• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Şehir Haberleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Dizi ve Fragmanlar Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
14:05
Bağlarbaşı Spor Tesisleri yenileniyor
Video Galeri Foto Galeri
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. Epstein'in çiftliğinde arama başladı
Dünya
Yayınlanma: 10 Mart 2026 - 11:31

Epstein'in çiftliğinde arama başladı

Pedofili milyarder Epstein’in Meksika’daki çiftliğinde arama çalışmaları başladı. Uzmanlar aradan geçen zamanın adli delil bulunmasını zorlaştıracağını söylüyor. Soruşturmanın ilerleyen süreçlerine çiftlik çalışanları ve yerel tanıklar da dahil olacak.

Dünya
10 Mart 2026 - 11:31
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Epstein’in çiftliğinde arama başladı
ABD’de yetkililer, pedofili milyarder Jeffrey Epstein’ın New Mexico’daki eski çiftliğinde kız çocuklarına yönelik istismar iddiaları kapsamında arama başlattı.

New Mexico Adalet Bakanlığı, Epstein’ın 2019’daki ölümünden önce çiftlikte gerçekleştiği iddia edilen yasa dışı faaliyetlere ilişkin yürütülen ceza soruşturmasının parçası olduğunu açıkladı.

Soruşturma, ABD Adalet Bakanlığı’nın Ocak ayında Epstein’a ilişkin milyonlarca sayfalık dosyanın yayınlamasının ardından hız kazandı. Belgelerde New Mexico’daki “Zorro Çiftliği” adlı araziye binlerce kez atıf yapılması dikkat çekti.

“HİÇBİR İHTİMAL GÖZ ARDI EDİLMİYOR”

ABD Kongre üyesi Melanie Stansbury, eyaletin adalet kurumlarının soruşturma kapsamında “hiçbir ihtimali göz ardı etmediğini” söyledi.

Stansbury sosyal medya paylaşımında, Epstein mağdurlarının adalet için çok uzun süre beklediğini belirterek, New Mexico’nun “gerçeğin ortaya çıkarılması ve hesap sorulması için öncülük ettiğini” ifade etti.

ÇİFTLİKTE İSTİSMAR İDDİALARI

Epstein’ın ölümünün ardından “Jane Doe 15” takma adını kullanan bir kadın, 15 yaşındayken Zorro Çiftliği’nde Epstein tarafından tecavüze uğradığını iddia etti.

Bir başka mağdur olan Annie Farmer ise Epstein’ın suç ortağı Ghislaine Maxwell’in, gençlik yıllarında çiftlikte kendisine cinsel tacizde bulunduğunu söyledi.

FİZİKSEL DELİL BULMAK ZOR OLABİLİR

Uzmanlara göre çiftliğin el değiştirmesi ve aradan geçen süre nedeniyle adli delil bulunma ihtimali oldukça düşük.

Avukat Kate Mangels, “Bu kadar zaman sonra yapılacak bir aramada adli kanıt bulmak pek olası değil.” değerlendirmesinde bulundu. Ancak çiftliğin mimarisinin incelenmesinin, mağdurların ifadelerini destekleyebileceğini söyledi.

Uzmanlara göre çiftliğin el değiştirmesi ve aradan geçen süre nedeniyle adli delil bulunma ihtimali oldukça düşük.
 

TANIKLAR VE ÇALIŞANLAR ARAŞTIRILACAK

Yetkililerin soruşturmanın ilerleyen aşamalarında çiftlik çalışanları, taşeronlar ve yerel tanıklarla görüşmesi bekleniyor. Ayrıca Epstein’ın adres defteri ve çiftlikle bağlantılı kişiler de incelenebilir.

Zorro Çiftliği’nin yeni sahibi olan Teksaslı siyasetçi Don Huffines’ın, yetkililerle iş birliği yapmaya hazır olduğunu belirttiği bildirildi.

Soruşturma kapsamında New Mexico Başsavcısı Raul Torrez ise tüm kanıtların inceleneceğini vurgulayarak, “Gerçek engeller olsa da kanıt bizi nereye götürürse götürsün takip edeceğiz.” açıklamasını yaptı.

ARAZİYE GÖMÜLÜ CESETLER İDDİASI

Kendini Zorro Çiftliği’nin eski bir çalışanı olarak tanıtan bir kişi, FBI’a gönderdiği e-postada Epstein’ın evinden alındığını öne sürdüğü ve kız çocuklarıyla cinsel ilişkiye girdiğini gösterdiğini iddia ettiği videolar karşılığında bir bitcoin talep etti.

Bazı bölümleri sansürlenmiş e-postada, iki yabancı kızın Epstein’ın talimatıyla Zorro Çiftliği’nin dışındaki tepelerde bir yere gömüldüğü öne sürüldü. Mesajda, kızların “sert ve fetiş içerikli cinsel ilişki sırasında boğularak öldüğü” iddia edildi.

2021 tarihli bir FBI raporunda da gönderilen e-postada yedi adet cinsel istismar videosu ve Zorro Çiftliği’ne gömüldüğü iddia edilen iki yabancı kızın konumu karşılığında bir bitcoin talep edildiği ifade edildi.

EDİTÖR
Enes Bilgiç
Enes Bilgiç
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Çin’den Ay’da yeni keşif
Çin’den Ay’da yeni keşif
Ermenistan’da Türk bayrağı yıkıldı
Ermenistan’da Türk bayrağı yıkıldı
Hürmüz’de Trump’tan vur emri
Hürmüz’de Trump’tan vur emri
ABD medyası Hürmüz’ü yazdı: 6 ay sürebilir
ABD medyası Hürmüz’ü yazdı: 6 ay sürebilir
Son Haberler
Bağlarbaşı Spor Tesisleri yenileniyor
Bağlarbaşı Spor Tesisleri yenileniyor
‘Çok yakında müjdeleri paylaşacağız’
‘Çok yakında müjdeleri paylaşacağız’
Çin’den Ay’da yeni keşif
Çin’den Ay’da yeni keşif
Eski valinin oğlundan silahlı fotoğraf
Eski valinin oğlundan silahlı fotoğraf
Hafta sonu 4 sınav düzenlenecek
Hafta sonu 4 sınav düzenlenecek
Reçetedeki ilacın hangi eczanede olduğu artık e-Nabız’da
Reçetedeki ilacın hangi eczanede olduğu artık e-Nabız’da

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Şehir Haberleri
Dünya
Ekonomi
Magazin
Dizi ve Fragmanlar
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Bursa Haberleri
  • Dizi ve Fragmanlar
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Şehir Haberleri
  • Siyaset
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Biyografiler
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Haber16.com "İHA - DHA" ajansları abonesidir.
Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Copyright © 2017-2024 Haber16.com Tüm Hakları Saklıdır.