• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
08:47
İran: Hürmüz Boğazı'ndaki mayın temizleme konusu İran'ın sorumluluğunda
08:39
İzmir'deki maki yangını 5 saatte söndürüldü
08:33
ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın doğumla kazanılan vatandaşlığa getirdiği kısıtlamaları reddetti
08:22
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1943'e yükseldi
02:03
Denizli'de silahlı kavga: 1 ölü, 3 yaralı
01:11
Marmaris açıklarında göçmen botu battı: 1 ölü, 2 kayıp
01:05
Bursa'da mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürüldü
00:44
Fatih'te 4 katlı binadan beton parçalarının düştüğü anlar kamerada
00:36
Taşköprü'de çıkan yangında bir ev kullanılamaz hale
00:19
Elektrik direğine çarpan otomobilin alkollü sürücüsü ağır yaralandı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Engelli Azad'ın "Gazetecilik" hayali gerçeğe dönüştü
Yaşam
Yayınlanma: 03 Aralık 2020 - 09:42
Güncelleme: 03 Aralık 2020 - 09:42

Engelli Azad'ın "Gazetecilik" hayali gerçeğe dönüştü

Bitlis'in Tatvan ilçesinde ikamet eden doğuştan bedensel ve konuşma engelli Azad Özdemir'in (19) "Gazetecilik" hayali gerçeğe dönüştü.Azmi sayesinde hiç okula gitmeden evde okuma...

