• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
07:36
Haluk Levent tutuklandı
06:44
Boru döşeme gemisi 'Castorone' İstanbul Boğazı'ndan geçiyor -1
04:28
Marmaris'te '15 Temmuz' anma etkinliği
04:19
Çanakkale'de dereye yuvarlanan cip sürücüsü hayatını kaybetti
04:16
Bodrum'da '15 Temmuz' anma etkinliği
03:23
Bakan Çiftçi: Bütün güvenlik birimlerimizle devletimizin güvenliği, milletimizin huzuru için teyakkuzdayız
03:06
15 Temmuz'un 10'uncu yılında İstanbul'daki camilerde sela okundu
02:20
Bursa'da yaban domuzu sürücü şehir merkezine indi
01:23
Denizli'de 15 Temmuz Hafıza Merkezi açıldı
01:14
Saraçhane'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı düzenlendi
01:08
Dünya Kupası’nda finalin adı belli oldu
00:53
Malatya'da otobüs bakım onarım atölyesinde yangın
00:51
Samsun'da 15 Temmuz anısına yürüyüş ve anma programı
00:32
Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde 15 Temmuz anma programı
00:29
Pamukkale ve Hierapolis, 15 Temmuz'un 10'uncu yılında kırmızı-beyaz renklerle aydınlatıldı
00:27
Kayseri'de 15 Temmuz etkinliklerinde dev Türk bayrağı açıldı
00:18
İletişim Başkanı Duran: 15 Temmuz 10. yıl aktiviteleri bütün coşkusuyla devam etti
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Gazze'deki solcu direniş lideri: "İsrail, Hamas'ı DEAŞ'a benzeterek katliamlarını meşrulaştırmaya çalışıyor"
Haberler
Yayınlanma: 26 Ekim 2023 - 11:00

Gazze'deki solcu direniş lideri: "İsrail, Hamas'ı DEAŞ'a benzeterek katliamlarını meşrulaştırmaya çalışıyor"

Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi Siyasi Büro Üyesi Talal Ebu Zarife: - "Gazze Şeridi'ni yöneten Hamas, son yıllarda aşırılıkçı gruplarla çatıştı ve onların Gazze'de var olmasına fırsat vermedi" - "İşgalci İsrail'in, Gazze'deki Filistinlilerin kanını dökmesini ve soykırım yapmasını meşrulaştırmak için DEAŞ yaftalaması kullanılmamalı" - "İşgalci, saldırganlığı ve katliamlarıyla Hamas, El Fetih veya İslami Cihad ayrımı yapmıyor, hedef alınan Hamas değil, Filistin halkıdır"

Haberler
26 Ekim 2023 - 11:00
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
MUHAMMED MACİD - Filistin'de faaliyet gösteren sol görüşlü Filistin Demokrat Halk Kurtuluş Cephesi Siyasi Büro Üyesi Talal Ebu Zarife, İsrail'in Hamas'ı "terör örgütü DEAŞ" gibi yaftalamasındaki amacının, Gazze Şeridi'nde, "halkın kanını dökerek yaptığı soykırımı meşrulaştırmak" olduğunu söyledi.

Ebu Zarife, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hamas'ın aşırılık yanlısı olmadığını belirterek, "Gazze Şeridi'ni yöneten Hamas, son yıllarda aşırılıkçı gruplarla çatıştı ve onların Gazze'de var olmasına fırsat vermedi." dedi.

İsrail'in uluslararası kanunları çiğnediğini vurgulayan Ebu Zarife, "Filistin direnişinin DEAŞ'a benzetilmesi ve şeytanlaştırılmasıyla ilgili hiçbir söylem doğru değildir. Hamas'ın yaptığı, topraklara el koyan, evleri yıkan ve kutsallara saygısızlık eden İsrail işgaline karşı koyan Filistin halkının çabalarının bir parçasıdır." diye konuştu.

- "İsrail'in soykırım yapmasını meşrulaştırmak için DEAŞ yaftası kullanılmamalı"

Hamas'ı DEAŞ'a benzetme girişimlerine ilişkin Ebu Zarife, "İsrail, Hamas'ı DEAŞ'a benzeterek katliamlarını meşrulaştırmaya çalışıyor. İşgalci İsrail'in, Gazze'deki Filistinlilerin kanını dökmesini ve soykırım yapmasını meşrulaştırmak için DEAŞ yaftalaması kullanılmamalı." ifadelerini kullandı.

