• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
00:39
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
00:36
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
00:02
Manisa'da sağanak ve fırtına etkili oldu
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Fatih Erbakan'dan 'Aksa Tufanı' açıklaması: Mutlaka bir güç ortaya konması lazım
Siyaset
Yayınlanma: 07 Ekim 2023 - 13:57
Güncelleme: 07 Ekim 2023 - 13:57

Fatih Erbakan'dan 'Aksa Tufanı' açıklaması: Mutlaka bir güç ortaya konması lazım

Siyaset
07 Ekim 2023 - 13:57
Güncelleme: 07 Ekim 2023 - 13:57
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Fatih Erbakan'dan 'Aksa Tufanı' açıklaması: Mutlaka bir güç ortaya konması lazım
YENİDEN Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Hamas'ın başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonuna ilişkin, "Her zaman ifade ettiğimiz gibi İsrail maalesef laftan anlamıyor. Mutlaka bir güç ortaya konması ve bizim güçlü olmamız lazım. 'İsrail laftan değil güçten anlar' diyen merhum Erbakan hocamızı bir kez daha anıyoruz. Hükümetimiz de Sayın Cumhurbaşkanı da bunu sık sık ifade ediyor. Ancak bu ifadelerimizin hayata geçirilebilmesi, bunların bir mana ifade edebilmesi için Türkiye'nin güçlü bir ülke olması lazım" dedi.

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, partisinin genel merkez binasında düzenlediği İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Fatih Erbakan, "Eylül ayı içerisinde Yeniden Refah Parti'miz kurulduğu günden bugüne kadar ki 1 aylık üye kayıt rekorunu kırdı. 1 ayda 21 bin üye kaydederek, Türkiye'nin en hızlı büyüyen partisi olduğunu bir kez daha belirtmek isterim. İnşallah bu hızla devam edeceğiz ve 500 bin üye hedefimize hep birlikte ulaşmak için gayret edeceğiz. Bu sonuç açık bir şekilde milletimizin Yeniden Refah Partimize akın akın koştuğunu göstermektedir. Cenab-ı Allah'a bu nedenle de şükrediyoruz. Arazide yaptığımız çalışmalar, Anadolu Buluşmaları programları ve illerde yapılan çalışmalarda da milletimiz ile bir araya gelindiğinde bu gerçek açık bir şekilde görünüyor. Milletimiz akın akın Yeniden Refah Partisi'ne koşuyor. 14 Mayıs seçimlerinde önemli bir sonuç elde ettik. İnşallah şimdi mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde çok daha büyük bir başarıyı ve zaferi hep birlikte yaşayacağız" diye konuştu.

'TÜRKİYE'NİN ANA MUHALEFET PARTİSİ EKSİKLİĞİNİ YAŞADIĞINI GÖSTERMEKTE'

Fatih Erbakan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kürsüsündeki 'Bu meclis Gazi meclis değildir' açıklamalarına ilişkin, "CHP Genel Başkanının bu açıklamalarını esefle kınıyoruz ve milletimiz adına şiddetle reddediyoruz. TBMM gazi bir meclistir. Türkiye Büyük Millet Meclisi savaşlar yönetmiş, kahramanlar sergilemiş bir meclistir. İstiklal zaferimizin mimarı, Kurtuluş Savaşımızın komutanı olan bir meclistir. Sadece bunlar da değil 15 Temmuz 2016 gecesi dış güçler tarafından yönlendirilen teröristlere ve saldırılara karşı milletvekillerimiz o gece milletin iradesine sahip çıkmışlardır. CHP Genel Başkanının gazi meclisimize hedef alan bu sözlerini bir kez daha kınıyoruz. Ortadaki bu tablo aslında vahim bir tablodur. Türkiye'nin sorumlu bir ana muhalefet partisi eksikliğini yaşadığını göstermektedir. Sorumlu bir ana muhalefet partisi liderinin bu türden lafları etmesi kesinlikle uygun değildir. 'Yeniden Refah Partisi hem iktidarın hem muhalefetin alternatifidir. Türkiye'deki muhalefet boşluğunu da doldurmuştur' derken işte bunları kastediyorduk. CHP ana muhalefet rolüne, pozisyonuna rağmen maalesef milletimizden uzaklaşmış, halktan kopmuş, milli ve manevi değerlerimizle bir türlü barışık hale gelemeyen bir parti görüntüsü çizmiştir. CHP'nin 'Bu meclis gazi meclis değildir' diyen bir anlayış tarafından yönetilmesini son derece üzücü buluyoruz. Bu durumu aziz milletimizin vicdanına havale ediyoruz" dedi.

