• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
08:47
İran: Hürmüz Boğazı'ndaki mayın temizleme konusu İran'ın sorumluluğunda
08:39
İzmir'deki maki yangını 5 saatte söndürüldü
08:33
ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın doğumla kazanılan vatandaşlığa getirdiği kısıtlamaları reddetti
08:22
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1943'e yükseldi
02:03
Denizli'de silahlı kavga: 1 ölü, 3 yaralı
01:11
Marmaris açıklarında göçmen botu battı: 1 ölü, 2 kayıp
01:05
Bursa'da mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürüldü
00:44
Fatih'te 4 katlı binadan beton parçalarının düştüğü anlar kamerada
00:36
Taşköprü'de çıkan yangında bir ev kullanılamaz hale
00:19
Elektrik direğine çarpan otomobilin alkollü sürücüsü ağır yaralandı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Edremit AK Parti'den 'Can Dostlar Yaşasın' projesi
Yaşam
Yayınlanma: 26 Ocak 2021 - 16:45
Güncelleme: 26 Ocak 2021 - 16:45

Edremit AK Parti'den 'Can Dostlar Yaşasın' projesi

Balıkesir'in AK Parti Edremit İlçe Başkanlığı, sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla, 'Can Dostlar Yaşasın' isimli sosyal sorumluluk projesine imza...

