• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
09:18
Düsseldorf'tan getirilen şarap şişelerinde 10 kilogram uyuşturucu bulundu; 2 şüpheli tutuklandı
09:16
AFAD ve TSK Venezuela'da arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor
09:16
Dünya Kupası'nda henüz gol yemeyen Meksika son 16 turunda
08:54
Ankara'da 52 bin sahipsiz sokak hayvanı toplandı
08:47
İran: Hürmüz Boğazı'ndaki mayın temizleme konusu İran'ın sorumluluğunda
08:39
İzmir'deki maki yangını 5 saatte söndürüldü
08:33
ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın doğumla kazanılan vatandaşlığa getirdiği kısıtlamaları reddetti
08:22
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1943'e yükseldi
02:03
Denizli'de silahlı kavga: 1 ölü, 3 yaralı
01:11
Marmaris açıklarında göçmen botu battı: 1 ölü, 2 kayıp
01:05
Bursa'da mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürüldü
00:44
Fatih'te 4 katlı binadan beton parçalarının düştüğü anlar kamerada
00:36
Taşköprü'de çıkan yangında bir ev kullanılamaz hale
00:19
Elektrik direğine çarpan otomobilin alkollü sürücüsü ağır yaralandı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. EBRD, Rönesans'a 75 milyonluk finansman sağlayacak
Ekonomi
Yayınlanma: 19 Aralık 2022 - 13:36

EBRD, Rönesans'a 75 milyonluk finansman sağlayacak

EBRD, Rönesans Sağlık Yatırım A.Ş.'ye sağlık altyapı yatırımlarında kullanmak üzere yeni bir finansman sağladı. Anlaşma ile şirkete 75 milyon euroluk uzun vadeli finansman sağlanacak.

Ekonomi
19 Aralık 2022 - 13:36
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
EBRD, Rönesans Sağlık Yatırım A.Ş.'ye sağlık altyapı yatırımlarında kullanmak üzere yeni bir finansman sağladı. Anlaşma ile şirkete 75 milyon euroluk uzun vadeli finansman sağlanacak.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Rönesans Holding'in grup şirketi olan Rönesans Sağlık Yatırım A.Ş.'ye hastane kamu-özel ortaklığı (PPP) yatırımları için 75 milyon euroluk uzun vadeli finansman sağlayacak. EBRD'nin sağlık sektörünü desteklemek için sağladığı anlaşma ile ilgili olarak EBRD yetkilileri ve Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp'ın katıldığı bir imza töreni düzenlendi. Finansman gelirleri, EBRD'nin kurumsal yönetişim ve iklim riski yönetimini geliştirme yaklaşımı doğrultusunda Rönesans Sağlık Yatırım'ın yatırım harcamalarının finansmanında ve genel kurumsal amaçlar için kullanılacak. Şirketin Türkiye'de tamamlanan ve devam eden sağlık projelerinde toplam 9 bin yatak kapasitesi bulunuyor.

EBRD'nin şirketimize güveni çok değerli

İmza töreninde konuşan Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp, "Sağlık sektöründeki yatırımlarımız çerçevesinde EBRD ile uzun soluklu iş birliğimizi güçlendiriyoruz. Türkiye'de sosyal donatı projelerine yapılan yatırımlara büyük önem veriyoruz. Özellikle EBRD'nin sağlık altyapı çalışmalarına desteği ve şirketimize olan güveni çok değerli" dedi.

Holdingin 30 ülkedeki şirketleri ile gerçekleştirdiği yatırım ve satın almalarını sadece sağlık sektöründe değil, enerji ve endüstriyel tesislerde de sürdürdüğünü belirten İpek Ilıcak Kayaalp, "Rönesans olarak en büyük önceliğimiz, insana değer katmak, sürdürülebilir bir geleceği odağımıza almak. Toplumsal kalkınmayı ve yeşil, düşük karbonlu yatırımları destekleyen bu ve benzeri finansmanlar, sürdürülebilirliğe daha çok odaklanmamıza imkan tanıyor. Rönesans Holding olarak sağlık, sanayi ve enerji başta olmak üzere yeni yatırımlarımızda sınıfının en iyisi verimli teknolojileri kullanarak karbon salınımını minimumda tutmayı hedefliyoruz. Bu projenin ve EBRD iş birliğinin bizim için en önemli yönlerinden biri toplumsal cinsiyete dayalı şiddet ve taciz konusunda yapacağımız çalışmalar. Daha önce de gerçekleştirdiğimiz pilot çalışmalarla Rönesans'ın insan kaynakları süreçlerini, politika ve prosedürlerini sözleşmeli pozisyonlar da dahil olacak şekilde kapsamlı biçimde güçlendirerek, sağlık sektöründe kadınlar ve erkekler için eşit fırsatların teşvik edilmesini sağladık. Şimdi, çalışmalarımızı daha da genişleteceğiz" şeklinde konuştu.