Yaşam
03 Aralık 2020 - 09:42
Güncelleme: 03 Aralık 2020 - 09:42
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Engelli Azad'ın "Gazetecilik" hayali gerçeğe dönüştü
Bitlis'in Tatvan ilçesinde ikamet eden doğuştan bedensel ve konuşma engelli Azad Özdemir'in (19) "Gazetecilik" hayali gerçeğe dönüştü.
Azmi sayesinde hiç okula gitmeden evde okuma yazmayı öğrenen, daha sonra aldığı özel derslerle her geçen gün kendini daha da geliştiren Azad Özdemir isimli engelli gencin bir hayali daha gerçek oldu. Büyük bir başarı hikayesine imza atarak kendisine ait şiirlerden oluşan "Engelsiz Hayatlar" isimli ilk kitabını çıkaran Azad Özdemir, yazarlık hayalinden sonra en büyük hayali olan gazetecilik mesleğine de ilk adımı attı.
Doğuştan bedensel ve konuşma engelli olan Azad Özdemir'in bu hayalinden haberdar olan Bitlis Gazeteciler Cemiyeti (BİGACEM) üyeleri, engelli gencin bu hayalini gerçeğe dönüştürmek için kolları sıvadı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü de vesile kılarak engelli gence sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren BİGACEM Başkanı Sinan Aygül ve yönetim kurulu üyeleri, engelli gence "Onursal Üyelik Beratı" takdim etti. Sosyal medyadan takip ettiği gazetecileri hiç beklemediği bir anda karşısında gören Azad Özdemir'in heyecan ve mutluluğu yüzüne yansıdı. Ziyaret vesileyle bir süre Azad ile sohbet eden BİGACEM Başkanı Sinan Aygül, BİGACEM Genel Sekreteri Hakan Okay ve BİGACEM Yönetim Kurulu Üyesi Kasım Işıkgör, engelli gencin en büyük hayallerinden biri olan gazetecilik hayalini gerçeğe dönüştürmek adına ona "Onursal Üyelik Beratı" takdim ederek, cemiyet üyeliği için başvuru formunu ilettiler. Babası Mahsum Özdemir'in yardımıyla üyelik başvuru formunu hemen doldurarak BİGACEM Başkanı Sinan Aygül'e teslim eden Azad Özdemir, kendisine ait şiirlerden oluşan "Engelsiz Hayatlar" isimli ilk kitabını hayalini kurduğu mesleğin temsilcilerine hediye etti. BİGACEM'in anlamlı girişimi sayesinde en büyük hayali gerçeğe dönüşen Azad'ın mutluluğu ise yüzüne yansıdı.
Engelli genç bilgisayar yardımıyla kendisini ziyarete gelen BİGACEM yönetimine, "Size bu onur verici davranışınızdan dolayı teşekkür ederim" diye yazarak teşekkürlerini iletti.
Bitlis basın camiası olarak Azad Özdemir'i sosyal medya üzerinden yakından takip ettiklerini belirten BİGACEM Başkanı Sinan Aygül ise Azad'ın en büyük hayallerinden birini gerçeğe dönüştürmüş olmanın kendilerini de mutlu ettiğini söyledi. Azad'ın gazeteci olma hayalinden haberdar olur olmaz konuyu yönetim olarak gündemlerine aldıklarını anlatan Aygül, "Bu genç ve azimli kardeşimiz için cemiyet olarak ne yapabiliriz diye istişarede bulunduk. Bunun sonucunda da böyle anlamlı bir güne ancak böyle anlamlı bir jestin yakışacağı kanaatine vardık. Bu anlamda da Azad'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirerek en büyük hayallerinden biri olan gazetecilik hayalini gerçeğe dönüştürmek adına Azad'a Onursal Üyelik Beratı takdim ettik. Azad kardeşimizde sağ olsun bizlere kendi kitabını hediye etti" dedi.
Azad'ın azmiyle birçok başarıya imza attığını kaydeden Aygül, "Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, bu vesileyle Azad kardeşimizi ziyaret ettik. Azad 19 yaşında genç bir kardeşimiz, bedensel engellerini aşmış, yazınsal hayatı çok verimli biri. Bu yaşta bir şiir kitabı çıkardı. Başka şiir kitabı çalışmaları var. Yazdığı ve sahneye taşınan skeçleri var. Yine roman ve hikaye çalışmaları olduğunu biliyorum. Uzun yıllardır da yerelde köşe yazıları yazıyor. Azad gerçekten verimli ve başarılı bir yazar. Bitlis Gazeteciler Cemiyeti olarak genç kardeşimizi ziyaret ettik, kendisine Onursal Üyelik Beratı verdik. Yine üye formunu aldık, cemiyetimize üye oldu. Eminim ki Azad en aktif, en verimli üyelerimizden biri olacak. Kendisine bize takdim ettiği imzalı kitabı için teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.
Oğlu Azad'ın azmi sayesinde engelleri bir bir aşarak hayallerini gerçeğe dönüştürdüğünü belirten baba Mahsum Özdemir de, Azad'ın en büyük hayalinin gazeteci olmak olduğunu söyledi. BİGACEM sayesinde Azad'ın bu hayaline ilk adımı attığı için mutlu olduğunu dile getiren baba Özdemir, "Oğlum Azad'ın en büyük hayalini gerçeğe dönüştüren BİGACEM yönetimine canı gönülden teşekkür ediyorum. Engelliler günü gibi oldukça anlamlı bir günde yapılan bu jest bizler için oldukça anlamlı oldu. Gerçekleşen bu ziyaret sonrası inşallah en kısa sürede Azad'ın onursal üyeliğinin ardından resmi üyeliği de gerçekleşmiş olacak. Azad bu sürpriz karşısında gerçekten çok mutlu oldu. Bu mutluluğu da zaten yüzüne yansıdı. Her şey için BİGACEM ailesine çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Araştırma ortaya koydu! Kadınlar erkeklerden fazla uyuyor
Araştırma ortaya koydu! Kadınlar erkeklerden fazla uyuyor
İşte dünyanın en yaşlı kardeşleri!
İşte dünyanın en yaşlı kardeşleri!
Yazın bitkileri sulamak için en doğru saat açıklandı! Meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz...
Yazın bitkileri sulamak için en doğru saat açıklandı! Meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz...
Sinema biletlerine yüzde 70’e kadar indirim
Sinema biletlerine yüzde 70’e kadar indirim
Son Haberler
İran: Hürmüz Boğazı'ndaki mayın temizleme konusu İran'ın sorumluluğunda
İran: Hürmüz Boğazı'ndaki mayın temizleme konusu İran'ın...
İzmir'deki maki yangını 5 saatte söndürüldü
İzmir'deki maki yangını 5 saatte söndürüldü
ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın doğumla kazanılan vatandaşlığa getirdiği kısıtlamaları reddetti
ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın doğumla kazanılan vatandaşlığa...
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1943'e yükseldi
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1943'e...
Denizli'de silahlı kavga: 1 ölü, 3 yaralı
Denizli'de silahlı kavga: 1 ölü, 3 yaralı
Engelli çocukların yüzünü güldürdü
Engelli çocukların yüzünü güldürdü

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.