'ÜLKEMİZİN BEMBEYAZ BİR SAYFA AÇMASI GEREKLİDİR'

Fatih Erbakan, yeni anayasa tartışmaları ile ilgili, "Türkiye'nin 'darbeci zihniyetin' izlerini taşıyan anayasanın yerin, milli iradeye dayanan bir anayasaya kavuşmasını elbette destekliyoruz. Bir askeri darbe ürünü olan anayasamız yamalı bohça haline gelmiştir. Dur şurasını düzeltelim, dur burasını düzeltelim diyerek rötuşlarla düzelecek bir hali kalmamıştır. Ülkemizin bembeyaz bir sayfa açması gereklidir. Yeni anayasada vesayetçi zihniyetin izleri olmamalıdır. Yeni anayasa birilerinin çıkarlarına hizmet etme maksadıyla hazırlanmamalıdır. Hakkı üstün tutan, ayrımcılık yapmayan, paylaşımda, yönetimde, yargıda adaleti hâkim kılacak, Yeniden Büyük Türkiye hedefine uygun, Türkiye'nin yaşanabilir bir ülke olmasına uygun sivil, yerli, milli, yeni bir anayasanın yapılması gereklidir. Bunun yolu da yeni anayasa çalışmalarına bütün meşru kesimlerin dahil edilmesinden, anayasanın mümkün olan en geniş mutabakat sağlanarak hazırlanmasından geçmektedir. Meclis içindeki partilerin yanı sıra, meclis dışındaki partilerin de bu sürece aktif bir şekilde katılmalarının sağlanmasına özel önem atfediyoruz. Yine toplumun her kesiminin, her kesimini temsil eden sivil toplum örgütlerinin bu sürece katılmaları da son derece önemlidir" dedi.

'ENFLASYON İLE GERÇEK ANLAMDA MÜCADELE EDEN SOKAKTAKİ SADE VATANDAŞIMIZDIR'

Ekonomi ile ilgili tespitlerinin yapılması gerektiğini ifade eden Fatih Erbakan, "Hükümetin ekonomi politikası üzülerek ifade ediyorum, kendi içerisinde çelişkiler içermektedir. Hükümet başından beri seçimden sonra başlamak üzere bugüne kadar enflasyonla mücadelenin yeni ekonomi politikasının, yeni dönemin en önemli hedefi olduğunu ifade etmesine rağmen kendi atmış olduğu adımlar, yapmış olduğu zamlar bir yandan da enflasyonu artırmaktadır. Hükümet bir yandan enflasyonla mücadele ediyor, enflasyonu düşüreceğim derken bir yandan kendi icraatlarıyla enflasyonu artırmaktadır. Bilindiği üzere, Eylül ayı enflasyonu yüzde 4,75 olarak açıklandı ve yıllık enflasyon oranı yüzde 61,53'e yükseldi. Düşeceği yerde arttı. Haziran ayından bu yana akaryakıta yapılan yüzde 100'ün üzerinde zamlar ve ÖTV ve KDV artışları enflasyonu tetikliyor. Akaryakıt fiyatlarındaki artış, üretimi ve nakliyeyi pahalı hale getirdiği için tüm ürünlerin pahalanmasına yol açıyor. Buradan görülmektedir ki hükümet, enflasyonla mücadele edeyim derken daha yüksek enflasyona sebep olmaktadır. Varlıklı kesimden vergilerin toplanamaması, hükümetin vergi kazancını dolaylı vergiler üzerinden yapmaya daha fazla yönelmesine sebep olmaktadır. Bu da dar gelirli milyonların yükünü artırmaktadır. Türkiye'de enflasyon ile gerçek anlamda mücadele eden birileri varsa o da sokaktaki sade vatandaşımızdır" diye konuştu.

