• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
06:16
Avcılar'da asfalt kamyonu virajı alamayarak alt geçit yoluna düştü: 1 yaralı
01:16
Antalya Serik'te orman yangını: Evler ve seralar yandı
00:22
Kayseri'de bıçaklı kavga: 1 yaralı
00:13
Göztepe'nin file bekçisi Luka Gugeshashvili: Bugün yaptığınız şey taraftarlık değildir
00:05
Antalya'da eczacılara 'yeşil reçeteli ilaç' operasyonu; 7 tutuklama
00:02
Esenler'de bir evde 1'i çocuk 3 kişiyi silahla ağır yaralayan şüpheli yakalandı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. 'Gelin Tanış Olalım Yunus Emre'den Esintiler' Paneli düzenlendi
Yaşam
Yayınlanma: 25 Ekim 2021 - 21:25
Güncelleme: 25 Ekim 2021 - 21:31

'Gelin Tanış Olalım Yunus Emre'den Esintiler' Paneli düzenlendi

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları kapsamında düzenlenen Gelin Tanış Olalım Yunus Emre' den Esintiler Paneli, Tarım ve Köy İşleri Eski Bakanı ve Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü ve Vali Yaşar Karadeniz'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Yaşam
25 Ekim 2021 - 21:25
Güncelleme: 25 Ekim 2021 - 21:31
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
'Gelin Tanış Olalım Yunus Emre'den Esintiler' Paneli düzenlendi
Anadolu Mektebi Yazar Okumaları kapsamında düzenlenen Gelin Tanış Olalım Yunus Emre’ den Esintiler Paneli, Tarım ve Köy İşleri Eski Bakanı ve Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü ve Vali Yaşar Karadeniz’in katılımıyla gerçekleştirildi.
Yunus Emre Millet Çarşısında düzenlenen, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan panelin açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici gerçekleştirdi. Anadolu Mektebi tanıtım videosunun izlenmesinin ardından panelde, 5 öğrenci konuşmalarını gerçekleştirdi.
Panelde konuşan Vali Yaşar Karadeniz, Anadolu Mektebi’nin Manisa’da program yapmasından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Birçok okuma kampanyasının yapıldığını ifade den Vali Karadeniz, “Birçok yerde çalışmalar yapılıyor ama şunu samimiyetle, içtenlikle söylüyorum, Anadolu Mektebinin yaptığı faaliyet hepsinden nitelik olarak ayrılıyor. Kampanyayı düzenledik, bir kitap okuduk, iki kitap okuduk defteri kapattık değil, Anadolu Mektebi her yıl veya belirli aralıklarla yeni yazarları ana başlık konusu haline getiriyor ve bu yazarlarla ilgili her türlü araştırmayı gençlerimize yapma imkânı sunuyor. Onların yazılı eserlerini okuma imkânı sunuyor. Onları panelde gördüğümüz gibi bilgiyi sunacak duruma getiriyor. Çalışmaları süreklilik arz ediyor, sonuç odaklı oluyor. Bu anlamda bize sadece okuma kampanyalarında değil, yaptığımız başka işlerde de örnek olması gereken bir nitelik taşıyor” dedi.
Anadolu Mektebi’nin yürüttüğü faaliyetin gençlere büyük katkı sağladığını da belirten Vali Karadeniz, “Bir defa gençlerimizin köklerimize inmesini sağlıyor. Bu önemli bir konu çünkü biz köklerimizi bileceğiz, köklerimizden besleneceğiz ki ülke olarak gelişme, ilerleme iddiasında bulunalım. Bir ağacın kökleri ne kadar sağlam olursa veya o köklerden ne kadar iyi beslenirse o ağaç gelişir. Kökü sağlam ama ağaç iyi beslenemiyorsa o ağaç yeterli gelişmez. Bizim de kökümüz çok şükür kültürel anlamda çok sağlamdır. Belki de dünyada eşsiz bir kültüre sahip milletiz. Yeter ki biz bunun kıymetini bilelim” dedi.
Tarım ve Köy İşleri Eski Bakanı ve Anadolu Mektebim Yönetim Kurulu Başkanı Sami Güçlü de yaptığı konuşmada, yaptıkları işin arkasında önemli bir emeğin olduğunu söyledi. Bu dönemde okumaya yönelmenin önemli olduğunun altını çizen Güçlü, “Buradaki arkadaşlarımız 2020’nin Temmuz Ayında Yunus Emre’yi okumaya başladılar. Bu okumalarda 13 kitap, 5 makale seçildi. Yapılan çalışmalarla Yunus anlaşılır hale geliyor. Yunus Emre ve Mevlana’yı Anadolu Mektebi’nin yazarları arasına dahil ettik” diye konuştu.

