• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
09:45
Bursa’da birçok bölgede elektrikler kesilecek!
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Dondurucudan çıkan Lina'nın cinayet sanığı: Bazı kişiler yakıp cesetten kurtulabileceğimi söyledi
Haberler
Yayınlanma: 08 Kasım 2023 - 16:24

Dondurucudan çıkan Lina'nın cinayet sanığı: Bazı kişiler yakıp cesetten kurtulabileceğimi söyledi

Haberler
08 Kasım 2023 - 16:24
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Dondurucudan çıkan Lina'nın cinayet sanığı: Bazı kişiler yakıp cesetten kurtulabileceğimi söyledi

GAZİANTEP'te, Lina Nazlı Erbay'ın (3) darbedilerek öldürülüp, cesedinin derin dondurucuda saklandığı olaya ilişkin davada mahkeme heyeti, 2 tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Tutuklu sanıklardan Mehmet Aksu, bazı kişilerin Lina'nın cesedini yakmasını teklif ettiğini ancak bunu kabul etmeyerek dondurucuda sakladığını söyledi.

Abdurrahman Erbay'dan 2021'de ayrılıp, 2022'de ise resmi olarak boşanan Melisa İlhan (33), kızları Lina Nazlı ve 1,5 yaşındaki Naime Ceyda ile birlikte okul arkadaşı Muhabbet Toz adlı kadının yanına taşındı. Bu süreçte çocukları alıkonulup, fuhşa zorlandığını öne süren Melisa İlhan, geçen yıl eylül ayında eski eşi ile polise giderek şikayetçi oldu. Şikayetinin ardından bir televizyon programına katılan Melisa İlhan, çocuklarını aradığını söyledi. Programı arayan bir kişi, Melisa İlhan'ın küçük kızı Naime Ceyda'ya baktığını belirtip, çocuğu polise teslim etti. Polisi arayan Muhabbet Toz'un sevgilisi Mehmet Aksu ise Lina Nazlı'nın öldüğünü ve cesedinin Seyrantepe Mahallesi'ndeki bir giyim mağazasındaki derin dondurucuda saklandığını belirtti. 27 Eylül 2022 tarihinde adreste yapılan aramada Lina Nazlı'nın derin dondurucudaki cesedine ulaşıldı. Olayın ardından gözaltına alınan Mehmet Aksu ile Muhabbet Toz, tutuklandı.

Gaziantep 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın 3'üncü duruşmasına haklarında ağırlaştırılmış müebbet ve 28 yıla kadar hapis cezası istenen sanıklar Mehmet Aksu ve Muhabbet Toz, tutuklu bulundukları cezaevinden SEGBİS yöntemiyle ile katıldı. Duruşmada Lina'nın babası Abdurrahman Erbay ile taraf avukatları da yer aldı.

'LİNA BEBEĞİN BİR MEZARI OLSUN İSTEDİM'

Tutuklu sanık Mehmet Aksu, duruşmada yaptığı savunmada Lina Nazlı Erbay'ın ölümünün ardından bazı kişilerin cesetten kurtulmak için yakılması teklifinde bulunduğunu ancak kabul etmediğini söyledi. Polise teslim olmadan 2 gün önce avukatı ile görüşerek durumu anlatıp pişmanlığını dile getirdiğini belirten Mehmet Aksu, "Teslim olmadan 2 gün önce avukatım ile görüştüm ve teslim olmak istediğimi söyledim. Lina'nın ölümünün ardından bazı kişiler Muhabbet Toz ve bazı kişiler cesedi yakarak kurtulabileceğimi söylemişti. Ama ben de 3 çocuk babasıyım ve Lina'nın cesedini dondurucuda sakladım. Farklı bir amacım olsaydı cesedi ortadan kaybederdim" diye konuştu.

Sanık Mehmet Aksu'nun avukatı da müvekkilinin pişmanlık yaşadığını ve bu yüzden polise giderek itirafçı olduğunu belirterek: "Müvekkilim teslim olduğu günü sabahı saatlerinde yanıma gelerek durumu anlattı. Ben de bunun üzerine emniyete giderek polis memurlarına durumu anlattım, Mehmet Aksu'nun teslim olmak istediğini söyledim. Öğleden sonra da Mehmet Aksu kolluk görevlilerine teslim oldu. Dolayısıyla olayın televizyon programı ile bir ilgisi yoktur. Mehmet Aksu kendi iradesiyle teslim oldu. Kendisi bana 2 gün öncesinden beri teslim olmak istediğini söylüyordu. Detaylı soruşturmada Mehmet Aksu'nun eve geldiğinde maktulün yaşadığına ilişkin bir tespit yapılamadı. İddianamede son kısmında da bu duruma yer verilmiştir. Bunun için tahliyesini talep ediyoruz" dedi.

Mahkeme heyeti, savunmaların ardından sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
AK Parti'den Fatma Betül Sayan için olay çağrı
AK Parti'den Fatma Betül Sayan için olay çağrı
Anayasa Mahkemesi’nden Canan Karatay kararı
Anayasa Mahkemesi’nden Canan Karatay kararı
Fon sepetinde kimler var açıklayın!
Fon sepetinde kimler var açıklayın!
'Vatandaşı aç bırakıp kendiniz yediniz'
'Vatandaşı aç bırakıp kendiniz yediniz'
Son Haberler
2027 yılından itibaren artacak
2027 yılından itibaren artacak
Ödemeyen yola çıkamayacak
Ödemeyen yola çıkamayacak
Öyle bir fotoğraf çekti ki...
Öyle bir fotoğraf çekti ki...
İran’dan ABD’deki seçim sonuçlarına ilk yanıt
İran’dan ABD’deki seçim sonuçlarına ilk yanıt
Bursa’da birçok bölgede elektrikler kesilecek!
Bursa’da birçok bölgede elektrikler kesilecek!
Çin'de gaz tankeri patladı: 2 ölü
Çin'de gaz tankeri patladı: 2 ölü

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.