. Eşim ve kızım ile restorana yemeğe gittik. Yan masadan bir hanımefendi masamıza gelip bana teşekkür etti. Bu, çok hoş bir şey. Normal bir yemekte birisinin gelip size Türk voleybolu için yaptıklarınızdan dolayı teşekkür etmesi onur verici bir şey. Gördüğüm ilgiden elbette mutluyum. İstanbul'un dışına da çıkıyorum. 'Yarının Sultanları' projesi kapsamında dezavantajlı bölgeleri ziyaret ediyorum. Onlara bir şeyler öğretmeye çalışıyorum. Onlar bana daha çok şey öğretiyor. Onlara buradan bir şeyler götürüyorum ama daha fazlasıyla dönüyorum."

A Milli Takım Başantrenörü Daniele Santarelli ile ilişkilerinin çok iyi olduğunu belirten Guidetti, "Göreve başlamadan ben ona Türk Milli Takımı hakkında, o da bana Sırbistan için bazı önerilerde bulundu. Bazı zamanlar konuşup, tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Çok iyi işlere imza atıyor. Başarılı olduğu için çok mutluyum." ifadelerini kullandı.


- "Kurduğumuz kadrodan oldukça memnunum"

İtalyan başantrenör, VakıfBank olarak bu sezon iddialı bir kadro oluşturduklarını anlatarak, "Takımımı seviyorum. Kurduğumuz kadrodan oldukça memnunum. Kadromuz birbirini tamamlayabilecek parçalardan oluşuyor. Belki hiçbir oyuncumuz bir maçta çıkıp 40 sayı alamayacak ama her birinden 10-15 sayılık katkılar bekleyeceğiz. Bu sezon daha farklı bir voleybol oynayacağız. Voleybolda başarıya giden tek bir yol yoktur ve bu sezon farklı yollardan başarıya ulaşmaya çalışacağız." şeklinde görüş belirtti.

Sarı-siyahlı takımla yeni başarılar kazanmak istediğini aktaran Guidetti, "VakıfBank'ta felsefemizi anlatan, 'En iyi manzarayı seyretmek için dağın zirvesine çıkmak' diye bir sözümüz var. Bu yolculuk her zaman için anlamlıdır. Güzel olan yolculuktur. Elbette kazanmak çok güzel. Kazanmak bağımlılık yaratır ve her zaman kazanmak istersiniz. Kazandıkça daha fazlasını yapmak için motive olursunuz." diye konuştu.


- "Egonu burada her şeyini verdi"

Giovanni Guidetti, dünyaca ünlü İtalyan oyuncu Paola Egonu'nun VakıfBank kariyerinin sadece bir sezon sürmesine değindi.

Voleybolda bazı şeyleri anlayamayabileceğiniz dönemler olabildiğine dikkati çeken Guidetti, "Transfer zamanlaması da bunlardan biri. Karşılıklı olarak erken bir zamanda karar vermemiz gerekiyordu. Egonu burada her şeyini verdi. Ayrılık kararını aldıktan sonra da elinden geleni yaptı. O bizi sevdi, biz de onu sevdik. Harika bir finalle (CEV Şampiyonlar Ligi) bize veda etti. Hala onunla görüşüyoruz. Egonu'ya kucak açmaya her zaman hazırız." diyerek sözlerini tamamladı.



AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Türkiye Baja Şampiyonası'nın 3'üncü ayağı Bolu'da başlıyor
Türkiye Baja Şampiyonası'nın 3'üncü ayağı Bolu'da başlıyor
Dirk Kuyt, Fenerbahçe'ye yardımcı antrenör olarak geri döndü
Dirk Kuyt, Fenerbahçe'ye yardımcı antrenör olarak geri döndü
Filenin Efeleri, VNL'de Çin'i 3-0 yendi
Filenin Efeleri, VNL'de Çin'i 3-0 yendi
Tarsus'ta köyler arası futbol turnuvasında maç sonu kavgası
Tarsus'ta köyler arası futbol turnuvasında maç sonu kavgası
Son Haberler
Japonya'da 6.9 büyüklüğünde deprem
Japonya'da 6.9 büyüklüğünde deprem
Trump'tan zirve öncesi Türkiye'ye F-35 mesajı!
Trump'tan zirve öncesi Türkiye'ye F-35 mesajı!
Torba yasa teklifi yasalaştı!
Torba yasa teklifi yasalaştı!
Bursa’da büyük çiftlik yangını
Bursa’da büyük çiftlik yangını
Beyoğlu'nda bodrum katında duvar çöktü; 5 katlı bina tahliye edildi
Beyoğlu'nda bodrum katında duvar çöktü; 5 katlı bina tahliye...
Amasya'da zabıtadan işyerlerine denetim
Amasya'da zabıtadan işyerlerine denetim

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.