• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
02:57
Osmaniye'de elektrikli bisiklet ile otomobilin çapışması kamerada; 1 yaralı
02:55
Kapüşonlu şüpheli evin önüne benzin döküp ateşe verdi
02:55
Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
02:16
Park halindeki araca çarpıp devrilen otomobilin sürücüsü kaza yerinden kaçtı
00:26
TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri de içeren kanun teklifi kabul edildi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Erdoğan komşu ülkeye ateş püskürdü: "Bizi tahrik etmek için yaptı"
Siyaset
Yayınlanma: 20 Ocak 2020 - 15:42

Erdoğan komşu ülkeye ateş püskürdü: "Bizi tahrik etmek için yaptı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in darbeci Hafter'i Yunanistan'a çağırmasına ateş püskürdü. Erdoğan, "Miçotakis, Hafter'i Yunanistan'a niye çağırdı? Sadece bizi tahrik etmek için çağırdı" dedi.

Siyaset
20 Ocak 2020 - 15:42
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Erdoğan komşu ülkeye ateş püskürdü: "Bizi tahrik etmek için yaptı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'nın Berlin'de düzenlenen Libya için barış görüşmelerinin ardından yurda dönüş yolunda gazetecilerle bir sohbet gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı uçağında soru-cevap şeklinde gerçekleşen görüşmede Erdoğan, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Türkiye karşıtı olan darbeci Hafter'in Yunanistan'a çağrılmasına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Niye Miçotakis, Hafter'i Yunanistan'a çağırdı? Sadece bizi tahrik etmek için çağırdı. Bu akşam ismini vermeyeceğim bir tane lider "Miçotakis sizinle tekrar arayı düzeltmek istiyor" dedi. "Nasıl bir iş bu? Hem benimle arayı düzeltmek istiyor öbür taraftan da gidiyor Hafter'i Yunanistan'a çağırıyor. Böyle saçmalık olur mu?" dedim. "Sen ona söyle, öncelikle bir defa bu yanlıştır, düzeltsin, ondan sonra bizim görüşmemiz kolaydır" dedim. Maalesef bu tür sorunları yaşıyoruz" dedi.

Erdoğan'ın gazetecilerle yaptığı söyleşide ilgili kısım şu şekilde:
Soru: Dış politikayı iki bağlamda soracağım. Son gelimeler aslında dış kaynaklardan da teslim ediliyor. Türkiye'nin diplomasinin ve barışın önünü açan adımları Forbes dergisinde geçen tanımlamalar, Türkiye'nin başarısını takdir eden bakış açıları… En son gördük, İtalya'nın özellikle Yunanistan'ın doğalgaz projesi olan Eastmed'i seçenek dışı olarak ilan etmesi… Tüm bunlar içeride nasıl karşılanıyor? Siz muhalefetin tarzını nasıl değerlendiriyorsunuz? Tüm bu gelişmeler tek ses olmaya yetmiyor mu? Sayın Kılıçdaroğlu en son "Ne işimiz var Libya'da?" dedi. Bunu şununla sormak istiyorum; eski CHP Genel Başkanı Baykal "Libya sürecinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" dedi. Milli duruş sergiledi. Buradaki tenakuzu nasıl açıklıyorsunuz?

Öncelikle İtalya'nın özellikle bu doğal gaz konusundaki beklentileri, bizim Türk akım projesinin stratejik bir yatırım olduğunu göstermesi bakımından çok çok önemli. Bu stratejik yatırım özellikle bizi birbirimize çok farklı bağlıyor. Şu anda Libya ile bizim bu anlaşmamız tabi Türkiye ve Libya müşterek çalışacağız ama biz buraya üçüncü, dördüncü ülkeleri de yanımıza ortak olarak alabiliriz. Biz belki beşinci ülkeyi buraya ortak olarak alabiliriz. Bu konuda da Sarrac ile aslında düşünce birliğimiz var. Onları da aldığımız zaman tabi çok daha farklı şekilde bir gelişme kaydedecektir. Şu anda gerek Barbaros gerek Yavuz ve üçüncü bir sondaj gemisini daha şu anda almanın çalışmalarını yapıyoruz. 2 tane de sismik araştırma gemilerimiz var.

Şu anda bize mesela Somali'den teklif var. "Bizim denizlerimizde petrol var. Libya'da bu çalışmayı yapıyorsunuz ama bizim buralarda da bu çalışmayı yapabilirsiniz" diyorlar. Bunlar bizim için de çok önemli. Dolayısıyla burada yapacağımız çalışmalarda bizim oralarda da atacağımız adımlar olacaktır. Bunun bize sağladığı bir şey var. Biz eskiden para vermiyorduk. Diyelim ki ExxonMobile ile diyelim ki bir anlaşma yapıyorduk, gelip Karadeniz'de 1 ay, 2 ay arama yapıyorlardı. Arama maliyetleri de 200 milyon dolar… Bir şey bulamıyor… Bir şey bulamadıktan sonra da çekip gidiyor. Ama biz anlaşmamızı öyle yapmışız ki bir kuruş da para vermiyoruz. Hep yaşadık ama o zaman bizim zaten ne sondaj gemimiz vardı ne sismik araştırma gemimiz vardı. Adamlar da Karadeniz'de petrol var diye böyle bir teklifle bize geliyorlardı; yüzde 50, yüzde 50… Bulursak yüzde 50 onlar alacaklar, yüzde 50 de bize verecekler fakat bulamadılar. Keşke bulsalardı da oradan bu işe başlasaydık ama ne oldu, şimdi bizi de ev sahibi yaptılar. Bizim şimdi iki tane sondaj gemimiz oldu. İki tane de sismik araştırma gemimiz oldu. Dünya da sürekli bu gemileri bizden kira olarak istiyor.