Ebu Zarife, Gazze'de Hamas'ın diğer Filistinli direniş gruplarıyla ilişkisine değinerek, "Tüm silahlı eylemleri, işgale karşı koyma şeklimizi ve araçlarımızı belirleyen Filistin Direniş Grupları Ortak Operasyon Odası aracılığıyla ulusal bir çerçeve içinde yönetiyoruz." diye konuştu.

Direnişin işleyişine ilişkin Ebu Zarife, "Hiçbir Filistinli oluşumun tek başına ulusal mutabakata aykırı veya Filistin davasının çıkarlarına zarar veren adımlar atmasına izin verilmez." dedi.

- "Hedef alınan Hamas değil, Filistin halkıdır"

Ebu Zarife, İsrail'in saldırılarının yalnızca Hamas'a yönelik olmadığını vurgulayarak, "Şu ana kadar çok şehit verdik, çok kişi yaralandı. Nüfustan kaydı silinen aileler var. İşgalci İsrail saldırganlığı ve katliamlarıyla Hamas, El Fetih veya İslami Cihad ayrımı yapmıyor, hedef alınan Hamas değil, Filistin halkıdır." şeklinde konuştu.

Gazze'de yaşananlara dikkati çeken Ebu Zarife, "Gazze'de yapılan şey uluslararası hukuka ve uluslararası insancıl hukuka aykırı olan soykırım ve toplu katliamdır." değerlendirmesinde bulundu.

- "ABD'nin İsrail'e siyasi ve hukuki koruma sağlama hakkı yok"

Ebu Zarife, ABD'nin İsrail'e yönelik desteğine ilişkin, "Gazze'ye yönelik saldırılarını devam ettirmesi için ABD'nin İsrail'e siyasi ve hukuki koruma sağlamaya hakkı yoktur." ifadesini kullandı.

Talal Ebu Zarife, "Filistin halkına yönelik saldırı ve katliamların derhal durdurulması" çağrısı yaptı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hamas'ı DEAŞ'e terör örgütüne benzeten ifadeler kullanmıştı.

- Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi, "Aksa Tufanı"na katıldı

Marksist görüşe sahip Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi, 1969 yılında George Habaş'ın liderliğindeki Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nden ayrılan Nayif Havatime tarafından kuruldu.

Filistin'de 1970 ve 1980'de siyasette önemli bir rol oynayan cephe, çeşitli askeri operasyonlar da düzenledi.

Sovyetler Birliği'nin çöküşünün ardından 90'lı yıllarda cephenin etkisi azaldı.

Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesinin askeri kanadı Ulusal Direniş Tugayları Şehit Ömer el-Kasım Güçleri de el-Kassam Tugaylarının öncülüğündeki "Aksa Tufanı Operasyonuna" katıldı.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Haluk Levent tutuklandı
Haluk Levent tutuklandı
Boru döşeme gemisi 'Castorone' İstanbul Boğazı'ndan geçiyor -1
Boru döşeme gemisi 'Castorone' İstanbul Boğazı'ndan geçiyor -1
Marmaris'te '15 Temmuz' anma etkinliği
Marmaris'te '15 Temmuz' anma etkinliği
Çanakkale'de dereye yuvarlanan cip sürücüsü hayatını kaybetti
Çanakkale'de dereye yuvarlanan cip sürücüsü hayatını kaybetti
Son Haberler
Haluk Levent tutuklandı
Haluk Levent tutuklandı
Boru döşeme gemisi 'Castorone' İstanbul Boğazı'ndan geçiyor -1
Boru döşeme gemisi 'Castorone' İstanbul Boğazı'ndan geçiyor...
Marmaris'te '15 Temmuz' anma etkinliği
Marmaris'te '15 Temmuz' anma etkinliği
Çanakkale'de dereye yuvarlanan cip sürücüsü hayatını kaybetti
Çanakkale'de dereye yuvarlanan cip sürücüsü hayatını kaybetti
Bodrum'da '15 Temmuz' anma etkinliği
Bodrum'da '15 Temmuz' anma etkinliği
Sahte avukat cinsel içerikli fotoğrafa uzlaştırma talebiyle 72 bin 600 TL dolandırdı
Sahte avukat cinsel içerikli fotoğrafa uzlaştırma talebiyle 72 bin 600 TL dolandırdı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.