• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
09:45
Bursa’da birçok bölgede elektrikler kesilecek!
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Genç kaz yetiştirici kardeşlerin örnek olacak başarısı
Haberler
Yayınlanma: 13 Kasım 2021 - 09:59
Güncelleme: 13 Kasım 2021 - 10:05

Genç kaz yetiştirici kardeşlerin örnek olacak başarısı

Eskişehir'de kaz yetiştiriciliği yapan 23 yaşındaki Abdulkadir Göroğlu, kardeşiyle birlikte 160 anaçla kurduğu çiftlikte, yaklaşık bin kaza gözü gibi bakarak satış yapacakları kış aylarına hazırlanıyor.

Haberler
13 Kasım 2021 - 09:59
Güncelleme: 13 Kasım 2021 - 10:05
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Genç kaz yetiştirici kardeşlerin örnek olacak başarısı
Eskişehir’de kaz yetiştiriciliği yapan 23 yaşındaki Abdulkadir Göroğlu, kardeşiyle birlikte 160 anaçla kurduğu çiftlikte, yaklaşık bin kaza gözü gibi bakarak satış yapacakları kış aylarına hazırlanıyor.
Eskişehir’in kırsal Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşayan Abdulkadir Göroğlu, kardeşiyle birlikte bir süre önce kaz yetiştiriciliği yapmaya başladı. Üretime ilk olarak 160 kazla başlayan Göroğlu kardeşler, zaman içerisinde işleri büyüterek bu sayısı bine ulaştırdı. Her gün beslenmeleri için çayıra çıkardıkları kazlarla tek tek ilgilenen Abdulkadir Göroğlu, kazların sayısının bini bulmasından dolayı farklı gruplara ayırdıklarını belirtti. Kaz etinin genellikle kış aylarında tüketildiğini ifade eden Göroğlu, yaşadıkları bölgedeki kaz talebini ciddi oranda karşıladıklarını da vurguladı.

“İşletmemizde ilk olarak 160 civarında anaç kazla başladık”
Ülke genelinde kaz üretiminin yaygın olmadığını söyleyen Abdulkadir Göroğlu, “Bu işe daha çok kardeşim merak sarmıştı. Biz de çevreden duyduğumuzda internetten biraz araştırdık ve bu işi yapmaya karar verdik. İşletmemizde ilk olarak 160 civarında anaç kazla başladık. Şu anda yavrularla birlikte bin civarında kazımız oldu. Kaz, üretim açısından maalesef pek bilinen bir hayvan değil. Daha çok doğu taraflarında tutuluyor ancak ülke geneline yayılmış değil. Henüz değeri bilinmiyor” dedi.

“Diğer kanatlı türlerine göre hastalıklara daha dayanıklı bir hayvan”
Kazların satış süreci ve fiyatları hakkında konuşan Göroğlu, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
“Kaz etinin kolesterol seviyesi çok düşük. Avrupa ve Arap ülkelerinde Türkiye’den çok daha fazla talep görüyor. Ülkemizde de yanılmıyorsam 2-3 tane kooperatifi var. Eğer istediğimiz fiyatları alırsak o kuruluşlara satmayı planlıyoruz. Kaz etinin kilosu 60 lira civarındaydı ve bu sene de 80 lira civarları düşünülüyor. Hayvan tane fiyatı da yaklaşık 200-300 liraya denk geliyor. Biz de bu sene başladık, henüz birinci senemiz. İnşallah beklediğimiz verimi alırsak devam etmeyi düşünüyoruz. Şu anda nereye satacağımız belli değil, bir pazar arayışımız var. Getiriden memnunuz ancak ne yazık ki yem fiyatları biraz yüksek. Bu sebeple kaz bakmak isteyenlerin kesinlikle bir mera ve yaylaya ihtiyacı var. Diğer hayvanlara göre bakımı daha kolay. Diğer kanatlı türlerine göre hastalıklara daha dayanıklı bir hayvan. Büyükbaş ve küçükbaş ile karşılaştırdığınızda ise daha çabuk doyuyor.”

“Her mevsim yenilebilecek bir hayvan”
Kaz etinin her mevsim tüketilebileceğini ifade eden Göroğlu, “Şu anda ülkemizde bu hayvanın kışın yeneceği konusunda bir tutum var. Her mevsim yenilebilecek bir hayvan. ‘Kar düştükten sonra kazın tadı gelir’ diye bir düşünce var. Vatandaşlardan istek geliyor, ama önümüzdeki aylarda kazlarımızı satacağız” şeklinde konuştu.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
AK Parti'den Fatma Betül Sayan için olay çağrı
AK Parti'den Fatma Betül Sayan için olay çağrı
Anayasa Mahkemesi’nden Canan Karatay kararı
Anayasa Mahkemesi’nden Canan Karatay kararı
Fon sepetinde kimler var açıklayın!
Fon sepetinde kimler var açıklayın!
'Vatandaşı aç bırakıp kendiniz yediniz'
'Vatandaşı aç bırakıp kendiniz yediniz'
Son Haberler
2027 yılından itibaren artacak
2027 yılından itibaren artacak
Ödemeyen yola çıkamayacak
Ödemeyen yola çıkamayacak
Öyle bir fotoğraf çekti ki...
Öyle bir fotoğraf çekti ki...
İran’dan ABD’deki seçim sonuçlarına ilk yanıt
İran’dan ABD’deki seçim sonuçlarına ilk yanıt
Bursa’da birçok bölgede elektrikler kesilecek!
Bursa’da birçok bölgede elektrikler kesilecek!
Öğretim üyesi Karaman'a ikincilik ödülü
Öğretim üyesi Karaman'a ikincilik ödülü

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.