"SONDAJ ÇALIŞMALARI YAPABİLECEĞİZ"
İtalya şu anda bizimle görüşmeler yaptı. Libya ile yaptığımız mutabakat çerçevesinde biz sondaj çalışmalarını yapabileceğiz. Fakat bütün bunlara rağmen tüm Kıbrıs'ın etrafından çıkacak olan ürünlerin hepsi kuzey ve güneyindir. Hepsi eşit oranda buralarda bu hakkı paylaşma imkânına sahiptir. Ama bugüne kadar Güney Kıbrıs buna uymamıştır. Hiçbir zaman da kuzey ile bunu beraber oturup konuşup anlaşalım dememişlerdir. Şu anda tabi bizim sahilimiz ile Libya sahili birbirini gördüğü için burada böyle bir imkan bize doğuyor ve Yunanistan'ı çıldırtan da zaten bu... Bir de Doğu Akdeniz'de tabi en uzun kıyı şeridine biz sahibiz. Bu da bize ayrı bir imkan sağlıyor. Girit adasının etrafında kıta sahanlığından bahsediyorlar. Adaların etrafında kıta sahanlığı gibi bir olay söz konusu değil. Bu sadece karasuları ile alakalı. Maalesef bizimkilerden bazıları da buna uyuyorlar.

Biz bu işi Kaddafi döneminde bitirmiştik. Tabi Kaddafi'nin ömrü buna yetmedi. Şimdi Baykal'ı buraya getiren de tabi aslında Kıbrıs Barış Harekatı. Kaddafi ile bu konuyu görüşmüş, konuşmuştuk ve Türkiye-Libya arasında daha geniş kapsamlı deniz araştırmaları üzerinde bir anlaşmayı imzalıyorduk ama ömrü vefa etmedi. Eğer o dönemde bu imzaları atabilseydik, şimdi bu kavgaları belki de yapmayacaktık. Öyle veya böyle şu anda Sarrac ile geç de olsa bu adımı atmış olduk.

MİÇOTAKİS'E SERT TEPKİ: BİZİ TAHRİK ETMEK İÇİN YAPTI
Niye Miçotakis, Hafter'i Yunanistan'a çağırdı? Sadece bizi tahrik etmek için çağırdı. Bu akşam ismini vermeyeceğim bir tane lider "Miçotakis sizinle tekrar arayı düzeltmek istiyor" dedi. "Nasıl bir iş bu? Hem benimle arayı düzeltmek istiyor öbür taraftan da gidiyor Hafter'i Yunanistan'a çağırıyor. Böyle saçmalık olur mu?" dedim. "Sen ona söyle, öncelikle bir defa bu yanlıştır, düzeltsin, ondan sonra bizim görüşmemiz kolaydır" dedim. Maalesef bu tür sorunları yaşıyoruz.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri de içeren kanun teklifi kabul edildi
TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri de içeren kanun teklifi kabul edildi
AK Parti'li Sırakaya: Yurt dışındaki millet varlığımız canımızdan bir parçadır
AK Parti'li Sırakaya: Yurt dışındaki millet varlığımız canımızdan bir parçadır
Bakan Fidan, Moro İslam Kurtuluş Cephesi lideri İbrahim ile görüştü
Bakan Fidan, Moro İslam Kurtuluş Cephesi lideri İbrahim ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan'ın Şahin köyü sakinleriyle görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan'ın Şahin köyü sakinleriyle görüştü
Son Haberler
Osmaniye'de elektrikli bisiklet ile otomobilin çapışması kamerada; 1 yaralı
Osmaniye'de elektrikli bisiklet ile otomobilin çapışması kamerada;...
Kapüşonlu şüpheli evin önüne benzin döküp ateşe verdi
Kapüşonlu şüpheli evin önüne benzin döküp ateşe verdi
Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
Park halindeki araca çarpıp devrilen otomobilin sürücüsü kaza yerinden kaçtı
Park halindeki araca çarpıp devrilen otomobilin sürücüsü kaza yerinden...
TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri de içeren kanun teklifi kabul edildi
TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri...
Dan Bilzerian, Conor McGregor'ın maçında servet kaybetti
Dan Bilzerian, Conor McGregor'ın maçında servet kaybetti

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.