• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
03:21
Antalya'da hortum can aldı: 4 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi yaralandı
01:09
MHP'li Murat Saral'ı katleden zanlı Bursa'da yakalandı
01:06
Sözcü Genel Yayın Yönetmeni gözaltına alındı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Fransa, İsrail'in öldürdüğü Dışişleri mensubu için İsrail makamlarından açıklama bekliyor
Haberler
Yayınlanma: 19 Aralık 2023 - 16:56

Fransa, İsrail'in öldürdüğü Dışişleri mensubu için İsrail makamlarından açıklama bekliyor

İsrail ordusu, Gazze'ye saldırısında ölen Fransız Dışişleri Bakanlığı mensubunun durumunu inceleyeceklerini ancak Fransa yönetiminden kendilerine bilgi gelmediğini açıklarken, Fransa Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in bombardımanı sonucu hayatını kaybeden Dışişleri mensubu için İsrail makamlarından "bir an önce" açıklama beklediklerini bildirdi

Haberler
19 Aralık 2023 - 16:56
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İsrail ordusu, Gazze'ye saldırısında ölen Fransız Dışişleri Bakanlığı mensubunun durumunu inceleyeceklerini ancak Fransa yönetiminden kendilerine bilgi gelmediğini açıklarken, Fransa Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in bombardımanı sonucu hayatını kaybeden Dışişleri mensubu için İsrail makamlarından "bir an önce" açıklama beklediklerini bildirdi.

Fransa Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Refah kentine düzenlediği saldırılar sonucu öldürülen Dışişleri mensubuna ilişkin, Bakanlığa yöneltilen bir soru üzerine, İsrail yönetiminden "trajedinin koşullarıyla ilgili bir an önce açıklama beklediklerini" duyurdu.

Bakanlığın 16 Aralık’ta Dışişleri mensubunun öldüğünü duyurduğu açıklamasında, mensubun hayatını kaybetmesine yol açan bombardımanın gerçekleştirildiği koşullara ilişkin "en kısa sürede" İsrail makamlarından yanıt beklediklerini bildirmişti.

Bakanlık, bu konuda İsrailli yetkililerden bir yanıt alıp almadıklarına ilişkin soruya karşılık, Dışişleri Bakanı Catherine Colonna'nın hafta sonu gerçekleştirdiği Tel Aviv temasları sırasında, İsrailli mevkidaşı Eli Cohen'den "bir kez daha bu trajediye ışık tutulmasını” istediğini belirterek "İsrail yetkilileriyle bu konuda sürekli temas halindeyiz ve kendilerinden bu trajedinin koşullarıyla ilgili bir an önce açıklama bekliyoruz." yanıtını verdi.

Açıklamada, Fransa'nın çok sayıda sivilin yanı sıra Fransız Dışişleri mensubunun ölümüne neden olan konuta yönelik bombalamayı bir kez daha kınadığı ifade edildi.

Fransa'nın kalıcı bir ateşkese kapı aralaması beklenen "acil ve kalıcı insani ateşkes" çağrısını yinelediği belirtildi.

- İsrail ordusu, Gazze'de öldürdüğü Fransız Dışişleri mensubunun bilgilerini bekliyor

İsrail ordusu, AA muhabirinin Gazze Şeridi’nde İsrail saldırısı sonucu ölen Fransa Dışişleri Bakanlığı mensubuna ilişkin yazılı sorusunu yanıtlamıştı.

Fransa Dışişleri Bakanlığı mensubunun, Refah bölgesindeki saldırılar sırasında öldürüldüğünü doğrulayan İsrail ordusu, saldırıların "uluslararası hukuka uygun olarak" gerçekleştirildiğini savunmuştu.

Ordu Sözcülüğü tarafından yazılı olarak verilen yanıtta, şu ifadeler kaydedilmişti:

"Ordu, şu anda olayı incelemek için yeterli ayrıntıları almadı. Dışişleri Bakanlığı, Fransız yetkililerden söz konusu çalışanın kimliğine ilişkin ayrıntılı bilgi talep etti. Ek ayrıntılar alındıktan sonra ordu, olayın detaylarını inceleyecek."

- Fransa Dışişleri Bakanlığı, bir mensubunun İsrail saldırısında öldürüldüğünü duyurmuştu

Fransa Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 13 Aralık'ta İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde bir konutu vurması sonucu Bakanlık mensubunun ağır yaralandığı, birçok kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Daha sonra hayatını kaybettiği belirtilen Dışişleri mensubunun kimliğine ilişkin bilgi verilmeyen açıklamada, Fransa'nın, sivillerin yaşadığı bu konutun vurulmasını kınadığı ifade edilmişti.

Açıklamada, Fransa'nın, İsrail makamlarından en kısa sürede bu bombardımanın hangi koşullarda yapıldığını aydınlatmasını istediği kaydedilmişti.

Ulusal basın ve Fransız milletvekilleri, Gazze'de öldürülen Dışişleri mensubunun 20 yılı aşkın süredir Gazze Fransız Enstitüsünde çalışan "Ahmed Ebu Şemle" olduğunu duyurmuştu.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Antalya'da hortum can aldı: 4 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi yaralandı
Antalya'da hortum can aldı: 4 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi yaralandı
Sözcü Genel Yayın Yönetmeni gözaltına alındı
Sözcü Genel Yayın Yönetmeni gözaltına alındı
‘Türkiye’ye operasyon çekilemez’
‘Türkiye’ye operasyon çekilemez’
Deniz üzerine üçüncü havalimanı!
Deniz üzerine üçüncü havalimanı!
Son Haberler
Tıbbi müdahaleler öncesinde hasta onayı artık e-Nabız üzerinden de verilebilecek
Tıbbi müdahaleler öncesinde hasta onayı artık e-Nabız üzerinden...
Antalya'da hortum can aldı: 4 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi yaralandı
Antalya'da hortum can aldı: 4 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi yaralandı
2026 Ballon d'Or'un sahibi Harry Kane oldu
2026 Ballon d'Or'un sahibi Harry Kane oldu
Didem Soydan 20 dönüm arazi aldı!
Didem Soydan 20 dönüm arazi aldı!
MHP'li Murat Saral'ı katleden zanlı Bursa'da yakalandı
MHP'li Murat Saral'ı katleden zanlı Bursa'da yakalandı
İnegöl Belediyesi kışa hazır
İnegöl Belediyesi kışa hazır

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.