• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
07:27
Edirne Sarayiçi'nde milli maç heyecanı
03:49
Park halindeki TIR'a arkadan çarpan otomobilin sürücüsü öldü
00:27
Bakan Güler, Kamerun Milli Günü resepsiyonuna katıldı
00:17
Edirne'deki tefecilik operasyonunda 6 tutuklama
00:13
4 yaşındaki oğlunu kucağına alıp 8'inci kattan atlayan anne öldü, çocuğu yaşam mücadelesi veriyor
00:04
Bakan Güler, Kamerun Milli Günü resepsiyonuna katıldı
00:00
Hatay'da ayrılma kararı alan nişanlısı ile babasını öldürdü
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Fenerbahçe-Kasımpaşa maçının ardından
Spor
Yayınlanma: 29 Ocak 2023 - 23:00

Fenerbahçe-Kasımpaşa maçının ardından

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus: - "Bizim takımımız maçın her anında gol atabileceğine inanıyor. Bu kısa süre içerisinde 1-0'lık sonucu 2-1'e çevirmeyi başardık. Sonra işler bizim için daha kolay oldu." - "(Jayden Oosterwolde transferi) Özellikle de bu yaşta olup hem de Fenerbahçe'nin teknik ve fiziksel ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir sol bek bulmak kolay olmadı bizim için. Ama bu oyuncuyu izledik. Ve onun yeteneklerine inandık." - "Arda Güler iyi bir futbol oynadı. Yavaş yavaş performansını yukarı çekiyor. Ben geldikten sonra ilk kez milli takıma seçildi. Daha önce almadığı kadar süre aldı. Bu şekilde gelişimi de devam edecek."

Spor
29 Ocak 2023 - 23:00
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında konuk ettiği Kasımpaşa'yı 5-1'lik skorla mağlup eden Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus, 1-0'lık sonucu 2-1'e çevirmeyi başardıktan sonra işlerin kendileri için daha kolay olduğunu söyledi.

Ülker Stadı'ndaki maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Portekizli teknik adam, ana hedefleri olan bir galibiyet elde ettiklerini, bugünkü ilk hedeflerinin 3 puan almak olduğunu belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Farklı bir galibiyet elde ettik. Maç içinde güçlü olduğumuz anlar vardı. Bazı anlarda çok iyi değildik. Ama bu doğal. Çünkü hiçbir takım 90 dakika boyunca performansını sürdüremez. Maç içinde düşüşler yaşanabilir. Maç içinde de skor anlamında yenik duruma düştük. Ama takım buna rağmen kimliğini ve öz güvenini kaybetmedi. Bizim takımımız maçın her anında gol atabileceğine inanıyor. Bu kısa süre içerisinde 1-0'lık sonucu 2-1'e çevirmeyi başardık. Sonra işler bizim için daha kolay oldu."


- "Transfer pazarında sol bek bulmak zor"

Fenerbahçe'nin yeni sol bek transferi Jayden Oosterwolde hakkında ne düşündüğü sorulan Jesus, transferin kolay olmadığına dikkati çekerek, "Çünkü aynı zamanda yabancı sayılmayacak statüde bir oyuncu arıyorduk. Zaten transfer pazarında sol bek bulmak zor. Özellikle de bu yaşta olup hem de Fenerbahçe'nin teknik ve fiziksel ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir sol bek bulmak kolay olmadı bizim için. Ama bu oyuncuyu izledik. Ve onun yeteneklerine inandık. Takıma katkı sağlayacağına inandık. Şimdi idmanlara başladığında yeteneklerini yakından tanıma fırsatımız olacak. Ama biz onun yeteneklerine inanıyoruz. Bizim de o pozisyonda bu tarz bir oyuncuya ihtiyacımız vardı. Takımımıza güç katacağını düşünüyoruz. Çünkü son maçlarda Lincoln Henrique oynuyordu fakat gerçek mevkisi orası değil. Takım için özveride bulunuyordu, defansif anlamda iyi işler de yapmıştı. Ama özellikle pozisyonu sol bek olan bir oyuncu arayışındaydık. Takıma güç katacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.