Başkan Çerçi Türkçedeki yozlaşmaya dikkat çekti
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi yaptığı konuşmada Türkçe’deki yozlaşmaya dikkat çekti. Başkan Çerçi burada yaptığı konuşmada, “Yunus Emre’nin dile, şiire, mantığa nasıl hükmettiğini görebiliyoruz. Yunus Emre Millet Çarşısı’nı açtık. Yunus Emre Kültür Parkı içerisinde İrfan Meclisi’ni açtık. Ayrıca Osmanlı Müzesi içerisinde Yunus Emre köşesi var. Bizim eğitim ve her alanda dilimize giren yabancı sözcüklerden kurtulmamız lazım. Yavrularımızı sosyal bilimlerde edebiyatlarımızda kültür ve sanat alanında felsefede ve birçok alanda yetiştirmemiz gerekiyor. Pandemiden sonra öğrencilerimiz ile Yunus Emre okumalarına başlayacağız. Gelecek nesillerimiz için her daim çalışacağız” dedi.
Program sonunda panelist 5 öğrenciye Tarım ve Köy İşleri Eski Bakanı ve Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü ve Vali Yaşar Karadeniz ve protokol üyeleri tarafından ‘Katılım Belgesi’ verildi.

Sami Güçlü’den Vali Karadeniz’e ziyaret
Tarım ve Köy İşleri Eski Bakanı ve Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Vali Yaşar Karadeniz’e ziyarette bulundu.
Anadolu Mektebi Yazar Okumaları ‘Gelin Tanış Olalım Yunus Emre’ den Esintiler’ Paneline katılmak üzere Manisa’da bulunan Tarım ve Köy İşleri Eski Bakanı ve Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici ile birlikte Vali Yaşar Karadeniz’e nezaket ziyaretinde bulundu.
Vali Yaşar Karadeniz, Tarım ve Köy İşleri Eski Bakanı ve Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü’ye nazik ziyareti sebebiyle teşekkür etti.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kahvenin kalbe faydası demlenme şeklinde gizli
Kahvenin kalbe faydası demlenme şeklinde gizli
Araştırma ortaya koydu! Kadınlar erkeklerden fazla uyuyor
Araştırma ortaya koydu! Kadınlar erkeklerden fazla uyuyor
İşte dünyanın en yaşlı kardeşleri!
İşte dünyanın en yaşlı kardeşleri!
Yazın bitkileri sulamak için en doğru saat açıklandı! Meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz...
Yazın bitkileri sulamak için en doğru saat açıklandı! Meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz...
Son Haberler
Avcılar'da asfalt kamyonu virajı alamayarak alt geçit yoluna düştü: 1 yaralı
Avcılar'da asfalt kamyonu virajı alamayarak alt geçit yoluna düştü:...
Antalya Serik'te orman yangını: Evler ve seralar yandı
Antalya Serik'te orman yangını: Evler ve seralar yandı
Kayseri'de bıçaklı kavga: 1 yaralı
Kayseri'de bıçaklı kavga: 1 yaralı
Göztepe'nin file bekçisi Luka Gugeshashvili: Bugün yaptığınız şey taraftarlık değildir
Göztepe'nin file bekçisi Luka Gugeshashvili: Bugün yaptığınız...
Antalya'da eczacılara 'yeşil reçeteli ilaç' operasyonu; 7 tutuklama
Antalya'da eczacılara 'yeşil reçeteli ilaç' operasyonu;...
Son 24 saatte korona virüsten 232 kişi hayatını kaybetti
Son 24 saatte korona virüsten 232 kişi hayatını kaybetti

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.