• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
13:53
Fon soruşturmasında yeni gelişme: Adliyeye sevk edildiler
10:23
Bursaspor’a bloke cezası!
09:55
Sarıgül soruşturmasında 11 gözaltı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. ERÜ ile KAYSO arasında 'İş Birliği Protokolü' imzalandı
Eğitim
Yayınlanma: 06 Temmuz 2021 - 10:21
Güncelleme: 06 Temmuz 2021 - 10:21

ERÜ ile KAYSO arasında 'İş Birliği Protokolü' imzalandı

ERÜ ile KAYSO arasında 'İş Birliği Protokolü' imzalandı, başıklıklı son dakika haber özetinde; Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) arasında Üniversitede öğrenim gören uluslararası öğrencilerin sanayide yarı zamanlı çalıştırılması ve sanayicinin ihtiyaç duyduğu yabancı dil bilen eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Eğitim
06 Temmuz 2021 - 10:21
Güncelleme: 06 Temmuz 2021 - 10:21
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ERÜ ile KAYSO arasında 'İş Birliği Protokolü' imzalandı
KAYSO Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen protokol imza törenine ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Kılıç, KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya ERÜ Dış İlişkiler Ofisi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ulaş Çınar, ERÜ Uluslararası Öğrenciler Koordinatörü Doç. Dr. Burcu Salgın ile KAYSO Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. İmza töreninde konuşan ERÜ Uluslararası Öğrenciler Koordinatörü Doç. Dr. Burcu Salgın, amaçlarının sanayiciler ile uluslararası öğrencileri buluşturmak olduğunu belirterek, protokol hakkında bilgiler verdi. ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış da şehrin dinamikleri ile ortak projeler yapmaya önem verdiklerini söyledi. Rektör Çalış, şunları kaydetti:
“Erciyes üniversitesi olarak her zaman kampüste değil, sahada üniversite olacağız dedik. Bu bağlamda da şehrimizin dinamikleri ile odalarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız ile ortak projeler yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Sanayicilerimizin talebi olarak uluslararası öğrencilerimizin eğitim-öğretimlerinin bir kısmını onların yanında geçirmeleri bir nevi stajlarını onların yanlarında yapmaları için bizler yardımcı olmaya çalışıyoruz. Uluslararası öğrencilerimiz bizim kültür elçilerimiz. Mezun olduklarında kendi ülkelerinde bizim burada yürütülen faaliyetleri, sanayicilerimizin iş kollarının tanıtımını yapacaklar. Aynı zamanda da sanayicilerimiz ile de kendi ülkeleri arasında bir köprü olacaklar. Bu köprüyü sağlamak içinde böyle bir projenin çok önemli olduğunu bizde gördük. Sanayicimizin bu talebinin bizimde aradığımız bir fırsat olduğunu gördük. İmzalanan protokolün hayırlı olmasını temenni ediyorum.”
KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi ise imza töreninde yaptığı konuşmada protokolün önemine dikkat çekti. Büyüksimitçi, “Üniversitemizde ciddi sayıda uluslararası öğrencilerimiz var. Bu öğrencilerimiz, hem ana dilini konuşabildiği gibi, burada da Türkçeyi öğreniyorlar. Aslında bakarsanız iş dünyasının en büyük ihtiyacı olan yurtdışı ile iletişim konusunda ciddi bir şekilde bu protokol fayda sağlayacak. Kültürel olarak da ülkeleri tanımak içinde çok kıymetli. Gerekli alt yapıyı sağ olsun Sayın Rektörümüz hallettiler. Bugün imzaladığımız bu protokolle gönül rahatlığı ile sanayicilerimiz, öğrenci arkadaşlarımızı istihdam edebilecekler. Daha da önemlisi, mezun oldukları zaman ülkelerine döndüklerinde hem Kayserimizi, hem de ülkemizi çok iyi tanıtacaklarına inanıyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış ile KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi protokole imza attı. Protokol kapsamında, ERÜ’de eğitim gören uluslararası öğrencilerden yarı zamanlı çalışmak isteyen ve bu hususta gerekli izinleri de almış ya da alabilecek durumda olanlar, protokol çerçevesinde sanayicilerin dil bilen eleman ihtiyacının karşılanmasına destek sağlayacak.

Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Türkiye ve Bursa gündemine ait son dakika haberleri ve güncel haberleri HABER16.COM dan takip ediniz.

"ERÜ ile KAYSO arasında ’İş Birliği Protokolü’ imzalandı" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "06.07.2021" tarihinde "EĞİTİM" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "EĞİTİM" haberleri kategorisinde yer alan ERÜ ile KAYSO arasında ’İş Birliği Protokolü’ imzalandı başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bursa’nın üniversitesinden önemli başarı!
Bursa’nın üniversitesinden önemli başarı!
Ortaokul ve liselerde ilk kez uygulanıyor!
Ortaokul ve liselerde ilk kez uygulanıyor!
Bursa’dan dünya listesine damga vurdular!
Bursa’dan dünya listesine damga vurdular!
MEB’den yeni izleme sistemi
MEB’den yeni izleme sistemi
Son Haberler
KKTC 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan Osmangazi Belediyesi’ne Ziyaret
KKTC 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan Osmangazi Belediyesi’ne Ziyaret
Başkan Aydın, Demirtaşpaşa’nın İhtiyaçlarını Yerinde Dinledi
Başkan Aydın, Demirtaşpaşa’nın İhtiyaçlarını Yerinde Dinledi
Bursa’da ihtiyaç sahibi çocuklara belediye desteği
Bursa’da ihtiyaç sahibi çocuklara belediye desteği
Avrupa’da ‘bomba’ kâbusu
Avrupa’da ‘bomba’ kâbusu
Yüz binlerce kişi sokaklara döküldü
Yüz binlerce kişi sokaklara döküldü
İkinci 500'ün üretimden net satışları yüzde 21,7 arttı
İkinci 500'ün üretimden net satışları yüzde 21,7 arttı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.