• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
01:16
Fatih'te binanın çatısındaki baz istasyonunda çıkan yangın söndürüldü
01:13
Eskişehir'de komşu iki aile arasında kavga: 1'i polis 11 yaralı
00:51
Tekirdağ'da devrilen TIR'ın sürücüsü öldü
00:48
Gençlik ve Spor Bakanlığı 550 personel alımı yapacak
00:16
Bakan Gürlek'ten yasallaşan 12'nci Yargı Paketi ile ilgili açıklama
00:09
Baraj gölünde boğulan Arda'nın cansız bedenine ulaşıldı
00:09
12'inci Yargı Paketi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Genç tasarımcıların imzasını taşıyan yıl sonu defilesi gerçekleştirildi
Eğitim
Yayınlanma: 07 Temmuz 2026 - 09:28
Güncelleme: 07 Temmuz 2026 - 09:28

Genç tasarımcıların imzasını taşıyan yıl sonu defilesi gerçekleştirildi

Ece ÇAM- Hadican EROL/ İSTANBUL, (DHA)- YEDİTEPE Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri, bir yıl boyunca üzerinde çalıştıkları özgün koleksiyonlarını, düzenlenen 'Yıl Sonu Defilesi' ile moda dünyasının temsilcileri ve sanatseverlerin beğenisine sundu

Eğitim
07 Temmuz 2026 - 09:28
Güncelleme: 07 Temmuz 2026 - 09:28
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Genç tasarımcıların imzasını taşıyan yıl sonu defilesi gerçekleştirildi
YEDİTEPE Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri, bir yıl boyunca üzerinde çalıştıkları özgün koleksiyonlarını, düzenlenen 'Yıl Sonu Defilesi' ile moda dünyasının temsilcileri ve sanatseverlerin beğenisine sundu. Dr. Müşerref Zeytinoğlu koordinasyonunda hazırlanan defilede, öğrencilerin bireysel tasarım anlayışlarını yansıtan koleksiyondaki 164 parça yoğun ilgi gördü.

Yeditepe Üniversitesi'nin Ataşehir'deki 26 Ağustos Yerleşimi'nde düzenlenen defileye moda sektörü temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı. Defilede sergilenen koleksiyonlarda geleneksel tekniklerle deneysel yaklaşımlar bir araya getirilirken farklı silüetler, özgün kalıp uygulamaları, doku çalışmaları ve çeşitli materyaller kullanıldı. Her koleksiyonun öğrencilerin teknik bilgi ve tasarım becerilerinin yanı sıra araştırma süreçlerini, konsept geliştirme çalışmalarını ve tasarım yaklaşımlarını da yansıttığı belirtildi.

Öğrenciler, yıl boyunca baskı alanında Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Kami Emirhan'dan, dokuma alanında Prof. Şahin Yağan'dan, giysi alanında ise Öğr. Gör. Moda Tasarımcısı Burçe Bekrek'ten danışmanlık alarak diploma projelerini gerçekleştirdi.

'DEFİLEDE 164 KIYAFET SERGİLENDİ'

Yeditepe Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Başkanı Dr. Müşerref Zeytinoğlu, defilenin öğrencilerin bir yıl boyunca yürüttüğü yoğun araştırma, üretim ve tasarım sürecinin sahneye taşınmış hali olduğunu belirterek "Yıl sonu defilesinde gördüğümüz koleksiyonlar, dört yıllık eğitimin sonunda ortaya çıkan nihai tasarımlardan çok, öğrencilerimizin araştırma, sorgulama ve yaratıcı düşünme süreçlerinin birer yansıması. Moda eğitimi, yalnızca estetik giysiler üretmeyi değil; dünyayı gözlemleyen, eleştirel düşünebilen ve bunu tasarım aracılığıyla ifade edebilen bireyler yetiştirmeyi amaçlar. Bu nedenle her koleksiyon, öğrencisinin özgün tasarım yaklaşımını, kültürel referanslarını ve tasarım diliyle kurduğu ilişkiyi görünür kılan bağımsız bir anlatı. Bugün podyumda yalnızca koleksiyonlar değil, kendi tasarım kimliklerini oluşturmaya başlamış genç tasarımcıların dünyaya söyleyecek ilk sözleri yer alıyor. Defilede baskı, dokuma ve giysi olmak üzere üç ana disiplinden toplam 164 kıyafet sergileniyor" diye konuştu.

