• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
03:26
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yeni düzenleme
02:57
Osmaniye'de elektrikli bisiklet ile otomobilin çapışması kamerada; 1 yaralı
02:55
Kapüşonlu şüpheli evin önüne benzin döküp ateşe verdi
02:55
Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
02:16
Park halindeki araca çarpıp devrilen otomobilin sürücüsü kaza yerinden kaçtı
00:26
TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri de içeren kanun teklifi kabul edildi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. Fransa'nın 2015 Paris saldırılarının davası Çarşamba günü başlayacak
Dünya
Yayınlanma: 06 Eylül 2021 - 15:48
Güncelleme: 06 Eylül 2021 - 15:54

Fransa'nın 2015 Paris saldırılarının davası Çarşamba günü başlayacak

Fransa'nın 2015 Paris saldırılarının davası Çarşamba günü başlayacak, başlıklı haberin detayında; Fransa'da 13 Kasım 2015 terör saldırılarının olağanüstü davası bin 800 tanık, 300'den fazla avukat, 141 gazetecinin katılımıyla Çarşamba günü başkent Paris'te başlayacak.

Dünya
06 Eylül 2021 - 15:48
Güncelleme: 06 Eylül 2021 - 15:54
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Fransa’nın başkenti Paris’te özel bir ağır ceza mahkemesinde 13 Kasım 2015’teki terör saldırılarıyla ilgili olarak 8 Eylül Çarşamba günün dava başlayacak. Fransa Stadyumu, Bataclan Tiyatrosu ve çeşitli teraslarda eş zamanlı düzenlenen saldırılarda 132 kişi hayatını kaybetmiş, 350’den fazla kişi yaralanmıştı. Fransa’nın en ölümcül saldırısı olarak tarihe geçen olayların dava süreci olağanüstü şekilde gerçekleşecek.

9 ay süren davada 20 sanık yargılanacak

13 Kasım saldırılarına ilişkin soruşturma 4 buçuk yıl sürdü ve 9 terörle mücadele yargıcı davada görevlendirildi. Soruşturma dosyasının 542 ciltte bir milyondan fazla sayfanın yer aldığı bildirildi.

Davada saldırıyı gerçekleştiren komando timinin tek yaşayan üyesi Salah Abdeslam ile birlikte 2’si serbest, 11’i tutuklu, 6’sı aranan toplam 20 sanık yargılanacak. Tarihi davada, Eski Cumhurbaşkanı François Hollande ve dönemin İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ifade verecek. Fransa tarihinde ilk kez bir Cumhurbaşkanı bir terör davasında tanıklık yapacak.

Davaya yaklaşık bin 800 tanık, 300 avukat ve 141 gazetecinin yanı sıra kamuoyu da katılacak. Davanın kapsamı, sanıkların ve tanıkların sayısı göz önüne alınarak, duruşmaların yaklaşık 9 ay sürmesi planladı. Duruşmanın 25 Mayıs 2022’de bitececeği tahmin ediliyor.

Özel olarak bir mahkeme salonu inşa edildi

Herkesi ağırlayacak büyük kapasitede bir yer bulmanın zor olması nedeniyle, Ile de la Cite’de bulunan Paris’in eski adliye binasında, yeni bir salon inşa edildi. 45 metre uzunluğunda ve 15 metre genişliğindeki "Büyük dava" isimli salon, 550 koltuk kapasitesine sahip. Bin ila bin 200 kişilik kapasitesi olan Temyiz Mahkemesi’nin yaklaşık 15 odası ise duruşmaları canlı izleyebilmek için kullanılacak.

Olağanüstü güvenlik önlemleri

Dava süreci boyunca olağanüstü güvenlik önlemleri alınacağı bildirildi. Mahkeme günlerinde adliye çevresinde arama noktaları ile çevre girişinde arama noktaları oluşturulacak. Binanın çevresinde bulunan Boulevard du Palais, Quai des Orfvres ve Quai de l’Horloge sokaklarında trafik yasaklanırken yayaların da Quai des Orfvres sokağına girmesi yasaklanacak. Ek olarak çevreden geçen otobüslerin güzergahları da değiştirilecek.

Dava kayıt altında alınacak

Ulusal Terörle Mücadele Savcılığı’nın talebi üzerine dava Ulusal Arşivler için kayıt altına alınacak. Fransa’da, kamuya açık oturumların herhangi bir görsel veya ses kaydı normalde yasak. Ancak 1985 tarihli bir yasa, eğer dava "tarihi adalet arşivlerinin oluşturulması için ilgi çekiciyse" bu kuralın dışına çıkmayı mümkün kılıyor.

Ulusal Arşivlerde saklanacak olan bu görüntüler dava bittikten sonra araştırmacılar tarafından izlenilebilecek ancak görüntülerin yayılması ancak 50 yıl içinde mümkün olacak.

Psikolojik destek

Mağdurlara ve yakınlarına psikolojik destek sağlanacağı bildirildi. Mahkemede 12 profesyonelden oluşan bir ekip bulunacak ve mahkemeye gelemeyenler için telefon hattı kurulacak.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.



"Fransa’nın 2015 Paris saldırılarının davası Çarşamba günü başlayacak" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "06.09.2021" tarihinde "DÜNYA" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "DÜNYA" haberleri kategorisinde yer alan Fransa’nın 2015 Paris saldırılarının davası Çarşamba günü başlayacak başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus: Hantavirüs salgını sona erdi
DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus: Hantavirüs salgını sona erdi
Trump'tan 'NATO' açıklaması
Trump'tan 'NATO' açıklaması
Suriye'nin başkenti Şam'da patlama meydana geldi
Suriye'nin başkenti Şam'da patlama meydana geldi
Bakan Bolat, Hollandalı mevkidaşı Sjoerdsma ile 'Türkiye-Hollanda İş Forumu'nun açılışını gerçekleştirdi
Bakan Bolat, Hollandalı mevkidaşı Sjoerdsma ile 'Türkiye-Hollanda İş Forumu'nun açılışını gerçekleştirdi
Son Haberler
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yeni düzenleme
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yeni düzenleme
Osmaniye'de elektrikli bisiklet ile otomobilin çapışması kamerada; 1 yaralı
Osmaniye'de elektrikli bisiklet ile otomobilin çapışması kamerada;...
Kapüşonlu şüpheli evin önüne benzin döküp ateşe verdi
Kapüşonlu şüpheli evin önüne benzin döküp ateşe verdi
Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
Park halindeki araca çarpıp devrilen otomobilin sürücüsü kaza yerinden kaçtı
Park halindeki araca çarpıp devrilen otomobilin sürücüsü kaza yerinden...
Yeşim Salkım, babasını son yolculuğuna uğurladı
Yeşim Salkım, babasını son yolculuğuna uğurladı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.