• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
02:00
Avcılar'da 3 katlı binanın çatısı alev alev yandı
01:30
Eskişehir'de taş kırma kuyusuna düşen 2 işçi yaralandı
01:25
CHP İzmir İl Başkanlığı koltuğuna oturan Gümrükçü: Yakam paçam dağıldı, göğsüm ezildi
01:09
Samandağ Kültür, Sanat, Tarih ve Turizm Festivali başladı
00:55
Zincir marketten televizyon çalan şüpheli tutuklandı
00:51
Bursa'da silahlı kavga: 2 yaralı
00:45
Kayseri'de otomobilin çarptığı yaya öldü
00:40
Bursa'da işverenler ile motokuryelerin kavgasında 10 şüpheli serbest bırakıldı
00:16
Tavuk eti yüklü TIR, otoyolda alev alarak yandı
00:01
Otomobilin yayaya çarptığı kaza kamerada
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Emine Erdoğan: 28 Şubat'ta demokrasi ağır darbe aldı
Haberler
Yayınlanma: 27 Şubat 2025 - 17:56

Emine Erdoğan: 28 Şubat'ta demokrasi ağır darbe aldı

Ahmet ATMACA/GAZİANTEP, (DHA)- CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 28 Şubat sürecinde demokrasinin çok ağır bir darbe aldığını belirterek, "Küresel sınamaları doğru analiz edebilmek için dünü çok iyi bilmek lazım

Haberler
27 Şubat 2025 - 17:56
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Emine Erdoğan: 28 Şubat'ta demokrasi ağır darbe aldı
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 28 Şubat sürecinde demokrasinin çok ağır bir darbe aldığını belirterek, "Küresel sınamaları doğru analiz edebilmek için dünü çok iyi bilmek lazım. Siyasal baskılar, popüler kültürün gençliği sürüklediği uçurumlar, milli ve dini kimlikler üzerinden ötekiler oluşturma çabası, hala dünyanın ana gündeminde" dedi.

Emine Erdoğan, Şule Yüksel Şenler Vakfı tarafından Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen '2'nci Şule Yüksel Şenler Kitap ve Kültür Günleri Programı'nın açılışını yaptı. Programa Emine Erdoğan'ın yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti TBMM Grup Başkanvekili ve Şule Yüksel Şenler Vakfı Başkanı Leyla Şahin Usta, AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, Gaziantep Valisi Kemal Çeber ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de katıldı.

Alana kurulan stantları gezen Emine Erdoğan, Şule Yüksel Şenler'in 'Huzur Sokağı' kitabı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' kitabına ilgi gösterdi. Emine Erdoğan, "Şule Yüksel Şenler'in hatırasının, kitapseverleri bir araya getiren bu etkinlikte yaşatılmasını çok kıymetli buluyorum dedi.

'ŞULE YÜKSEL ŞENLER ROL MODEL OLDU'

Tarihi şahsiyetlerin, vizyonlarıyla, yaşattıkları değerler ve mücadeleleriyle insanlığa takip edilecek izler bıraktığını, yüzünü dönecek bir yön arayan insanlara pusula olduklarını belirten Emine Erdoğan, "Şule Yüksel Şenler de bu milletin bağrından doğmuş, örnek direnişiyle, bizlere rol model olmuş, yılmaz bir hak savunucusudur. Sizlerin de bildiği gibi ben, onunla şahsen de tanışmış ve davasına yakından şahit olmuş biriyim. Bunun için Rabb'ime her daim şükrediyorum. O, tüm hayatını bu milletin dertlerine adadı. Öz vatanında garip kalanların, öz vatanında parya olanların sıkıştırıldığı çıkmaz sokakların sonundaki duvarları yıktı. İnsanlara, özgürlüğe doğru yürüyecekleri yollar açtı" diye konuştu.

