• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
01:54
Kayıp polis memurunun denizde cesedi bulundu
01:48
Manisa'da üç aracın karıştığı zincirleme kaza: 2 ölü, 4 yaralı
01:34
Cemil Tugay CHP'den istifa etti
01:26
Kayseri'de eski site görevlisi, yöneticiyi bıçakla yaraladı
01:12
Eyüpsultan'da otoparka silahlı saldırı: 1 yaralı
00:55
Muğla'da komşular arasında silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Dronlar bu defa yabancı otlarla mücadele için havalandı
Haberler
Yayınlanma: 18 Şubat 2022 - 15:45
Güncelleme: 18 Şubat 2022 - 15:47

Dronlar bu defa yabancı otlarla mücadele için havalandı

Dronlar bu defa yabancı otlarla mücadele için havalandı, başlıklı haberin detayında; Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ne ait Aksu Çiftliği'nde ilk kez dron ile yabancı ot ilacı uygulaması gerçekleştirildi.

Haberler
18 Şubat 2022 - 15:45
Güncelleme: 18 Şubat 2022 - 15:47
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
MCEM Bilişim ve Nanoteknolojileri firmasının katkıları ile gerçekleştirilen etkinliğe Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan, Antalya Muratpaşa Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Etkinlikte konuşan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan, "Bin 84 dekar alana yayılan Aksu Çiftliğimizin tamamında bu yıl ana ürün olarak buğday ekimi yapıldı. Buğday üretiminde verimi en olumsuz etkileyen faktörlerden birisi de yabancı otlardır. Tarlanın öz evlatları olarak nitelendirdiğimiz bu yabancı otlar, kültür bitkisi ile rekabete girerek ana ürün olan buğdayın kullanacağı besin maddelerine, suya ve ışığa ortak olmaktadır. Tarlanın öz evladı olduğu için de bu besin unsurlarını daha iyi değerlendirip, kültür bitkisi olarak yetiştirdiğimiz buğdayın gelişimini baskılamaktadır. Bu nedenle her yıl şubat ayı içerisinde herbisit kullanılarak yabancı otlar ile mücadele edilmektedir" diye konuştu.

"Dron ile ilaçlama ve traktörle ilaçlama arasındaki verim farkı ölçülecek"

Prof. Dr. Erkan, "Geleneksel olarak traktöre bağlı bir pülverizatör yardımıyla yapılan bu ilaçlama, fakültemizde bu yıl ilk kez dron kullanılarak yapıldı. Bu amaçla hem öğrenci ve akademisyenlerimize hem de Aksu çiftçisine, teknolojik olarak bu yeniliğin gösterilmesi ve avantajları anlatıldı. Dron ile ilaçlamanın en önemli avantajlarından birisi tarla şartlarından bağımsız olarak havadan ilaçlamanın yapılabilmesidir. Zaman zaman yoğun yağışlar nedeniyle tarlaya traktörle girilememekte, optimum ilaçlama zamanı kaçabilmektedir. Diğer taraftan tarlaya traktörle girilmediği için ürünün ezilerek zarar görmesinin de önüne geçilmektedir. Dron kullanımının bir diğer avantajı ise ot yoğunluğu olan bölgelerin haritalama ile tespit edilebilmesi ve gerçek ihtiyaç kadar herbisit kullanılmasını sağlamasıdır. Bu şekilde girdileri de azaltma potansiyeli bulunmaktadır" dedi.

"Bilimsel çalışma"

Dekan Prof. Dr. Mustafa Erkan, ekili alanların tamamının dron ile ilaçlanmadığını, alanın bir bölümünün traktöre bağlı bir pülverizatör yardımıyla ilaçlandığını belirterek, "Böylece bu etkinliği aynı zamanda bilimsel bir çalışma ve araştırmaya da dönüştürmüş olduk. Hasat dönemine kadar ekili alanları gözlemleyerek dron ile ilaçlama ve traktöre bağlı bir pülverizatör yardımıyla ilaçlama arasındaki verim farkının ve avantajlarının çıktılarına ulaşma şansı da elde edeceğiz" şeklinde konuştu.




"Dronlar bu defa yabancı otlarla mücadele için havalandı" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "18.02.2022" tarihinde "ÇEVRE" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "ÇEVRE" haberleri kategorisinde yer alan Dronlar bu defa yabancı otlarla mücadele için havalandı başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kayıp polis memurunun denizde cesedi bulundu
Kayıp polis memurunun denizde cesedi bulundu
Manisa'da üç aracın karıştığı zincirleme kaza: 2 ölü, 4 yaralı
Manisa'da üç aracın karıştığı zincirleme kaza: 2 ölü, 4 yaralı
Kritik MGK sonrası 11 maddelik bildiri
Kritik MGK sonrası 11 maddelik bildiri
Cemil Tugay CHP'den istifa etti
Cemil Tugay CHP'den istifa etti
Son Haberler
Kayıp polis memurunun denizde cesedi bulundu
Kayıp polis memurunun denizde cesedi bulundu
Manisa'da üç aracın karıştığı zincirleme kaza: 2 ölü, 4 yaralı
Manisa'da üç aracın karıştığı zincirleme kaza: 2 ölü, 4...
Kenan Doğulu'dan ilk açıklama
Kenan Doğulu'dan ilk açıklama
İsviçre Bosna Hersek'i 4-1'le geçti
İsviçre Bosna Hersek'i 4-1'le geçti
Rusya'dan Türkiye iddiası
Rusya'dan Türkiye iddiası
Trafikte silahla dehşet saçan eski futbolcu Sezer Öztürk hakim karşısına çıktı
Trafikte silahla dehşet saçan eski futbolcu Sezer Öztürk hakim karşısına çıktı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.