'MUTLAKA BİR GÜÇ ORTAYA KONMASI LAZIM'

Fatih Erbakan, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf'in, İsrail'e karşı başlattıkları 'Aksa Tufanı' operasyonu ile ilgili, "Her zaman ifade ettiğimiz gibi İsrail maalesef laftan anlamıyor. Mutlaka bir güç ortaya konması lazım. Biz İsrail kurulduğu günden 1975 senesinden beri İsrail'i kınıyoruz. Mitingler yapıyoruz. Lanetliyoruz ama İsrail maalesef adım adım hedefine doğru yürüyor. Bu kınamalara bu açıklamalara kulak asmadan maalesef zulmünü devam ettiriyor. Bizim güçlü olmamız lazım. 'İsrail laftan değil güçten anlar' diyen merhum Erbakan hocamızı bir kez daha anıyoruz. Hükümetimiz de Sayın Cumhurbaşkanı da bunu sık sık ifade ediyor. Ancak bu ifadelerimizin hayata geçirilebilmesi, bunların bir mana ifade edebilmesi için Türkiye'nin güçlü bir ülke olması lazım" dedi.

Erbakan, açıklamalarının ardından çeşitli siyasi partilerden Yeniden Refah Partisi'ne katılan isimlerin rozetlerini takdim etti. Partiye katılanların isimleri ise şu şekildedir; "Malatya Akçadağ İlçe Belediye Başkanı Ali Kazgan, Malatya Akçadağ İlçe Belediye Başkan Vekili Mustafa Turhan, Malatya Akçadağ İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Menge, Malatya Akçadağ İlçe Belediye Meclis üyeleri Ali Bayındır, İsmail Tutan ve Cemal Polat, Malatya Kick Boks Milli Takım Antrenörü Nusret Öncü, AK Parti Samsun Ladik Belediye Meclis Üyesi Kadir Akman, MHP Samsun Ladik Belediye Meclis Üyesi Şaban Tektaş, AK Parti Samsun İlkadım Belediye Meclis Üyesi Kemalettin Tanrıal, MHP Samsun Ladik İlçe Başkan Yardımcısı Murat Batum."


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
Suça Sürüklenen Çocuklara İlişkin Araştırma Komisyonu, raporunu TBMM Başkanı Kurtulmuş'a sundu
Suça Sürüklenen Çocuklara İlişkin Araştırma Komisyonu, raporunu TBMM Başkanı Kurtulmuş'a sundu
Kurtulmuş, Filipinler Bangsamoro Özerk Bölgesi Kurucu Başkanı İbrahim'i kabul etti
Kurtulmuş, Filipinler Bangsamoro Özerk Bölgesi Kurucu Başkanı İbrahim'i kabul etti
Dilekçe Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyelerinden Oluşan Alt Komisyon toplandı
Dilekçe Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyelerinden Oluşan Alt Komisyon toplandı
Son Haberler
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
Manisa'da sağanak ve fırtına etkili oldu
Manisa'da sağanak ve fırtına etkili oldu
Balıkesir'de sazlık alanda çıkan yangın söndürüldü
Balıkesir'de sazlık alanda çıkan yangın söndürüldü
Küçükçekmece'de husumetlisi tarafından bıçaklanan bisiklet tamircisi ağır yaralandı
Küçükçekmece'de husumetlisi tarafından bıçaklanan bisiklet...
Balıkçıların ağına takılan cesedin kimlik tespiti yapılamadı
Balıkçıların ağına takılan cesedin kimlik tespiti yapılamadı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.