• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
05:09
Manisa'da mevlitte dağıtılan tavuklu pilav sonrası 19 kişi hastanelik oldu
04:34
Küçükçekmece'de sürücüsünün makas attığı hafif ticari araç, 2 otomobile çarptı: 2 yaralı
03:48
Ankara'da NATO Zirvesi öncesi güvenlik tedbirleri toplantısı düzenlendi
03:15
İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Şişli'de dron destekli narkotik ve asayiş denetimine katıldı
02:08
Ankara'da NATO Zirvesi için önemler arttırıldı
01:46
Adana'da silahlı kavga: 1'i ağır 4 yaralı
01:37
Hatay'a kavga eden iki grup, polisin müdahalesiyle dağıldı
01:29
Tekirdağ'da apartman dairesinde patlama ve yangın: 2 ölü, 2 yaralı - YENİDEN
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Elazığ'da yoğun bakımda yatan hastaların büyük çoğunluğunu aşısızlar oluşturuyor
Sağlık
Yayınlanma: 10 Ağustos 2021 - 09:23
Güncelleme: 10 Ağustos 2021 - 09:29

Elazığ'da yoğun bakımda yatan hastaların büyük çoğunluğunu aşısızlar oluşturuyor

Elazığ'da yoğun bakımda yatan hastaların büyük çoğunluğunu aşısızlar oluşturuyor, başlıklı haberin detayında; Elazığ Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, Kurban Bayramı sonrası vaka sayılarındaki ciddi artışa değinerek, bir kez daha korona virüs salgınında aşılamanın önemini vurguladı. Aşılama konusunda daha duyarlı olunması gerektiğini belirten Prof. Dr. Kaygusuz, hastaneye ve yoğun bakıma yatışta hastaların çoğunun aşı yaptırmamış kişilerin oluşturduğunu ifade etti.

Sağlık
10 Ağustos 2021 - 09:23
Güncelleme: 10 Ağustos 2021 - 09:29
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Elazığ'da yoğun bakımda yatan hastaların büyük çoğunluğunu aşısızlar oluşturuyor
Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ’da da kademeli normalleşmeyle birlikte korona virüs vaka oranlarında artış meydana geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 24-30 Temmuz haftası, 100 binde vaka sayısı en çok artan iller haritasında Elazığ 7’nci sırada yer aldı. Vaka oranının yaklaşık 5 kat arttığı kentte, Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, sağlık çalışanları olarak çok yorulduklarını ve aşılama konusunda vatandaşların daha duyarlı olması gerektiğini bildirdi. Özellikle yoğun bakımda yatışta olan hastaların büyük çoğunluğunun aşı yaptırmamış kişilerden oluştuğunu anlatan Prof. Dr. Kaygusuz, ’’İlimizdeki bu artış bizi ürkütüyor ve korkutuyor. Lütfen aşı olun’’ diyerek vatandaşları uyardı.

’’İlimizde 5 kat bir artış olduğunu görüyoruz’’

Kurban Bayramı sonrasında ciddi bir şekilde vaka sayılarının arttığına dikkat çeken FÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, "Bilindiği üzere pandemi süreci tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz de de devam etmekte. İlimiz de bundan çok büyük bir oranda etkilenmekte. Sağlık çalışanları tüm özverileriyle çalışmalarını sürdürmektedir. Sağlık çalışanlarımız çok yoruldular ama el birliği ile bu pandeminin üstesinden geleceğimizi ümit ediyorum. Özelikle Kurban Bayramından önce vakalarda çok ciddi bir düşüş yaşamıştık. İlimizde yaklaşık 100 binde 50’lerin altına gelen rakam, Kurban Bayramından 10-15 gün sonraki süre içerisinde yaklaşık 100 binde 249’lara kadar yükseldi. 5 kat bir artış olduğunu görüyoruz. Bu artışa paralel hastanemizdeki iş yükü de arttı. Hem yoğun bakım servislerimize hem de normal pandemi servislerimizde yattan hastalarda benzer oranda artış gösterdi. İlimizde çok hızlı bir artış var” dedi.

’’Artışlar bizi korkutuyor’’

Yoğun bakım ve serviste yatan hastaların büyük çoğunluğunu aşı olmayanların oluşturduğunu aktaran Prof. Dr. Kaygusuz, ’’Yoğun bakımda yatan hastalarımızın büyük bir çoğunluğunun aşılarını yaptırmamış kişiler olduğunu tespit ettik. Yine servise yatan hastaların büyük bir çoğunluğu aşılarını yaptırmamış kişiler. Aşılarını yaptırmış olan kişilerde de nadiren de olsa hastalık geçirenler oluyor. Ancak şunu gördük ki aşılarını yapanlar hastalığı çok daha rahat atlatıyorlar. Çok hafif semptomlarla geçiriyorlar. Ülkemizle birlikte ilimizdeki bu artış bizi ürkütüyor ve korkutuyor. Bu nedenle de özelikle buradan tekrar seslenmek istiyoruz, lütfen korona virüs için üretilmiş ve hizmetimize sunulmuş aşılarımızı özenle yaptıralım, bunun için gayret gösterelim. Bugüne kadar aşılarını yaptırmamış özelikle yaşlı popülasyonumuza tekrar sesleniyorum. Yoğun bakımlarda zaman geçirmek, tedavi almak ve aşı yaptırmaktan çok çok daha zor. Lütfen aşılarımızı olalım” diye konuştu.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.



"Elazığ’da yoğun bakımda yatan hastaların büyük çoğunluğunu aşısızlar oluşturuyor" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "10.08.2021" tarihinde "SAĞLIK" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "SAĞLIK" haberleri kategorisinde yer alan Elazığ’da yoğun bakımda yatan hastaların büyük çoğunluğunu aşısızlar oluşturuyor başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
5,5 saat süren ameliyatla sağlığına kavuştu
5,5 saat süren ameliyatla sağlığına kavuştu
İzmir'de bir ilk; koltuk altından girilerek yapılan ameliyatla kanserden kurtuldu
İzmir'de bir ilk; koltuk altından girilerek yapılan ameliyatla kanserden kurtuldu
'Yaz tatili göz lazer operasyonu için engel değil'
'Yaz tatili göz lazer operasyonu için engel değil'
'Uzun süren reflü kanser riskini artırabilir'
'Uzun süren reflü kanser riskini artırabilir'
Son Haberler
Manisa'da mevlitte dağıtılan tavuklu pilav sonrası 19 kişi hastanelik oldu
Manisa'da mevlitte dağıtılan tavuklu pilav sonrası 19 kişi hastanelik...
Küçükçekmece'de sürücüsünün makas attığı hafif ticari araç, 2 otomobile çarptı: 2 yaralı
Küçükçekmece'de sürücüsünün makas attığı hafif ticari...
Ankara'da NATO Zirvesi öncesi güvenlik tedbirleri toplantısı düzenlendi
Ankara'da NATO Zirvesi öncesi güvenlik tedbirleri toplantısı düzenlendi
İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Şişli'de dron destekli narkotik ve asayiş denetimine katıldı
İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Şişli'de dron destekli...
Ankara'da NATO Zirvesi için önemler arttırıldı
Ankara'da NATO Zirvesi için önemler arttırıldı
Bursa'da bir otomobil mahallenin ortasında alev alev yandı
Bursa'da bir otomobil mahallenin ortasında alev alev yandı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.