• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
08:50
Zelenskiy, Trump ve Macron ile telefonda görüştü
08:45
Minibüs ile kamyon çarpıştı: 2 ölü, 3 yaralı
08:37
ABD ve İran, 14 maddelik mutabakat metnini elektronik olarak imzaladı
07:53
İstanbul'da DEAŞ operasyonu: 14 gözaltı
07:33
İstanbul'da uyuşturucu operasyonu: 4 şüpheli yakalandı
02:12
Bursa'da otomobil dere yatağına uçtu: 1 yaralı
02:06
Kaza yerine gelen anne, yaralı oğlunun elini tutarak moral verdi
01:33
Niğde'de zincirleme kaza: 10 yaralı
01:19
Mersin'de üst aramasında polislerin 'kötü muamelesi' iddiasına soruşturma
01:15
Ticari araç takla attı: 2 yaralı
01:15
Gaziosmanpaşa'da gecekondu alev alev yandı
01:08
TBMM Genel Kurulu'nda, emniyet teşkilatına ilişkin düzenlemeleri de içeren teklifin ilk 6 maddesi kabul edildi
01:03
Gaziosmanpaşa'da motosikletli şüphelinin silahlı saldırısında yaralandı; iş yerine sığındı
00:33
Kağıthane'de yıkım sırasında yanındaki binalar hasar gördü; 2 bina tahliye edildi
00:08
AKINCI TİHA, BOZOK Lazer Güdümlü Mühimmat atış testini başarıyla tamamladı
00:03
Motosikletle hafif ticari aracın çarpıştığı kaza kamerada: 1 yaralı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Fatih Sultan Mehmet'in ders gördüğü medrese Çocuk Üniversitesi oldu. Yeni Selçuk Bayraktar'lar buradan yetişecek
Eğitim
Yayınlanma: 27 Ocak 2023 - 11:12
Güncelleme: 27 Ocak 2023 - 11:14

Fatih Sultan Mehmet'in ders gördüğü medrese Çocuk Üniversitesi oldu. Yeni Selçuk Bayraktar'lar buradan yetişecek

Bursalı çocukların artık ücretsiz yararlandıkları bir üniversitesi var. İstanbul'un Fatihi Sultan Mehmet Han'ın eğitim gördüğü atıl durumdaki 6 asırlık Molla Yegan Medresesi Çocuk Üniversitesi'ne dönüştürülüp ilk derslerine başladı. Yıldırım Belediyesi'nin hayata geçirdiği Yıldırım Külliyesi'nin yanındaki Molla Yegan Medresesi'nde uzay ve dünya atölyelerinin yanı sıra, matematik, sanat, hayal tasarım, biyoloji, kimya, elektrik,

Eğitim
27 Ocak 2023 - 11:12
Güncelleme: 27 Ocak 2023 - 11:14
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bursalı çocukların artık ücretsiz yararlandıkları bir üniversitesi var. İstanbul'un Fatihi Sultan Mehmet Han'ın eğitim gördüğü atıl durumdaki 6 asırlık Molla Yegan Medresesi Çocuk Üniversitesi'ne dönüştürülüp ilk derslerine başladı. Yıldırım Belediyesi'nin hayata geçirdiği Yıldırım Külliyesi'nin yanındaki Molla Yegan Medresesi'nde uzay ve dünya atölyelerinin yanı sıra, matematik, sanat, hayal tasarım, biyoloji, kimya, elektrik, yenilenebilir enerji, bilişim ve robotik kodlama atölyeleri bütün çocukların hayallerine kapı aralayacak. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Türkiye yüzyılını inşa edecek çocuklarımızı, yeni Selçuk Bayraktar'ları burada yetiştireceğiz" diye konuştu.

Fatih Sultan Mehmet'in hocalarından Molla Yegan'ın ders verdiği ve karşılıklı iki bloktaki 12 oda ve bir ders alanından oluşan medrese 2 bin 407 metrekarelik alandan oluşuyor. Derslerin başladığı Molla Yegân Çocuk Üniversitesi, çocukların cıvıl cıvıl sesleriyle yankılanıyor. Yıldırım Belediye tarafından çocukların hizmetine sunulan eğitim alanında uzay ve dünya atölyesi, Es-Sufi'nin gök küresi ve Piri Reis'in haritası, matematik, sanat, hayal tasarım, biyoloji, kimya, elektrik ve yenilenebilir enerji, bilişim ve robotik kodlama atölyeleri, oyuncak kütüphanesi ve anne-çocuk etkinlik mutfağı yer alacak. Çocuklarla birlikte deneyler yapan, onların heyecanına ortak olan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Burası, uzun yıllar boş kalmış veya farklı çalışmalarla kullanılmıştı. Molla Yegan Medresesi'ni aslına uygun restore etmekle kalmayıp, işlevsel olarak da özüne uygun bir ilim yuvası haline dönüştürüyoruz. Molla Yegân Çocuk Üniversitesi'nde bilimsel ve sanatsal atölyelerin yanında çocukların eğlenceli vakit geçireceği sergi alanları ve etkinlik atölyeleri de olacak. Burada çocuklarımızın bilimi severek yetişmesi, onların ufuklarını açacak faaliyetler ile gelişimine katkı sağlayacağız. İnşallah Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdğan'ın önderliğinde de Türkiye yüzyılını inşa edecek çocuklarımızı bilimsel ve sanat açısından hayallerine yön verebilecekleri okul haline dönüştürdük" dedi.

