• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
00:05
Ertan Aydın adli kontrolle serbest
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Fenerbahçe-Galatasaray maçının ardından
Spor
Yayınlanma: 24 Aralık 2023 - 22:20

Fenerbahçe-Galatasaray maçının ardından

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal: - "Rakibimiz kendini yere atarak bizim hızımızı kesme planı yapmış"

Spor
24 Aralık 2023 - 22:20
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Trendyol Süper Lig'in 18. haftasında sahasında Galatasaray'la golsüz berabere kalan Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal, Galatasaraylı futbolcuların kendilerini yere atarak hızlarını kesmeye çalıştıklarını söyledi.

Ülker Stadyumu'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kartal, derbiye iyi hazırlandıklarını belirtti.

İlk yarıya ofansif oyuncularla başladıklarını, erken bir golle öne geçerek maçı koparmak istediklerini vurgulayan Kartal, "Ama ilk devrede istediklerimiz olmadı. Müdahale edip oyunu dengeledik. Oyun üstünlüğü bizdeydi. Rakip takım oyuncuları kendilerini yere atıp zaman geçirerek hızımızı kesmeye çalıştılar. Maçın sonunda baktık, topun oyunda kalma süresi 43 dakika. Ligin ortalamasının altında. Hakemin oyunu devam ettirmesini beklerdik. Rakibimiz kendini yere atarak bizim hızımızı kesme planı yapmış." ifadelerini kullandı.


- "Boey'in atılması lazım, Torreira'nın atılması lazım"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un maçın ardından Icardi'nin pozisyonunun penaltı olduğunu söylemesine değinen İsmail Kartal, şöyle devam etti:

"Rakip takımın hocası penaltı verilmedi diyor. Biz baktık, penaltı yoktu. Ama rakip takımdan Boey atılması lazım, Torreira'nın atılması lazım, neden atılmadı? Bizim oyunculara kolay kartlar gösterilirken rakibe gösterilmedi. Kazanamadık, belki pozisyon bulamadık ama bulduğumuz pozisyonları da değerlendiremedik. Biz önümüze bakıyoruz. Lig uzun bir maraton. Bu akşam berabere kaldık. Kazanamıyorsan, kaybetmeyeceksin. Kazanmaya yakın olan taraf bizdik ama olmadı. Taraftarlara 3 puan vermek istiyorduk ama olmadı. İnşallah bundan sonraki maçlarda daha farklı olacak."

Ligde iki takımın da taktik maçına çıktığını, 29 Aralık'ta Suudi Arabistan'da oynanacak Süper Kupa Finali'nde durumun daha farklı olacağını dile getiren İsmail Kartal, kupada Fred'in de forma giyeceğinin altını çizerek "Fred bizim için çok önemli bir oyuncu. Oradaki maç tek maç olduğu için stratejimiz farklı olacak. Bugün de kazanmayı çok istedik." diye konuştu.


- "İkinci yarıda İsmail girince oyun üstünlüğünü aldık"

Galatasaray karşısına kazanmak için çıktıklarını sözlerine ekleyen Kartal, "Bugün 2 puan kaybettik mi, 1 puan aldık mı, bunu zaman gösterecek. Bazen kazanacağınız bir maçı kaybettiğiniz zaman daha kötü olur. İki takım da puanları paylaştı. Hala lideriz ve önümüze bakıyoruz." açıklamasını yaptı.

Fred'in yokluğunda 8 numara bölgesinde İrfan Can Kahveci'yi tercih etmesi hakkında da konuşan Kartal, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"İrfan Can Kahveci'nin 8 numara pozisyonunda olması, Fred'in yokluğunda benim tercihimdi. Kendisiyle de konuştum "Yapabilirim hocam." dedi. İlk yarıda erken bir golle maçı koparmak istemiştik ama orada biraz yumuşak kaldık. İkinci yarıda İsmail girince oyun üstünlüğünü aldık. Pozisyonlar da bulduk ama maç berabere bitti."

Galatasaray'a karşı ilk yarıda baskılı oyunu tercih etmediklerini de sözlerine ekleyen Kartal, özellikle Muslera'nın top tutan bir kaleci olduğunu, bu durumun da rakipte bir stoperi boşa çıkarabileceğini belirtti.

İkinci yarıda istedikleri oyunu sahaya yansıttıklarını ancak golü bulamadıklarını vurgulayan Kartal, maçı tek forvetle tamamlamaları hakkında ise, "Çift forvete dönmek için elinizdeki oyuncuların bazılarının, istediğiniz gibi sahada performans göstermemesiyle gerekir. Ama Szymanski, Dzeko gayet iyi performans gösterdi. King girdi oyuna. 5 tane hücumcu varken biraz sabrettik." ifadelerini kullandı.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bursaspor’a büyük fırsat doğdu!
Bursaspor’a büyük fırsat doğdu!
Dünyanın en ateşli derbileri belli oldu! Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin yeri çok şaşırttı
Dünyanın en ateşli derbileri belli oldu! Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin yeri çok şaşırttı
Başkan Enes Çelik’ten transfer mesajı; ‘Listemiz her zaman hazır ama…’
Başkan Enes Çelik’ten transfer mesajı; ‘Listemiz her zaman hazır ama…’
Şampiyonlar Ligi'nde 33 gollü gece
Şampiyonlar Ligi'nde 33 gollü gece
Son Haberler
Dünyanın en iyi üniversiteleri belli oldu! Türkiye'den 47 üniversite listede
Dünyanın en iyi üniversiteleri belli oldu! Türkiye'den 47 üniversite...
Özgür Özel’den 7 maddelik çözüm önerisi
Özgür Özel’den 7 maddelik çözüm önerisi
Cumhuriyet coşkusu Uludağ’ın zirvesinde yaşandı
Cumhuriyet coşkusu Uludağ’ın zirvesinde yaşandı
Bursa’nın ödüllü lezzeti vatandaşlara tattırıldı
Bursa’nın ödüllü lezzeti vatandaşlara tattırıldı
Şarkıcı Nev’e “zor” veda
Şarkıcı Nev’e “zor” veda
Artvin'de eğitime 'kar' engeli
Artvin'de eğitime 'kar' engeli

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.