Ayrımcılık ve ötekileştirmenin, toplumların kalbine musallat olan kötü huylu bir hastalık olduğunu ifade eden Emine Erdoğan, bu hastalığın kılık değiştirerek, dünyanın her yerinde baş gösterdiğini, insanların inançları, ırkları, etnik kökenleri gibi nedenlerle türlü türlü zulme uğradığını kaydetti. Emine Erdoğan Türkiye'nin yakın tarihinde de böyle büyük bir zulmün yaşandığını, yarının tarihe '28 Şubat' diye geçen çok hazin bir hikayenin seneidevriyesi olduğunu söyledi.

'28 ŞUBAT SÜRECİNDE DEMOKRASİ AĞIR BİR DARBE ALDI'

Emine Erdoğan, 28 Şubat sürecinde demokrasinin çok ağır bir darbe aldığını belirterek, şöyle devam etti:

"Toplum psikolojisinde derin yaralar oluştu. Hala telafi edilememiş mağduriyetler yaşandı. Gelecek vadeden, bu ülkeye belki sayısız hizmeti geçecek nice taze dimağ, başörtüleri nedeniyle eğitim hayatından menedildi. Kadınlar, çalışma hayatından ve kamusal alandan uzaklaştırıldılar. Şahsım, iki kız evladım, ailem, akrabalarım ve sevdiğim birçok dostum, o kara günlerin hedefindeki insanlardandık. İnanın, bunları hatırladığımda gerçekten yüreğim burkuluyor. Bugünün kavramlarıyla dönüp tarihe bakınca, o gün yaşananların, ağır bir insan hakları ihlali olduğunu görebiliyoruz. İşte bu yüzden, toplumsal belleği canlı tutmanın önemini, bilhassa gençlerin iyi anlaması gerekiyor. Çünkü küresel sınamaları doğru analiz edebilmek için dünü çok iyi bilmek lazım. Siyasal baskılar, popüler kültürün gençliği sürüklediği uçurumlar, milli ve dini kimlikler üzerinden ötekiler oluşturma çabası, hala dünyanın ana gündeminde."

Emine Erdoğan birkaç gün önce Fransa'da benzer bir durum yaşandığını ve spor müsabakalarında başörtü ve dini sembolleri yasaklayan yasanın kabul edildiğini söyledi. Ümitsizliğe ve karamsarlığa kapılmadan mücadeleye devam edilmesi gerektiğini dile getiren Emine Erdoğan, "Filistin, adeta insanlığa ihanet etmenin merkezi oldu. Arakanlı Müslümanlara uygulanan katliamların acısı, yüreklerimizde henüz soğumadı. Ancak, biz bu elim manzaraya bakıp ümitsizliğe, karamsarlığa ya da yeise kapılmamalıyız. Bilakis, bunlar bizi mücadele insanı ve bir davanın lokomotif gücü olmaya teşvik etmeli" diye konuştu.

Gençlere, Şule Yüksel Şenler'in hayatını okumalarını tavsiye eden Emine Erdoğan, "O zaman buhran dönemlerini, kalemle, kitapla, sözün gücüyle ve iyilikle, dimdik durarak aşmanın, en güzel örneğini göreceksiniz. İnanıyorum ki onun mirası, sizin gibi eli kitap tutan ve sorgulayan gençlerin kalplerinde daha da güçlenerek büyüyecektir" ifadelerini kullandı.

'KÜTÜPHANELER BEREKETLİ BİR AĞAÇ GİBİDİR'

