• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
13:15
Bursa’da elektrik kesintisi!
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Filistinli gruplardan 3'ü bugün Kahire'deki toplantıya katılmayacak
Haberler
Yayınlanma: 30 Temmuz 2023 - 00:40

Filistinli gruplardan 3'ü bugün Kahire'deki toplantıya katılmayacak

Filistinli gruplardan 3'ü, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın çağrısıyla bugün Mısır'ın başkenti Kahire'de genel sekreterler düzeyinde yapılacak toplantıya katılmayacağını açıkladı

Haberler
30 Temmuz 2023 - 00:40
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Filistinli gruplardan 3'ü, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın çağrısıyla bugün Mısır'ın başkenti Kahire'de genel sekreterler düzeyinde yapılacak toplantıya katılmayacağını açıkladı.

İslami Cihad Hareketi'nin ardından Filistin direniş gruplarından "Filistin Halk Kurtuluş Cephesi - Genel Komutanlık" ve "Halk Kurtuluş Savaşı Öncüleri (Saika)" de bugün Kahire'deki toplantıya katılmama gerekçelerine ilişkin açıklamada bulundu.

Saika yöneticilerinden Muhyiddin Ebu Dukka, AA muhabirine, Filistin yönetiminin Batı Şeria'daki siyasi tutukluları serbest bırakmaması nedeniyle Kahire'deki toplantıya katılmayacaklarını söyledi.

"Filistinli grupların katılmadığı bir Filistin diyaloğu makul bir şey değildir." diyen Ebu Dukka, Filistin yönetimiyle siyasi tutukluların serbest bırakılması için temasa geçildiğini ancak bunun gerçekleşmediğini kaydetti.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi - Genel Komutanlık yöneticilerinden Luey el-Karyuti de Filistin medyasına yaptığı açıklamada, siyasi tutuklular meselesi nedeniyle Kahire'deki toplantıya katılmayacaklarını belirtti.

- İslami Cihad Kahire'ye gitmeyeceğini açıklamıştı

İslami Cihad Hareketi yöneticilerinden Hızır Habib, "Filistin yönetiminin siyasi tutukluların serbest bırakılmasını kabul etmemesi" nedeniyle toplantıya katılmayacaklarını açıklamıştı.

Filistin yönetiminin, tutukluların serbest bırakılması talebini yanıtsız bıraktığı için yarınki toplantının başarısız olacağı değerlendirmesinde bulunan Habib,"Toplantının başarılı olması için tutukluların serbest bırakılarak olumlu bir atmosfer yaratılması gerekiyordu ama ne yazık ki bu gerçekleşmeyecek." ifadelerini kullanmıştı.

- Filistinli grupların tepkisine neden olan Cenin'deki gözaltılar

İsrail işgali altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Cenin Mülteci Kampı'nda bir grup, 17 Temmuz'da, Filistin güvenlik güçlerince gerçekleştirilen gözaltıların "siyasi" olduğunu öne sürerek protesto gösterisi düzenlemişti.

Cenin Valisi Ekrem Rucub da gözaltı operasyonlarının, İsrail'in Cenin'e yönelik saldırılarını fırsat bilerek Ceba kasabasındaki polis karakoluna saldıran ve merkezin bir bölümü ile polis aracını yakan bir grup "kanun kaçağına" yönelik yapıldığını kaydetmişti.

Rucub, "Olaya karışanlar, İslami Cihad ve Hamas da dahil olmak üzere çeşitli örgütlere mensup ve ilk gözaltına alınan kişi Fetih Hareketi'ndendi." ifadesini kullanmıştı.

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nahhale de 23 Temmuz'da, Batı Şeria'da Filistin yönetiminin idaresindeki cezaevlerinde tutulan mensupları serbest bırakılmadığı takdirde Kahire'de yapılacak toplantıya katılmayacağını duyurmuştu.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Özgür Özel hakkında yeni dosya hazırlığı
Özgür Özel hakkında yeni dosya hazırlığı
Bir kere affetti, iki kere boşandı
Bir kere affetti, iki kere boşandı
Bakın dolandırıcıların yöntemi nasıl işliyor…
Bakın dolandırıcıların yöntemi nasıl işliyor…
Define bulunursa yüzde 50'si arayıcının olacak!
Define bulunursa yüzde 50'si arayıcının olacak!
Son Haberler
Demirtaş Sakarya Kapalı Pazar Alanı Açılış İçin Gün Sayıyor
Demirtaş Sakarya Kapalı Pazar Alanı Açılış İçin Gün Sayıyor
Özgür Özel hakkında yeni dosya hazırlığı
Özgür Özel hakkında yeni dosya hazırlığı
Bir kere affetti, iki kere boşandı
Bir kere affetti, iki kere boşandı
Bakın dolandırıcıların yöntemi nasıl işliyor…
Bakın dolandırıcıların yöntemi nasıl işliyor…
Başkan Trump için kritik viraj
Başkan Trump için kritik viraj
Diyarbakır'da 3 otomobil ile 1 minibüs çarpıştı: 5 yaralı
Diyarbakır'da 3 otomobil ile 1 minibüs çarpıştı: 5 yaralı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.