Molla Yegân Çocuk Ünirvesitesi'nde çocukların birçok çalışmayı öğreneceğini belirten Yılmaz, "Artık Türkiye'de gençlerin bir Selçuk Bayraktar gibi rol modeli var. Onun önderliğinde havacılık ile ilgili çok ciddi gelişmeler yaşıyoruz. Çocukların çok dikkatini çekiyor. Bizde çocuklarımızı uzay ve havacılıkla tanıştırıp onlara deneyimleme imkanı sunacağız. Ayrıca sanat atölyelerinde çocuklar el becerilerini de geliştirmiş olacak. Robotik kodlama atölyesinde çocuklara geleceğin mesleklerinden olan yazılımcılık eğitimini vermiş olacağız. Çocuklarımızın aileleriyle yapacağı mutfak atölyesinde ise geleceğin gastronomi uzmanlarını da yetiştiriceğiz" diye konuştu.

Molla Yegân Çocuk Üniversitesi Bursa'nın her noktasından kolaylıkla ulaşılabilecek noktada olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, "Gökdere İstasyonu'na yürüme mesafesesindedir. Önceliğimiz burada 6 ile 12 yaş arasındaki çocuklarımızı eğitmektir. Yıldırım'daki tüm okullarımızdan buraya çocuklarımızı taşıyarak onlara burada deneyimleme imkanı sunacağız. Günlük 120 öğrenciyi ağırlayacağız. Bu şekilde hafta içerisinde 384 öğrenci, okul turlarında ise, 440 öğrenci istifade edecek. Bir haftada toplam bin 240 öğrenciyi misafir edeceğiz" şeklinde konuştu.

İlk defa böyle bir yere geldiğini belirten minik üniversiteliler ise, "İçeri girdiğimde çok heyecanlandım. Çok hoşuma gitti. İçeri girdiğimde uzay gemisini gördüm. Uzayda yemek yendiğini de öğrendim. Ispanakta yiyebiliyorlarmış. Eğer gitme şansım olursa uzaya da gitmek isterim. Uzay ile ilgili her şeyi öğrendik" dedi.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Mesleki eğitimin geleceği için sektör ve eğitim dünyası bir araya geldi
Mesleki eğitimin geleceği için sektör ve eğitim dünyası bir araya geldi
YÖK Başkanı Özvar: 77 üniversitenin 79 kampüsü, Spor Dostu Kampüs ünvanını aldı
YÖK Başkanı Özvar: 77 üniversitenin 79 kampüsü, Spor Dostu Kampüs ünvanını aldı
Genç İHH'nın yaz okullarına başvurular başladı
Genç İHH'nın yaz okullarına başvurular başladı
Eğitim-Bir-Sen'in düzenlediği 'İstanbul EdUnion Forum 2026' başladı
Eğitim-Bir-Sen'in düzenlediği 'İstanbul EdUnion Forum 2026' başladı
Son Haberler
Zelenskiy, Trump ve Macron ile telefonda görüştü
Zelenskiy, Trump ve Macron ile telefonda görüştü
Minibüs ile kamyon çarpıştı: 2 ölü, 3 yaralı
Minibüs ile kamyon çarpıştı: 2 ölü, 3 yaralı
ABD ve İran, 14 maddelik mutabakat metnini elektronik olarak imzaladı
ABD ve İran, 14 maddelik mutabakat metnini elektronik olarak imzaladı
İstanbul'da DEAŞ operasyonu: 14 gözaltı
İstanbul'da DEAŞ operasyonu: 14 gözaltı
İstanbul'da uyuşturucu operasyonu: 4 şüpheli yakalandı
İstanbul'da uyuşturucu operasyonu: 4 şüpheli yakalandı
Tavşanlı'da 75 kadın çiftçiye süt sığır yetiştiriciliği sertifikası
Tavşanlı'da 75 kadın çiftçiye süt sığır yetiştiriciliği sertifikası

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.