• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
00:11
Diyarbakır'da iki kardeşin bıçaklı kavgası: 1 ölü
00:04
Vali Gül, Fatih'te 'Bir Milletin Zafer Günleri' etkinliğine katıldı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Gençler projelerini Tuzla Belediyesi Teknoloji Merkezi'nde geliştiriyor
Teknoloji
Yayınlanma: 02 Şubat 2022 - 10:58
Güncelleme: 02 Şubat 2022 - 11:04

Gençler projelerini Tuzla Belediyesi Teknoloji Merkezi'nde geliştiriyor

Gençler projelerini Tuzla Belediyesi Teknoloji Merkezi'nde geliştiriyor, başlıklı haberin detayında; Tuzla Belediyesi, KOSGEB işbirliğinde bir Teknoloji Merkezini (TEKMER) hayata geçirdi. Türkiye'nin en fonksiyonel parkı olan Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Merkezi içerisinde açılış için gün sayan Teknoloji Merkezi (TEKMER) ilk öğrencilerini ağırladı. Galatasaray Üniversitesi IEEE Kulübü tarafından düzenlenen ve 48 saat süren "Global Game Jam" etkinliği Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın destekleri ile Teknoloji Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Teknoloji
02 Şubat 2022 - 10:58
Güncelleme: 02 Şubat 2022 - 11:04
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Gençler projelerini Tuzla Belediyesi Teknoloji Merkezi'nde geliştiriyor

Tuzla Belediyesi, KOSGEB işbirliğinde Teknoloji Merkezini (TEKMER) kurdu. Açılışına sayılı günler kala Teknoloji Merkezi ilk misafirlerini ağırlayarak özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Galatasaray Üniversitesi IEEE Kulübü tarafından düzenlenen ve 48 saat süren "Global Game Jam" etkinliği Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın destekleri ile Teknoloji Merkezi'nde gerçekleştirildi. Düzenlenen etkinliğe oyun geliştirmeye meraklı, yazılım, tasarım, sanat, hikâye anlatıcılığı, müzik gibi alanlardaki yeteneklerini bir esere dönüştürmeye istekli herkes davet edildi. Etkinliğe katılan tüm öğrencilerin temel ihtiyaçları Tuzla Belediyesi tarafından karşılandı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı tarafından hayata geçirilen Teknoloji Merkezi'nde fikri olan öğrencilerin, risk sermayesi olan yatırımcı ile buluşturulması hedefleniyor.

"Burası bizim için ilham verici oldu"

Galatasaray Üniversitesi IEEE Kulübü Sadık Efe Sarıtunalı," Bugün burada bir Game Jam düzenledik. Bunu düzenlemek için iki aydır çabalıyorduk. Şu anda Tuzla Belediyesi bizlere sahip çıktı. Bu alanı bizlere verdiler. Hatta bu alan daha hazır değilmiş, bizler için hızlandırdılar. Masaları sabitlediler. Şelale Park çok güzel bir alan. Doğanın içinde olması bizim için ilham verici oldu. Bizim amacımız, takımlarımızın oyunlar üretmesi. Biz de bunu organize ettik. Burası çok ilham verici oldu bizim için" dedi.

"Etkinliği düzenlememiz için sağlam bir internet alt yapısına ihtiyacımız vardı"

Programa katılan Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Dora Şayan," Bugün Game Jam için burada bulunuyoruz. Buradaki amacımız, oyun tasarımı, yazılım ve müzik alanları ile uğraşan insanları bir araya getirip hep birlikte hem eğlenerek hem de bildiğimiz bilgileri birbirimize aktararak güzel bir proje çıkarmaktı. Bu alanda Tuzla Belediyesi'nden sponsorluk amaçlı destek istedik. Çünkü bu etkinliğin gerçekleşmesi için sağlam bir internet alt yapısına ihtiyacımız vardı. Bunun dışında 48 saatlik etkinliğin gerçekleşmesi için uygun bir mekan lazımdı. Tuzla Belediyesi de sağ olsun bizlere destek verdi" dedi.




"Gençler projelerini Tuzla Belediyesi Teknoloji Merkezi'nde geliştiriyor" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "02.02.2022" tarihinde "BİLİM VE TEKNOLOJİ" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "BİLİM VE TEKNOLOJİ" haberleri kategorisinde yer alan Gençler projelerini Tuzla Belediyesi Teknoloji Merkezi'nde geliştiriyor başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
FPV Drone İzleme Yarışması'nın finalinde 20 takım mücadele edecek
FPV Drone İzleme Yarışması'nın finalinde 20 takım mücadele edecek
TEKNOFEST'te Savaşan İHA Yarışması'nın finali Siirt'te yapılacak
TEKNOFEST'te Savaşan İHA Yarışması'nın finali Siirt'te yapılacak
ASELSAN Çocuk Şenliği Ordu'da çocuklarla buluşuyor
ASELSAN Çocuk Şenliği Ordu'da çocuklarla buluşuyor
TEKNOFEST Mavi Vatan-2026 devam ediyor
TEKNOFEST Mavi Vatan-2026 devam ediyor
Son Haberler
Diyarbakır'da iki kardeşin bıçaklı kavgası: 1 ölü
Diyarbakır'da iki kardeşin bıçaklı kavgası: 1 ölü
Vali Gül, Fatih'te 'Bir Milletin Zafer Günleri' etkinliğine katıldı
Vali Gül, Fatih'te 'Bir Milletin Zafer Günleri' etkinliğine...
Eşinin silahından çıkan kurşunlarla hayatını kaybetti
Eşinin silahından çıkan kurşunlarla hayatını kaybetti
Fenerbahçe Devler Ligi’nde
Fenerbahçe Devler Ligi’nde
Nusaybin'de iş yerine silahlı saldırı
Nusaybin'de iş yerine silahlı saldırı
TBF'den Alperen Şengün'e tebrik
TBF'den Alperen Şengün'e tebrik

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.