• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
17:11
A Milli Takım'da Sergen Yalçın dönemi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Esed'e ağır darbe vurulmasının ardından muhalifler, "Beldeleri yürüyerek alırız"
Haberler
Yayınlanma: 01 Mart 2020 - 08:52
Güncelleme: 01 Mart 2020 - 15:20

Esed'e ağır darbe vurulmasının ardından muhalifler, "Beldeleri yürüyerek alırız"

İdlib'de rejimin hain saldırısı sonrası 34 şehit vermemizin ardından, TSK, Esed rejimine 9 yılın en ağır darbesini vurdu. Rejime ait yüzlerce hedef, karargah, kimyasal silah tesisi etkisiz hale getirildi. Rejime vurulan darbelerin ardından Suriye'deki muhalifler, "Türkiye birkaç hafta böyle devam etse biz beldeleri yürüyerek alırız" dedi.

Haberler
01 Mart 2020 - 08:52
Güncelleme: 01 Mart 2020 - 15:20
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Esed'e ağır darbe vurulmasının ardından muhalifler, "Beldeleri yürüyerek alırız"

TSK, İdlib'de 34 askerimizin şehit olduğu saldırının ardından Esed rejimine 9 yıldır devam eden iç savaşın en ağır darbesini vurdu. Rejim ve İranlı milislere ait yüzlerce hedef, karargah, kimyasal silah tesisleri imha edildi. Operasyonlarda, Rusya'nın paralı asker şirketi Wagner'in kullandığı bir nokta da vuruldu. Muhalifler, "Türkiye birkaç hafta böyle devam etse biz beldeleri yürüyerek alırız" dedi.

REJİMİN ÜST DÜZEY KOMUTANLARI TOPLANTIDA VURULDU
Yeni Şafak'ın haberine göre, Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'deki tüm unsurlarını kullanarak rejim ve destekçilerini vurmaya devam ediyor. Halep'e bağlı Han Tuman'da rejimin üst düzey komutanları toplantı halindeyken vuruldu. Enkaza dönüşen binadaki rejimin 124. Alay Komutanı Tümgeneral Burhan Rahmun ile Tuğgeneral İsmail Ali, Tuğgeneral Nasr Davya, Albay Şeref İbrahim Bedir Kazak, Binbaşı Muhammed Majed El-Hamid, Teğmen Mazen Farvati ve Teğmen Şeraf Hamza Ali Mahmud öldürüldü.

KİMYASAL HARP TESİSİ YERLE BİR EDİLDİ
Rus hava savunma sistemleri ile çok sayıda uçak ve helikopterin bulunduğu Halep'teki Kuveyris Hava Üssü'ne SİHA'larla ağır hasar verildi. Rejimin imha edilen SA-17 ve SA-22 hava savunma bataryası sayısı, buradaki imhalarla birlikte 6'ya çıktı. Halep'a bağlı Mamel Difa'da bulunan kimyasal harp tesisi, 7 adet deposuyla yerle bir edildi. Halep doğusundaki Sifira Üssü de TSK'nın vurduğu noktalardan birisi oldu. Rejimin Sifira'daki havan/varil bombası üretim merkezi kullanılamaz hale getirildi; cephanelikte büyük patlamalar yaşandı. Suriye'deki büyük katliamlarda imzası olan rejim komutanı Süheyl Hasan, 2014'teki Halep saldırısını buradan başlatmıştı. Hama'ya bağlı Curin'deki rejim karargâhı ile İdlib/Halep hattındaki çok sayıda tank, füze rampası ve askeri araç da TSK ateşinden nasibini aldı.

HİZBULLAH DA HEDEF OLDU
TSK, Han Tuman'da rejim generallerinin yanı sıra İranlı milislerin karargahını da hedef aldı. Burada en az 70 milis öldürüldü, onlarca milis yaralandı. Milislerin cansız bedenleri ve yaralılar Halep'teki üniversite hastanesi ve askeri hastaneye kaldırıldı. Her yer ceset ve yaralılarla dolduğu için hastaneler bir süre kapatıldı. Milislerin İmam el-Bakir Tugayı ve Fatımiyyun Tugayı'na bağlı olduğu belirtildi. İran'ın Kum kentindeki Şii dini medreselere ait Hawzahnews sitesinin haberine göre, öldürülenler için Kum kentindeki Fatıma-i Masume Türbesi'nde bugün cenaze töreni düzenlenecek.
Türkiye ve muhaliflerin operasyonu öncesinde Serakib hattına yoğun asker ve silah sevkiyatı yapan Lübnan Hizbullah'ı da hedefteydi. SİHA'lar Hizbullah'ın Serakib kırsalındaki karargahını vurdu. Aralarında sözde komutanların olduğu en az 15 kişi öldü, 50'yi aşkın milis yaralandı. Hizbullah'a yakın sosyal medya hesaplarında, öldürülen milislerin isim/resimleri yayınlanarak Türkiye'ye tehditler savruldu.

WAGNER DE VURULDU
TSK'nın intikam fırtınasından Ruslara bağlı paralı askerler de nasibini aldı. Rejim medyası, Maar'ed Numan yakınlarında Rusya'nın paralı asker şirketi Wagner'in kullandığı bir noktanın da vurulduğunu iddia etti. Haberlerde 5 Rus milisin öldüğü, çok sayıda da milisin de yaralandığı öne sürüldü. Ancak Rus ve Türk resmi makamlarından konuyla ilgili açıklama yapılmadı. Muhalifler ise kendilerinin katıldığı son çatışmalarda 17 Rus askerin öldürüldüğünü ileri sürdü. Ayrıca Hama'ya bağlı Abudali köyündeki Şebbiha ve Rus paralı askerlerin kullandığı iki büyük operasyon merkezi de SİHA'lar tarafından bombalandı.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kılıçdaroğlu ile Özel tokalaştı
Kılıçdaroğlu ile Özel tokalaştı
F serisi 1 dolarlar bulundu
F serisi 1 dolarlar bulundu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Etrafımız ateş çemberi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Etrafımız ateş çemberi
Cuma gününe dikkat
Cuma gününe dikkat
Son Haberler
Kılıçdaroğlu ile Özel tokalaştı
Kılıçdaroğlu ile Özel tokalaştı
A Milli Takım'da Sergen Yalçın dönemi
A Milli Takım'da Sergen Yalçın dönemi
Çocuklarda kalp hastalığının habercisi mi? Uzmanından üfürüm açıklaması:
Çocuklarda kalp hastalığının habercisi mi? Uzmanından üfürüm...
18 Ekim Dünya Menopoz Günü'nde uzmanlardan kritik uyarı! Kalbi ve kemikleri vuruyor…
18 Ekim Dünya Menopoz Günü'nde uzmanlardan kritik uyarı! Kalbi ve...
Her şey Murat 124 ile başladı
Her şey Murat 124 ile başladı
Mülteci çocuklar için yardım çağrısı yaptı, linç edilince paylaşımlarını sildi
Mülteci çocuklar için yardım çağrısı yaptı, linç edilince paylaşımlarını sildi

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.