Yaşam
26 Ocak 2021 - 16:45
Güncelleme: 26 Ocak 2021 - 16:45
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Edremit AK Parti'den 'Can Dostlar Yaşasın' projesi
Balıkesir'in AK Parti Edremit İlçe Başkanlığı, sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla, 'Can Dostlar Yaşasın' isimli sosyal sorumluluk projesine imza attı.
Sokak hayvanlarının sahiplendirilmesine aracılık eden 'Satın Alma - Sahiplen' sloganlı proje çalışması sayesinde, kedi ve köpekler sıcak yuvalarla buluşturulurken, 'Onlar Mamaya Muhtaç' sloganlı her mahalleye oluşturulacak olan mama noktalarıyla da sokak hayvanlarının çöp konteynerinden kurtarılması amaçlanıyor.
Kısa sürede ilçe geneline yayılması planlanan 'Can Dostlar Yaşasın' projesinin il genelinde ilgi görmesi ile birlikte devam ettirilmesi ve ülke geneline yayılması hedefleniyor. İlçenin Hamidiye Mahallesi'nde başlayan sosyal sorumluluk projesinin, destekçi paydaşlara da açık olduğu açıklandı ve sahiplendirme çalışmaları için proje yetkilileriyle irtibata geçilmesi istendi.
İlçenin her noktasında sokak hayvanları popülasyonunun sürekli artış göstermesi nedeniyle hayvan sever vatandaşların destek arayışında olduğunu ifade ederek basın mensuplarına proje ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Edremit İlçe Başkanı Ekrem Umutlu, "İlçemiz genelinde modern çöp konteynerleri hizmete girmeye başladı. Bu konteynerlerden karınlarını doyurmak isteyen sokak hayvanlarının mahsur kaldığını ve maalesef farkında olmadan çöp kamyonlarına nakil edilerek telef oldukları şikayetlerini aldık. Bu şikayetlerden yola çıkarak başladığımız çalışmalarımızı, 'Can Dostlar Yaşasın' isimli sosyal sorumluluk projemizle perçinliyoruz. Projemiz iki farklı çalışmayı içinde barındırıyor. Birincisi, 'Satın Alma - Sahiplen' sloganlı kedi ve köpek sahiplendirme çalışmasıdır. İkincisi de, bugün burada ilkini yerleştirdiğimiz 'Onlar Mamaya Muhtaç' sloganlı mama noktaları çalışmasıdır. Sokak hayvanlarına sahip çıkmak insanlık vazifelerimiz arasındadır ve onlar bize emanettir" diyerek konuşmasını sürdürdü.
İlçe Başkanı Ekrem Umutlu, kedi ve köpeklerin kesinlikle değer biçilmemesi gereken canlılar olduğuna vurgu yaparak, "Kedi ve köpekler bizim can dostlarımızdır. Onlar bizlere Allah'ın emaneti olan canlılardır. Can dostlarımız dediğimiz emanetlerimize değer biçilebilir mi? Parayla satılabilir mi? Kedi ve köpeklerin satılmasına karşıyız. Bu sebeplerden dolayı, sosyal sorumluluk projemize bu çalışmayı dahil ettik. 'Satın Alma - Sahiplen' diyerek, özellikle sokak hayvanlarını sıcak yuvalarla buluşturmaya kararlıyız. Bu bağlamda, parti binamızdaki proje sorumlusu arkadaşlarımız, isteyen her hayvan sever ile irtibata geçecek ve kesinlikle güvene dayalı bir biçimde sahiplendirme çalışması yürüteceklerdir. Yaz aylarında ilçemize gelen tatilcilerin, tatil dönüşü ilçemizde kedi ve köpeklerini bıraktıklarının da bilincindeyiz ve yaz sezonu yaklaşırken, tatilcileri bu konuda farklı yöntemlerle uyarma çalışmalarına da başlayacağız. Hayvan severlere gösterdikleri ilgiden dolayı şimdiden teşekkür ediyoruz" dedi.
Mama noktalarının çoğaltılması için yoğun bir çalışma kaydedeceklerini ifade ederek, projenin canlı kalması için hayvan severlere güvendiklerini vurgulayan AK Parti İlçe Başkanı Ekrem Umutlu, "Can Dostlar Yaşasın' projemiz kapsamında bugün birincisini oluşturduğumuz mama notasının sayısını bugün bitmeden 16'ya çıkartmış olacağız. İlk etabını bugün gerçekleştirdiğimiz mama noktalarını her mahallemize ve ihtiyaç arz eden tüm alana yayacağız. Sokak hayvanları için hayati önem arz eden mama noktalarımızda kedi ve köpekler için iki ayrı mama kabı bulunmaktadır ve üst kapakları açılarak mama dolumu yapılabilmektedir. Hayvan sever vatandaşlarımızın bu kapları boş bırakmayacağının farkında olsak ta, proje sorumlularımız kontrolleri gerçekleştirip eksikleri giderecektir. Vatandaşlardan talebimiz, bu mama noktalarını koruyup kollamalarıdır. Projemizin hayata geçirilmesinde emeği olanlara teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.
Modern çöp konteynerlerinde kedi ve köpeklerin mahsur kalarak telef olduklarını ihbar ederek projenin oluşmasına vesile olan mahalle sakini hayvan severler de, AK Parti Edremit İlçe Başkanlığı'na ve proje ekibine teşekkür ederek destek sözü verdi.
İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Araştırma ortaya koydu! Kadınlar erkeklerden fazla uyuyor
Araştırma ortaya koydu! Kadınlar erkeklerden fazla uyuyor
İşte dünyanın en yaşlı kardeşleri!
İşte dünyanın en yaşlı kardeşleri!
Yazın bitkileri sulamak için en doğru saat açıklandı! Meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz...
Yazın bitkileri sulamak için en doğru saat açıklandı! Meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz...
Sinema biletlerine yüzde 70’e kadar indirim
Sinema biletlerine yüzde 70’e kadar indirim
Son Haberler
İran: Hürmüz Boğazı'ndaki mayın temizleme konusu İran'ın sorumluluğunda
İran: Hürmüz Boğazı'ndaki mayın temizleme konusu İran'ın...
İzmir'deki maki yangını 5 saatte söndürüldü
İzmir'deki maki yangını 5 saatte söndürüldü
ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın doğumla kazanılan vatandaşlığa getirdiği kısıtlamaları reddetti
ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın doğumla kazanılan vatandaşlığa...
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1943'e yükseldi
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1943'e...
Denizli'de silahlı kavga: 1 ölü, 3 yaralı
Denizli'de silahlı kavga: 1 ölü, 3 yaralı
Turgutlu Belediyesinden Mimar Sinan Parkında ağaçlandırma çalışması
Turgutlu Belediyesinden Mimar Sinan Parkında ağaçlandırma çalışması

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.