Kütüphanelerin toplum hayatına kazandırdığı artılardan da bahseden Emine Erdoğan, "Kütüphanelerimizin rafları, tıpkı bol meyvesi olan bereketli bir ağaç gibidir. Bilimden sanata, edebiyattan müziğe, insanlığın ortak hazinesi niteliğinde sayısız eserimiz vardır. Böyle bir imkan içinde bize düşen, ayağı bu toprağa basan, fikri ve vicdanı kendi öz kaynaklarıyla beslenmiş nesiller yetiştirmektir. Yani 'Kökü mazide olan atiyim' vizyonunu hayata geçirmektir. O nedenle, şehirlerin, kültür hayatlarını zenginleştirmeleri, bilhassa kütüphaneleri, yaşam alanlarına dönüştürmeleri çok önemlidir. Çünkü kütüphaneler, toplumsal hafızayı korur ve gerçek bilgiyi yaygınlaştırır. Çok şükür ki kütüphane koridorları artık tenha yerler değil. Yediden yetmişe herkes, yurt çapındaki kütüphanelerimizden istifade ediyor. Kitap fuarlarımız, ziyaretçilerle dolup taşıyor. Merkezinde kitap olan etkinliklere gösterilen ilginin, son derece sevindirici olduğunu belirtmek isterim. Gençler ve yetişkinler, kendi aralarında kitap kulüpleri kuruyorlar. Kitapseverler, sosyal medyayı, kitap analizlerini paylaşmak ve kitap eksenli çevrimiçi aktiviteler için kullanıyorlar. İşte bu, okumanın birleştirici ve dönüştürücü gücüdür. Şunu hiçbir zaman unutmayalım, öğrenme, okul sıralarıyla sınırlı değildir. Yani, insanın öğrenciliği hiçbir zaman bitmez. O yüzden kütüphanelerle olan ilişkimizi hiç kesmeyelim" dedi.

Şule Yüksel Şenler Vakfı'nın, deprem zamanında konteyner kentlerde kadın ve çocuklarla yakından ilgilendiğini hatırlatan Emine Erdoğan, "Hayatı yeniden ayağa kaldırma noktasında son derece gayretkardı. Sosyal ve ekonomik hayatın devamlılığı için eğitim ve üretim faaliyetleri yürüttü. Şimdi de 'İşim, Gücüm Olsun' projesiyle, Deprem TOKİ'lerinde kadınlara yönelik mesleki atölyeler düzenleyecekler. Tekstil, tasarım ve kuaförlük alanlarında mesleki beceri kazanan kadınlar, istihdama katılacaklar inşallah. En nihayetinde, herkes dünyanın harcına bir şeyler katıyor. Kimi iyilik, kimi gözyaşı... Çok şükür ki bizler bu harca iyiliği, merhameti, sevgiyi, ilmi, kitabı, kalemi katma gayretindeyiz" diye konuştu.
DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Avcılar'da 3 katlı binanın çatısı alev alev yandı
Avcılar'da 3 katlı binanın çatısı alev alev yandı
Eskişehir'de taş kırma kuyusuna düşen 2 işçi yaralandı
Eskişehir'de taş kırma kuyusuna düşen 2 işçi yaralandı
15 yaşındaki genç 11 kişiyi yaraladı...
15 yaşındaki genç 11 kişiyi yaraladı...
Zincir marketten televizyon çalan şüpheli tutuklandı
Zincir marketten televizyon çalan şüpheli tutuklandı
Son Haberler
Avcılar'da 3 katlı binanın çatısı alev alev yandı
Avcılar'da 3 katlı binanın çatısı alev alev yandı
Eskişehir'de taş kırma kuyusuna düşen 2 işçi yaralandı
Eskişehir'de taş kırma kuyusuna düşen 2 işçi yaralandı
Bursa'da yeni haftada hava nasıl olacak?
Bursa'da yeni haftada hava nasıl olacak?
15 yaşındaki genç 11 kişiyi yaraladı...
15 yaşındaki genç 11 kişiyi yaraladı...
CHP İzmir İl Başkanlığı koltuğuna oturan Gümrükçü: Yakam paçam dağıldı, göğsüm ezildi
CHP İzmir İl Başkanlığı koltuğuna oturan Gümrükçü: Yakam paçam...
Afyonkarahisar Valiliği Ramazan boyunca iftar verecek
Afyonkarahisar Valiliği Ramazan boyunca iftar verecek

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.