- "Bizler de rakiplerimizi daha iyi tanıyoruz"

Jorge Jesus, yeni transferlerle başka oyun planlarına mı geçeği sorusuna karşılık, "Rakipler artık bizi daha iyi tanıyorlar ki bu normal. Ama bizler de rakiplerimizi artık daha iyi tanıyoruz. Herhangi bir şey değiştirmiyor bu durum dolayısıyla. Fenerbahçe her zaman aynı şeyi oynamıyor zaten. Bizim farklı planlarımız var. Maç içinde pozisyon veya diziliş değişiklikleri yapabiliyoruz. Dolayısıyla bu durum rakiplerimize bir fayda sağlamıyor." görüşünü sundu.

Arda Güler'in performansıyla ilgili de konuşan Jesus, "Arda Güler bugün yeteneklerini sahada sergiledi, pas açılarını çok kolay bulabilen bir oyuncu. Bu özelliğini bugün sahada çok iyi kullandı. Mesela Emre Mor gibi topla süratli olan bir oyuncu değil. Onun özellikleri daha farklı. Bu özelliklerini de saha içinde iyi kullandı bugün. İyi bir futbol oynadı. Yavaş yavaş performansını yukarı çekiyor. Ben geldikten sonra ilk kez milli takıma seçildi. Daha önce almadığı kadar süre aldı. Bu şekilde gelişimi de devam edecek." dedi.

Arda Güler ve Zajc'ın ilk kez bir arada oynatıldığı sorusuna karşılık, "Hayır ilk kez değil" diye itiraz eden Jesus, "Çok oynamadılar bir arada" şeklindeki ifadeye karşılık, şu yanıtı verdi:

"Fenerbahçe'nin 23 oyuncusu var ve biz oynadığımız her maçtan önce bir strateji belirliyoruz. O maç özelinde bizim için hangi oyuncular en uygun olur, hangi oyuncular en çok bize fayda gösterir, bunları seçmeye çalışıyoruz. Bugün de Arda ve Miha Zacj'ın birlikte bize fayda sağlayacağını düşündük. Ümraniye maçından sonra 6 değişiklik yaptık ilk 11'de. Kafamızda sadece bir 11 yok, isimlerin bir önemi yok bizim için. Her maç bu isimler değişebilir. O maç bize en çok hangi oyuncular fayda sağlayacaksa bu tarz seçimler yapabiliriz."


- "Bugün aslında öyle olmadı"

Deneyimli teknik adam, "Dünya Kupası sonrası takımın ön alan pres gücünde eksilme olup olmadığı" sorusuna karşılık da, "Bugün aslında öyle olmadı. Önde baskılı oynadık. Neticede çok fazla gol bulduk. Bunu bazı maçlarda yapamıyorsunuz. Rakipler izin vermeyebiliyorlar ama strateji ve taktiğimizde herhangi bir değişiklik yok. Rakiplerin bize karşı nasıl önlem aldıklarıyla ilgisi var." dedi.


Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Edirne Sarayiçi'nde milli maç heyecanı
Edirne Sarayiçi'nde milli maç heyecanı
Fenerbahçe Beko 13. kez şampiyon!
Fenerbahçe Beko 13. kez şampiyon!
ARCA Çorum FK'da yeni dönem: Başkanlık görevini Savaş Balçık devraldı
ARCA Çorum FK'da yeni dönem: Başkanlık görevini Savaş Balçık devraldı
Antalyaspor A.Ş. Başkanı Ergün: Takımı Süper Lig'e çıkaracağımıza inancımız tamdır
Antalyaspor A.Ş. Başkanı Ergün: Takımı Süper Lig'e çıkaracağımıza inancımız tamdır
Son Haberler
Edirne Sarayiçi'nde milli maç heyecanı
Edirne Sarayiçi'nde milli maç heyecanı
Trump: Türkiye’ye gideceğim
Trump: Türkiye’ye gideceğim
Park halindeki TIR'a arkadan çarpan otomobilin sürücüsü öldü
Park halindeki TIR'a arkadan çarpan otomobilin sürücüsü öldü
Bakan Güler, Kamerun Milli Günü resepsiyonuna katıldı
Bakan Güler, Kamerun Milli Günü resepsiyonuna katıldı
Edirne'deki tefecilik operasyonunda 6 tutuklama
Edirne'deki tefecilik operasyonunda 6 tutuklama
Ambulans ile otomobil çarpıştı: 3'ü sağlık görevlisi 4 yaralı
Ambulans ile otomobil çarpıştı: 3'ü sağlık görevlisi 4 yaralı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.