'ÖĞRENCİLERİMİZ KENDİLERİNİ SEKTÖRE TANITMA FIRSATI BULDU'

Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü 4'üncü sınıf Giysi Tasarımı diploma projesini yürüten Öğr. Gör. Burçe Bekrek de "Bugün aslında yalnızca bir defile değil, genç tasarımcılarımızın dört yıllık eğitimleri boyunca geliştirdikleri tasarım düşüncesinin, araştırma kültürünün ve yaratıcı üretim süreçlerinin görünür hale geldiği bir süreci izliyoruz. Özellikle son sınıfta iki dönem boyunca öğrencilerimiz yalnızca giysi tasarlamadı; kapsamlı görsel araştırmalar yürüttü, kültürel ve sanatsal referanslar üzerinden kavramsal çerçeveler geliştirdi, malzeme ve teknik olanakları sorguladı ve kendi tasarım dillerini oluşturdu. Bugün podyumda gördüğümüz her koleksiyon, bu entelektüel ve yaratıcı yolculuğun somut bir çıktısıdır. Aynı zamanda bu defile, öğrencilerimizin profesyonel moda dünyasıyla ilk kez bu ölçekte buluştuğu ve tasarım yaklaşımlarını sektörle paylaşma fırsatı yakaladığı önemli bir platform niteliği taşıyor" dedi.

'AYLAR SÜREN EMEĞİMİZİ BUGÜN SERGİLİYORUZ'

Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Aleyna Güven ise şunları söyledi:

"Bugün podyumda sergilenen her tasarım, aylar süren araştırma, deneme ve üretim sürecinin bir sonucu. Bölümümüzde giysi, baskı ve dokuma olmak üzere farklı tasarım disiplinleri bulunuyor. Her birimiz seçtiğimiz alanda kendi araştırma sürecimizi ve tasarım yaklaşımımızı geliştirerek projelerimizi hayata geçirdik. Ben de giysi tasarımı alanında hazırladığım koleksiyonumu ilk kez izleyiciyle buluşturmanın heyecanını yaşıyorum" ifadelerini kullandı.


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı Özat: Sendika yöneticilerinin maaşını kamuoyu bilmeli
Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı Özat: Sendika yöneticilerinin maaşını kamuoyu bilmeli
15 Temmuz'un hafızası, 'İrade Bizim, Zafer Bizim' dergisinde
15 Temmuz'un hafızası, 'İrade Bizim, Zafer Bizim' dergisinde
TÜBİTAK Fen Lisesi, 90 öğrenci kabul edecek
TÜBİTAK Fen Lisesi, 90 öğrenci kabul edecek
İstinye Üniversitesi CERN-CMS Deneyine kabul edildiğini duyurdu
İstinye Üniversitesi CERN-CMS Deneyine kabul edildiğini duyurdu
Son Haberler
Fatih'te binanın çatısındaki baz istasyonunda çıkan yangın söndürüldü
Fatih'te binanın çatısındaki baz istasyonunda çıkan yangın...
Eskişehir'de komşu iki aile arasında kavga: 1'i polis 11 yaralı
Eskişehir'de komşu iki aile arasında kavga: 1'i polis 11 yaralı
Tekirdağ'da devrilen TIR'ın sürücüsü öldü
Tekirdağ'da devrilen TIR'ın sürücüsü öldü
Gençlik ve Spor Bakanlığı 550 personel alımı yapacak
Gençlik ve Spor Bakanlığı 550 personel alımı yapacak
Bakan Gürlek'ten yasallaşan 12'nci Yargı Paketi ile ilgili açıklama
Bakan Gürlek'ten yasallaşan 12'nci Yargı Paketi ile ilgili...
'Koruyucu maddeler bağırsak ve karaciğer sağlığını etkiliyor'
'Koruyucu maddeler bağırsak ve karaciğer sağlığını etkiliyor'

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.