İş birliğini değerlendiren EBRD Türkiye Yönetici Direktörü Arvid Tuerkner, "Şirket ile uzun bir ortaklık geçmişimiz var ve bu projede onlarla birlikte çalışmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu proje hastane altyapı yatırımlarını güçlendirerek, şirketin ülke genelindeki en geniş sosyal altyapı ve Kamu Özel İşbirliği platformuna dönüşümünü sağlayacaktır. Bunun yanı sıra bu proje Rönesans Sağlık Yatırım'ın finansal dayanıklılığını ve sürdürülebilirlik performansını da artıracak. Rönesans'ın tüm çalışmalarının Türkiye'deki sosyal altyapı projelerine büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Rönesans Sağlık Yatırım kapsamlı bir plan uygulayacak

Yapılana açıklamaya göre, kurumsal yönetim ve sürdürülebilir kalkınmanın en yüksek standartlarını takip eden Rönesans Holding ve Rönesans Sağlık Yatırım, EBRD iş birliği sürecinde kurumsal yönetişim ve iklim riski yönetimini geliştirmek için kapsamlı bir Çevresel ve Sosyal Eylem Planı uygulayacak. Ayrıca Rönesans Sağlık Yatırım, daha önce EBRD, IFC ve CDC (Birleşik Krallık'ın eski kalkınma finans kurumu) tarafından hazırlanan kılavuz belgeye uygun olarak toplumsal cinsiyete dayalı şiddet ve taciz konusunda uygulanabilir adımlar atacak.

Öte yandan şirketin, Fransız Meridiam Uluslararası Yatırım Fonu ve Japon Sojitz ile beraber hayata geçirdiği 5 hastanenin tümü LEED GOLD sertifikasına sahip olup Meridiam, Samsung C&T ve İstanbul Portföy ile hayata geçireceği yeni sağlık yatırımının da LEED (Enerji ve çevresel tasarımda liderlik) sertifikası alması planlanıyor. EBRD, 2009 yılından bu yana Türkiye'de neredeyse tamamı özel sektöre olmak üzere yaklaşık 17 milyar euro yatırım yaptı. EBRD'nin 7,3 milyar euroluk Türkiye portföyü, Banka'nın yatırım yaptığı 38 ekonomi arasında en büyüğüdür.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Hepsiburada'da bayrak değişimi
Hepsiburada'da bayrak değişimi
Açlık sınırı 35 bin 759 liraya yükseldi
Açlık sınırı 35 bin 759 liraya yükseldi
Bakan Şimşek: Aktif iş gücü politikalarımıza devam ediyoruz
Bakan Şimşek: Aktif iş gücü politikalarımıza devam ediyoruz
İSO ile İş Bankası'ndan KOBİ'lerin dijital dönüşümü için iş birliği
İSO ile İş Bankası'ndan KOBİ'lerin dijital dönüşümü için iş birliği
Son Haberler
Düsseldorf'tan getirilen şarap şişelerinde 10 kilogram uyuşturucu bulundu; 2 şüpheli tutuklandı
Düsseldorf'tan getirilen şarap şişelerinde 10 kilogram uyuşturucu...
AFAD ve TSK Venezuela'da arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor
AFAD ve TSK Venezuela'da arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor
Dünya Kupası'nda henüz gol yemeyen Meksika son 16 turunda
Dünya Kupası'nda henüz gol yemeyen Meksika son 16 turunda
Ankara'da 52 bin sahipsiz sokak hayvanı toplandı
Ankara'da 52 bin sahipsiz sokak hayvanı toplandı
İran: Hürmüz Boğazı'ndaki mayın temizleme konusu İran'ın sorumluluğunda
İran: Hürmüz Boğazı'ndaki mayın temizleme konusu İran'ın...
Polis ruhsatsız tabanca ve bıçak ele geçirdi
Polis ruhsatsız tabanca ve bıçak ele geçirdi

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.